X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ניסן סלומינסקי (הבית היהודי) אומר כי אם יצטרפו יחד כל אנשי הציונות הדתית וחלק מהציבור החרדי ניתן יהיה להוביל את המדינה זאב אלקין (ליכוד) מתנגד ליצירת "שס סרוגה" משה גפני: "המחשבה שאם אתה במפלגה חילונית תשפיע יותר מאשר בחוץ – אשליה"
▪  ▪  ▪
זאב אלקין וניסן סלומינסקי [צילומים: דוברות אונ' בר-אילן]
פרופ' שמואל סנדלר

משה גפני וזאב אלקין

הרב מאיר פרוש

השגים לבית היהודי
במדגם הבחירות של אוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע מגיעה מפלגת הבית היהודי למקום השני עם 19.5% מהקולות, רק כ-2% פער מהמקום הראשון. המדגם נערך בקרב 500 סטודנטים. במקום הראשון מפלגת העבודה עם 21.6%,יש עתיד עם 15.5%, מרצ 10.5%, הליכוד ביתנו 10.5%, עלה ירוק 7% והתנועה 6.1%. במדגם שנערך אתמול במכללת ספיר בקרב 522 סטודנטים, הגיעה הבית היהודי למקום הראשון.

המכון לחקר הציונות הדתית ע"ש ד"ר זרח ורהפטיג והקתדרה לחקר הציונות הדתית ע"ש ד"ר יוסף אורגלר, בשיתוף הפקולטה למדעי יהדות והפקולטה למדעי החברה באוניברסיטת בר- אילן קיימו (יום ד', 19.12.12) יום עיון בכותרת "מפלגות ותנועות דתיות: עבר הווה ועתיד" לציון 90 שנה ל"הפועל המזרחי" ,ו-100 שנים ל"אגודת ישראל".
הרב ניסן סלומינסקי, המתמודד ברשימת הבית היהודי, אמר: "המשימה של הציונות הדתית להקים מדינה יהודית עם אופי וצביון יהודי, שבה אנו מעורבים בכל מערכות השלטון והכלכלה של המדינה דרך האספקלריה של המשפט העברי ושל המסורת היהודית. אנחנו מקווים שבבוא הזמן זו תהיה המפלגה שתנהיג את המדינה, אם יצטרפו כל אנשי הציונות הדתית וכך גם חלק מהציבור החרדי – זו תהיה המפלגה שתנהיג את המדינה".
ח"כ זאב אלקין, יו"ר המטה הדתי-לאומי ויו"ש בליכוד-ישראל ביתנו, הציג את שני המודלים העיקריים מההיסטוריה היהודית. המודל האחד, מקורו בתקופת הבית הראשון והשני, אז הייתה הנהגה ישירה של עם ישראל . המודל השני המאוחר יותר, בזמן ימי הביניים והגלות, עיקרו בשתדלנות מבחוץ על השלטון, כאשר הכוח אז היה תלוי ברמת האמון של השלטון בשתדלן וברמת הכוח שהשלטון איפשר לו להשפיע. המודל של השתלבות במפלגה המובילה מתאים למודל הראשון בו המגזר הוא מקבל ההחלטות והמודל של מפלגות סקטוריאליות מתאים למודל של שתדלן כאשר במצב שהמפלגה גדולה השתדלן חזק וכשהמפלגה קטנה השתדלן חלש.
לדעתו של אלקין, המודל הנכון והעדיף הוא המודל הראשון שבו "אנו מקבלי ההחלטות ולא מתפקדים כשתדלנים מהצד, שתלויים בחסדו של השלטון שלעתים מאפשר לנו לייעץ ולהשפיע ולפעמים משאיר אותנו מחוץ למגרש הפוליטי, כפי שקרה לא פעם בעבר עם המפד"ל".
בנוסף ציין אלקין את ההקפאה השניה שסוכלה על-ידי הליכוד, חוק משאל העם, הסדרת השירות הלאומי ותקציבים רבים שמגיעים למגזר הדתי כדוגמאות להשפעה ישירה בתוך המפלגה המובילה.
אלקין: "הגיע הזמן שהציונות הדתית תשאף להיות בין מקבלי ההחלטות ולא בעמדת השתדלן שליד. מתקיים בתוך מדינת ישראל תהליך דמוגרפי של שינוי החברה הישראלית. הציונות הדתית הולכת להיות אחד הציבורים הגדולים במדינה ולכן עליה להשפיע בדרך המלך , מתוך המפלגה המובילה של המחנה הלאומי ולא דרך השתדלנות המסורתית כפי שהיה עד היום. לא כדאי שהחזון הפוליטי של הציונות הדתית יהיה להפוך לשס של הכיפות הסרוגות".
ח"כ משה גפני (יהדות התורה) אמר כי הוא תומך בכך שתלמידי הישיבות כולם ילכו לצבא "ובלבד שכל החילוניים ילמדו תורה – מישהו צריך ללמוד תורה – זה המודל של יהדות התורה", אמר. גפני הוסיף בהומור: "אני בעד שהציונות הדתית תלך עם הליכוד, כי אז יהדות התורה – תקבל יותר קולות".
בהתייחסו לדברי אלקין, אמר: "עמדות הליכוד בנושא דת ומדינה שונות לחלוטין מאלה של האיחוד הלאומי. אם יכולתי ללכת בליכוד כאיש חרדי ויכולתי להשפיע באופן דרמטי, הייתי עושה את זה . זאת אשליה שאם אתה נמצא במפלגה חילונית אז אתה תשפיע יותר מאשר בחוץ ". גפני פנה לנציגי הציונות דתית ואמר: "אנחנו לא מקבלים כמוכם את התקציב של הגרעינים התורניים – הכל לקחתם".
הרב מאיר פרוש, לשעבר ח"כ מטעם יהדות התורה, אמר שאין עוד מפלגה שדואגת לחינוך של הציבור החרדי כמו יהדות התורה . בהתייחסו לציונות הדתית הוסיף: "פעלתי רבות למען יהודה ושומרון, אבל כששואלים עד היכן אנו פועלים בנושא ההתיישבות, התשובה היא - עד שזה מתנגש עם התורה. אצלנו הרבנים קובעים בכל הנושאים".

