מחקר חדש מגלה כי כמות נמוכה יותר של מלח בתזונה האמריקנית יכולה להציל 500,000-280,000 חיים לאורך עשר שנים.
בעזרת סימולציה ממוחשבת, חוקרים גילו כי הורדה הדרגתית של צריכת המלח ב-40% - לכ-2,200 מיליגרם ביום לאורך עשר שנים - אמורה להציל מאות אלפי בני אדם - בין 280,000 ל-500,000, כאמור.
שלוש קבוצות מחקר הצטרפו לפרויקט, כל אחת מהן השתמשה בגישה שונה לצורך הסימולציה. באחת הגישות נעשה שימוש בנתוני מעקב על תוצאות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) תצפיתיות, ושתי האחרות ביססו את הנבואה שלהן על ראיות קיימות, שהראו כי הורדת צריכת המלח מורידה את לחץ הדם. שתי קבוצות אלו הגיעו למסקנות שלהן לגבי ההשפעות הקרדיווסקולריות הנובעות מהפחתת צריכת המלח מנתונים שבחנו את הקשר בין לחץ דם למחלות קרדיווסקולריות.
קבוצות המחקר השתמשו באותה אוכלוסיית מטרה והמחקר הראה כי המקורות השונים של הראיות להשפעות הקרדיווסקולריות הניבו תוצאות דומות. המחקר נעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה.
שלוש הגישות כללו הורדה הדרגתית של מלח ב-40%; הורדה מיידית של צריכת מלח ב-40% או הורדה מיידית של צריכת המלח לכמות שלא תעלה על 1,500 מיליגרם ביום. לדברי החוקרים, רק התרחיש הראשון - הורדה הדרגתית של צריכת המלח ב-40% ברמת האוכלוסיה הכללית היא מטרה בריאותית ציבורית שניתן להשיג.
הממצאים מחזקים את ההבנה כי הורדה בצריכת המלח יעילה לאנשים בכל הגילאים. גם הורדה קטנה והדרגתית בצריכת הנתרן יכולה להביא ליתרונות ניכרים בשיעור התמותה בקרב כל האוכלוסיה.