אם אתם לא אוכלים את חמש המנות של הפירות והירקות המומלצות ביום, הנה סיבה נוספת להתחיל לעשות זאת. שימו לב לפירות הבאים, ה"מומחים" למלחמה בשפעת, עשירים בוויטמינים ובחומרים נוגדי חמצון, ומשפרים את ביצועי המערכת החיסונית.
תפוחים המקור הפופולרי ביותר לחומרים נוגדי חמצון בתזונה. לתפוח אחד יש השפעה נוגדת חמצון שוות-ערך ל-1,500 מיליגרם של ויטמין C. תפוחים עשירים בפלבנואידים מגנים שיכולים למנוע מחלות לב וסרטן.
פפאיה עם 250% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, הפפאיה יכולה לסלק את ההצטננות מהמערכת באופן מיידי. הביתא-קרוטן וויטמינים C ו-E שבפפאיה מפחיתים את הדלקתיות בכל הגוף, ומחלישים גם השפעות של אסתמה.
חמוציות בחמוציות יש כמות חומרים נוגדי חמצון גדולה יותר מאשר בירקות ובפירות אחרים. במנה אחת של חמוציות יש כמות הגדולה פי חמישה מזו שבברוקולי. החמוציות הן חומרים פרוביוטיים טבעיים, המגבירים את רמות החיידקים הטובים במעיים ומגנים עליהם מפני מחלות שמקורן במזון.
אשכוליות עשירות בוויטמין C. האשכוליות מכילות גם מרכיבים טבעיים הנקראים לימונואידים, שיכולים להוריד את הכולסטרול. הסוגים האדומים הם מקור פוטנציאלי לליקופן - חומר הנלחם בסרטן.
[
היזהרו משילוב תרופות עם מיץ אשכוליות]
בננות אחד ממקורות המזון העיקריים לוויטמין B6 היא הבננה. הבננה יכולה להפחית עייפות, דיכאון, לחץ ואינסומניה. הפרי עשיר במגנזיום, העוזר למנוע מחלות ולחץ דם גבוה.