אין ואקומים

פרופסור יוסי כץ:
"גרתי 25 שנה באפרת ולאחר ההינתקות החלטתי לעבור לגור עם האוכלוסיה החילונית ועברתי לכפר תבור שגם שם יש צימאון ליהדות. ואם אנחנו לא נמצאים במקומות הללו של האוכלוסיה החילונית, אז חודרות אליה אוכלוסיות בסגנון של משיחיסטים וזה רחוק מהמציאות ואין ואקומים"

פרופ' יוסי כץ, ראש הקתדרה ללימודי תולדות קק"ל ומפעליה באוניברסיטת בר- אילן, אמר: "הציונות הדתית חייבת להתחבר אל העם. רוב העם אינו ציוני דתי וגם איננו חרדי . במהלך ההתבדלות שלנו הפקרנו את היהדות החילונית, אנחנו לא נמצאים בתוכה ואני קורא לציבור הדתי לגור יחד ולחיות יחד עם האוכלוסיה החילונית". כץ הוסיף: "אני אומר את זה כמי שעשה מעשה. גרתי 25 שנה באפרת ולאחר ההינתקות החלטתי לעבור לגור עם האוכלוסיה החילונית ועברתי לכפר תבור שגם שם יש צימאון ליהדות. ואם אנחנו לא נמצאים במקומות הללו של האוכלוסיה החילונית, אז חודרות אליה אוכלוסיות בסגנון של משיחיסטים וזה רחוק מהמציאות ואין ואקומים. לכן הציונות הדתית לא יכולה ללכת עוד בתפישה המגזרית המתבדלת, אלא להתחבר לאוכלוסיה החילונית".
פרופ' אליעזר דון יחיא מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר- אילן ניסה להסביר את הירידה בכוחן של המפלגות הציוניות דתיות עד היום, עם ריצתו של נפתלי בנט בראשות הבית היהודי. לדבריו, ההסבר לדלדול כוחן של המפלגות הציוניות הדתיות טמון בעובדה שהבוחרים חשו שהם בטוחים מספיק בתהליך השתלבותם במעוזים המרכזיים כגון מערכת המשפט, הצבא ואף התקשורת " יש להבדיל בין תופעת בנט לתופעת התרופפות התמיכה במפלגות הדתיות והנכונות לחצות את הקווים, בעצם יש כאן רצון משותף של ריצה למרחב על-ידי אלו שנטשו את המפד"ל והלכו לתמוך במפלגות מבחוץ . כאן ההנהגה החדשה של המפד"ל והבית היהודי רוצה לעשות את הפריצה מתוך המחנה ולהרחיב את שורותיה , ימים יגידו למה זה יוביל?"
פרופ' אשר כהן מהמחלקה למדעי המדינה בבר- אילן התייחס למיקומה במקום גבוה של איילת שקד למרות שאינה מגדירה את עצמה דתית. " מועמדת חילונית המתגברת על שתי מגבלות, גם אישה וגם חילונית ולמרבה הפלא נתמכת במקומות הנחשבים חרד"ליים (חרדים לאומיים). אפשר להסביר את התמיכה החרד"לית בה בשני טעמים: רצון להתחבר לעם ישראל ,היא מייצגת את הנושא של ארץ ישראל וכמובן התמיכה של בנט בה כך שהיא נישאת על גבי ההצלחה של בנט".
ד"ר ניסים ליאון מהמחלקה לסוציולוגיה בבר- אילן ציין כי "המפלגות הדתיות בישראל הן חלק בלתי נפרד מהשלטון. ככאלה, הן נדרשות לתמרן בין סקטוריאליות לממלכתיות. המפלגות הציוניות דתיות יידרשו לשדר ממלכתיות ולפעול בצורה סקטוריאלית. המפלגות החרדיות יידרשו לשדר סקטוריאליות אך לפעול גם בצורה ממלכתית. עוד הוסיף ד"ר לאון: "הישרדותן של המפלגות הדתיות יהיה תלוי גם ביכולתן להרחיב את השורות, או במילים אחרות: לצאת מהקופסה האלקטוראלית. שס החרדית-מזרחית עשתה את זה מ-1984, עם פנייתה לציבור המסורתי-מזרחי. יכול ויהדות התורה תידרש לעשות כן עם פנייתה אל הציבור החרדי החדש, זה שעובד ולומד או כפי שהוא מכונה המעמד הבינוני החרדי. במידה רבה הבית היהודי כבר עשה זאת עם שילובה של אישה חילונית, צעירה ואקטיבית במקומות הריאליים".
פרופ' דב שוורץ, ראש היחידה ללימודים בין- תחומיים באוניברסיטת בר- אילן, דיבר על החינוך הציוני הדתי. "הטענה היא, שראשי חינוך זה במשך עשרות שנים עיצבו מדיניות שלפיה על הדת לכבוש את תחומי החיים. מאחר שחלק ניכר של תלמידי החינוך הציוני הדתי היו פשרנים מבחינה דתית, נוצר פער בין האידיאולוגיה לבין המציאות. הפער הזה אפשר לחינוך הדתי האלטרנטיבי (רשתות 'נועם', 'צביה', אמי"ת) להשתרבב לתוך המערכת, ובאופן זה הכשיל החינוך הציוני הדתי את עצמו. הקיצוניות של החינוך הממלכתי הדתי הייתה גם הבסיס לאירועים של שנות השבעים והשמונים של המאה העשרים, לאמור 'גוש אמונים' והאידיאולוגיה של ארץ ישראל השלמה".
פרופ' שמואל סנדלר ציין לסיכום: "השאלה היא האם דתיים לאומיים חייבים לדאוג לאינטרסים של הציונות הדתית כאשר הם נמצאים במסגרות לא דתיות (דוגמת הליכוד ויש עתיד). בסך-הכל, לציונות הדתית היה חלק הארי בבניית מודל של שיתוף פעולה בין דתיים לחילוניים (מודל ההסדרה) המהווה בסיס לשמירת האופי היהודי של המדינה".

