X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
2012 - הרעה ביותר לילדים עניים

6% נאלצו לעבור דירה בגלל המצב

ארגון לתת: מחצית מהילדים הקטינים למשפחות נתמכות נאלצים לעבוד עלייה מדאיגה בשיעור הילדים שמקבצים נדבות 95% מהנתמכים מוותרים על מוצרים בסיסיים. הסיבה העיקרית - עלייה בהוצאות משק הבית
▪  ▪  ▪
יותר ילדים מקבצים נדבות [צילום: פלאש 90]

סקירה בשם "דוח העוני האלטרנטיבי 2012" של ארגון לתת מצאה כי שנת 2012 מסתמנת כשנה רעה ביותר לילדים עניים בישראל. הסקירה אשר מהדורתה העשירית מתפרסמת (יום ב', 17.12.12) בכינוס ארצי של ראשי עמותות המזון בישראל טוענת כי קיימת העמקה במצבם הקשה של ילדים עניים והצבת חסמים גבוהים יותר ליציאה מהעוני בישראל.
מנתוני הסקירה עולה כי מחצית מהילדים הקטינים למשפחות הנתמכות נאלצים לצאת לעבוד - עלייה חדה ביחס ל-2011, קיבוץ הנדבות הפך לנחלתם של 10% מקרב הילדים למשפחות הנתמכות (עלייה מדאיגה בהשוואה ל-3% מהילדים ב-2011) וכ-27% מהילדים העניים חוו ימים שלמים ללא אוכל (גם כאן מדובר בעלייה של 28% בהשוואה ל-2011).
אחד מכל חמישה ילדים נשלח לעבוד
בהיבט החינוכי, חושפת הסקירה כי כמעט 1 מכל 5 ילדים קטינים (18%) נשר מהלימודים ונשלח לעבוד כדי לסייע למשפחה. 21% מנתמכי הסיוע נאלצו להוציא את ילדיהם לפנימייה בשל המצוקה הכלכלית - עלייה בשיעור של 23% ביחס ל-2011.
69% מקרב נתמכי הסיוע דיווחו כי ילדיהם לא השתתפו בפעילויות חברתיות בבית הספר לעומת 75% ב-2011. ל-62% מהילדים היו חסרים ספרים וציוד לימודי, בהשוואה ל-70% בשנה שעברה. על-אף השיעורים הגבוהים, נתונים אלה משקפים הטבה מסוימת בנגישות הילדים לשירותי החינוך הבסיסיים.
למחצית (46%) מהילדים אין נגישות לחוגים ולשיעורים פרטיים לטובת עזרה והתקדמות בהישגים לימודיים ואישיים. הוריהם דיווחו כי זה הדבר שחסר להם ביותר.
שליש מהנתמכים אינם מקבלים זכויות סוציאליות
53% מקרב המובטלים דיווחו כי אינם מוצאים עבודה בשל בעיות ומגבלות בריאותיות, נתון המשקף עלייה בשיעור של 20% בהשוואה ל-2011.
ממוצע שכר חודשי ממקום העבודה בקרב נתמכי הסיוע עומד על 3,390 שקלים, כשליש מהשכר הממוצע במשק. 19% מרוויחים עד 2,000 שקלים בממוצע, ו-50% מרוויחים בין 2,000 שקלים ל-4,000 שקלים בחודש.
שליש (31%) מנתמכי הסיוע העובדים אינם מקבלים זכויות סוציאליות כלל, רק 27% מקבלים את כל הזכויות המגיעות להם על-פי חוק ו-23% מקבלים באופן חלקי בלבד.