תאריך:  19/12/2012   |   עודכן:  20/12/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"מקווים שהציונות הדתית תנהיג את המדינה"
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
במצרים ניצחו האחים המוסלמים.
לניסן סלומינסקי  |  20/12/12 09:44
 
- דתיים?בדיוק כמו האחים המוסלמים
קץ העולם  |  21/12/12 12:27
 
- יש טעות וצביעות בדברייך
נתן זועבי   |  24/12/12 08:37
2
מצוין. יקל לשכנע הילדים לעזוב ל"ת
יואבחלב  |  20/12/12 12:18
3
כאשר תתקרבו לשלב של הנהגה כבר
אז מה הפרדוקס  |  20/12/12 12:41
4
הפתרון הוא בהפרדת הדת מהמדינה  ל"ת
כרמיאלי   |  20/12/12 16:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2013
עידן יוסף
יו"ר הכנסת: "הסחר-מכר הפוליטי שניהלו חברי כנסת במעבר בין המפלגות פוגע קשות באמון הציבור בכנסת; חוסר האמון בין העם לנבחריו - מסוכן כמו השסע החברתי"
איציק וולף
רוב מוחץ של חברי הוועדה אישרו את פסילת חברת הכנסת הערביה שהשתתפה במשט הטורקי לרצועת עזה    ההחלטה תעבור אוטומטית לדיון בבית המשפט העליון
עופר וולפסון
העיתונאי לשעבר המתמודד על מקום ברשימת העבודה: "היום בערוץ 10 מתנהל ויכוח על תחקיר שקשור לביבי וקברניטי הערוץ חוששים לפרסמו"    יו"ר המפלגה יחימוביץ': "נתניהו שולח זרועות לכל הערוצים שהוא יכול. התקשורת נאנקת תחתיו באופן חסר תקדים"
איתן הרשקו
לרשימת הליכוד ביתנו לכנסת יש את התקציב הגדול ביותר בבחירות. התקציב הריאלי על-פי מספר המנדטים הצפוי בסקרים והוא מגיע כ-37 מיליוני שקלים. תקציב ענק כזה מאפשר לנהל קמפיין בחירות אגרסיבי ביותר, שיוביל בסופו של דבר ל'נוק-אאוט'
דניאל גיגי
ישראל נמצאת היום במצב חירום שנובע מהתנהלות הממשלה בשנים האחרונות, שגרמה נזק עצום בנושאים המדיניים ובנושאים החברתיים הכלכליים. המדיניות של נתניהו וליברמן הובילה אותנו לקיפאון מוחלט בתהליך המדיני, וגם מבחינה כלכלית מצבינו התדרדר לשפל חסר תקדים. הבעיה היא שבמקום שמנהיגי השמאל יבינו את גודל השעה הם מתקוטטים בינם לבין עצמם על נושאים חסרי משמעות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il