כמו-כן קיימת עלייה מתמשכת בקרב מובטלים מעל שלוש שנים (73%) ב 2012, לעומת 69% ב-2011 ו-61% ב-2010.
הסיבה להרעה במצב - עלייה בהוצאות משק הבית
54% מנתמכי הסיוע דיווחו כי חלה הרעה במצבם הכלכלי בשנה האחרונה, עלייה בשיעור של 20% ביחס ל-2011. גם כשליש (30%) מהציבור הרחב דיווח כי מצבו הכלכלי הורע בשנה האחרונה, מגמה זהה לשנת 2011. 70% מתוכם דיווחו כי הסיבה העיקרית להרעה נעוצה בעלייה בהוצאות משק הבית, 9% דיווחו כי הסיבה הינה פיטורין ו-5% דיווחו כי ההרעה קשורה להרחבת המשפחה.
95% מהנתמכים נאלצים לוותר על שירותים חיוניים ומוצרים בסיסיים, מתוכם כשליש באופן קבוע. מחצית (52%) מהציבור נאלצו השנה לקנות פחות מוצרי מזון בשל הרעה במצבם הכלכלי. 15% החלו לעבוד בעבודה נוספת או שינו את מקום עבודתם כדי להגדיל את ההכנסה. 18% מהציבור הרחב לקח הלוואה מהבנק כדי להתמודד עם המצוקה הכלכלית.
34% מקרב הציבור הרחב חוששים שיתדרדרו למצוקה כלכלית בשנה הקרובה.
הציבור הרחב סבור כי ההכנסה החודשית הממוצעת הנדרשת למשפחה בת 4 נפשות עומדת על 11,289 שקלים, בעוד בפועל ההכנסה החודשית הממוצעת בקרב נתמכי הסיוע עומדת על 3,939 שקלים בלבד.
39% מקרב הציבור הרחב דיווחו, כי הגזירות הכלכליות והתייקרות המחירים במהלך 2012, אילצו אותם לצמצם למינימום את פעילויות ההעשרה והפנאי להם ולילדיהם.
45% מההוצאה החודשית - לדיור
72% מנתמכי הסיוע עלולים להיוותר ללא קורת גג אם לא יוכלו לממן את תשלומי הדירה עקב הרעה במצבם הכלכלי. רבע (26%) מקרב נתמכי הסיוע ייאלצו להתגורר ברחוב אם ייאלצו לפנות את דירתם.
70% מהציבור הרחב אשר דיווחו כי מצבם הכלכלי הורע ב-2012, ציינו כי עלויות משק הבית וביניהן תשלומים שוטפים על דיור, גרמו להרעה במצבם הכלכלי. 6% דיווחו כי נאלצו לעבור דירה כדי להתמודד עם המצוקה.
סך ההוצאה החודשית עבור דיור עומדת על 2,195 שקלים ומהווה כ-45% מסך ההוצאה החודשית.
מוותרים על תרופות לצורך רכישת מזון בסיסי
כשליש (29%) מקרב המשפחות הנזקקות דיווחו כי עליהן לוותר על רכישת תרופות ושירותי בריאות כדי להצליח לרכוש מוצרי מזון בסיסיים, לעומת 6% בלבד מקרב הציבור הרחב.
60% מנתמכי הסיוע זקוקים לשירותים רפואיים ותרופות מרשם על בסיס קבוע. 63% דיווחו כי אינם יכולים לשלם עבור שירותים הנדרשים לטובת שמירה על מצב בריאותי תקין. מגמה זהה ל-2011 (64%).
ל-56% מהילדים ול-52% מההורים הנתמכים בסיוע אין ביטוח בריאות משלים בקופת חולים. 62% מקרב ההורים אינם יכולים לשלם על תרופות ושירותי בריאות עבור ילדיהם הזקוקים לכך.

תגובות במערכת הפוליטית

  • ח"כ אילן גילאון (מרצ) הגיב לסקירת העוני של ארגון לתת, ואמר כי "מדובר בתוצאה ישירה של ההתפרקות הגוברת מאחריות המדינה כלפי אזרחיה בעשורים האחרונים, שהגיעה לשפל חסר-תקדים תחת שרביטו של נתניהו". לדבריו, לנוכח הנתונים החמורים, התפארות הממשלה בחברות ב-OECD היא בגדר נזם זהב באף חזיר.
  • ח"כ שלי יחימוביץ' (העבודה): "בכל מדינה מתוקנת היה רה"מ נדרש לתת דין וחשבון נוקב על ממדי עוני כה עמוקים, שעה שנתניהו בוחר להיות אדיש ועיוור לממצאים הקשים. העוני אינו בעיה נקודתית שאפשר לטפל בה באמצעות תוכנית יחידה או ספין מזדמן, אלא תוצאה ישירה של מדיניות כלכלית שיטתית ומכוונת המפוררת את המרקם החברתי של ישראל, מרסקת את מעמד הביניים ומדרדרת את העניים למקומות חשוכים של עבודת ילדים, בדומה למדינות עולם שלישי. שעה שנתניהו מפחיד את הציבור בדוגמאות יוון וספרד, מצביעים נתוני ה-OECD כי בניצוחו הפכנו לדומים הרבה יותר לצ'ילה ולמקסיקו בכל הנוגע לפערים הקיצוניים בין עוני מרוד לעושר עצום".
  • נפתלי בנט (הבית היהודי): "הוצאת החרדים מהעוני עוברת דרך גיוסם לצה"ל ושילובם במעגל העבודה, וזאת בהדרגה ולא בכפייה. סיוע אמיתי לחלשים הוא לא תחזוקת עוני, אלא הוצאת העניים ממצוקה לרווחה. יש להחזיר תוכנית השמה מהבטחת הכנסה לתעסוקה, שתהנה מהיתרונות של תוכנית מהל"ב, ללא חוסר הרגישות של התוכנית הקודמת. עוני רווח ביותר בחברה החרדית והערבית, שם שיעור המשפחות העניות הינו 55% ו-53% לחלופין. הסיבה העיקרית לעוני היא התעסוקה הנמוכה של הגברים החרדים, והנשים הערביות, הגדלת שיעור התעסוקה של שתי תתי-אוכלוסיות אלו, ונתינת כלים בידם שיאפשרו להם להצטרף למעגל התעסוקה היא אינטרס כלכלי וחברתי עליון. בנוסף לכך, הוכח כי גיוס חרדים מעלה את ההכנסה הממוצעת שלהם אל מעל לזו של האוכלוסיה החברתית הכללית. מדובר במקרה זה בתועלת כפולה, ערכית וכלכלית: הוצאתם מהחרפה של מעגל העוני, וצירופם למעגל הנושאים בנטל, ולחברה הישראלית".

תאריך:  16/12/2012   |   עודכן:  17/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
6% נאלצו לעבור דירה בגלל המצב
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
נתמכים
רפי. ו  |  17/12/12 07:19
 
- אכן הידיעה טעונה ניסוח מחדד
ירון זכאי 1  |  17/12/12 11:13
2
העיתונות מתייחסת לעמותת לתת
אלון_  |  17/12/12 11:33
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
שתייה של יותר מארבע כוסות קפה ביום נמצאה קשורה לירידה של 49% בסיכון למוות מסרטן אורלי    ללא קשר למין, לעישון או לשתיית אלכוהול, כל כוס קפה הורידה את הסיכון למוות מצורות סרטן אלו
נדב יעקבי
עם חמישיה ואחוז דיוק גבוה יותר, לא פלא שריאל מגששת
שרלי שטרית
הסורי רצה לשכשך רגליו במימי הכנרת, הישראלי הסכים רק לקו הגבול הבינלאומי. ברק היה שם, הרעם בא אחר-כך
גלית יצחק-אוגנוב
פרופ' אלי סומך, מנהל חטיבת הילדים במרכז הרפואי וולפסון, נבחר לתפקיד    ד"ר יצחק ברלוביץ: "בחירתו מהווה הבעת אמון והכרה באישיותו ובפועלו"
יפעת גדות
10 חולים מורכבים עברו פרוצדורות וניתוחים על-ידי צוותים מעורבים מבתי החולים    פרופ' רוטשטיין: "שיתופי הפעולה הבינלאומיים חשובים להעלאת איכות הטיפולים במוסדות רפואיים ברחבי העולם"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il