X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
על בסיס דגימות מיותר מ-6,000 גברים, חוקרים גילו תאי זרע בכמויות גדולות ביותר, עם כושר תנועה טוב ביותר ועם מספר החריגויות הנמוך ביותר במהלך החורף
▪  ▪  ▪
בהתאם לעונות השנה [צילום: פלאש 90]
צפייה בטלוויזיה פוגעת בזרע?
יפעת גדות
גברים, צאו לרוץ - מסתבר, שלגברים שישבו מול הטלוויזיה במשך 20 שעות או יותר בשבוע יש ספירת זרע נמוכה ב-44% מזו של גברים הצופים פחות בטלוויזיה
לרשימה המלאה

    יפעת גדות
תזונה קשורה לאיכות הזרע

    יפעת גדות
איכות הזרע - מידרדרת כבר בגיל 35

סתיו היא העונה עם הקשר החזק ביותר ל"יבול" של תינוקות חדשים, וייתכן שהסיבה לכך היא שהזרע האנושי נמצא בשיא בריאותו בחורף ובתחילת האביב. אלו מצאי מחקר חדש מישראל.
על בסיס דגימות מיותר מ-6,000 גברים שטופלו בבעיות פוריות, החוקרים גילו תאי זרע בכמויות גדולות ביותר, עם כושר התנועה הטוב ביותר, ועם מספר החריגויות הנמוך ביותר במהלך החורף, עם ירידה יציבה באיכות הזרע מהאביב.
מחקרים קודמים, רובם בבעלי חיים, הניבו תוצאות דומות.
לדברי מומחים בתחום, הבעיה העיקרית היא לנסות לגלות איזה גורם אחראי לכך.
צוות חחוקרים, מאוניברסיטת בן-גוריון, פרסם את הממצאים בעיתון האמריקני למיילדות ולגניקולוגיה. הם ציינו כי למרות הראיות הקיימות במודלים של בעלי חיים, עדיין לא ברור אם זרע אנושי גם הוא בריא יותר במהלך תקופות מסוימות של השנה.
במידה שאכן יש דפוס עונתי, הרי שלמידע הזה יש חשיבות עצומה, במיוחד לזוגות עם בעיית פוריות של הגבר, הנאבקים ללא הצלחה להביא ילדים לעולם ונאלצים לעבור טיפולי פוריות ממושכים. אם זוגות אלו ידעו היכן למקד את מאמציהם כדי להביא לסיכויים הטובים ביותר להפריה, הרי שיוכלו לחסוך מעצמם את התסכול ואת הכסף שהם משקיעים בטיפולים הרבים.
דפוס שונה
לצורך המחקר, אספו החוקרים וניתחו 6,455 דגימות זרע מגברים שהגיעו למרפאת פוריות בין ינואר 2006 ליולי 2009. מביניהם, אצל 4,960 נמצא זרע נורמלי ואצל 1,495 היה ייצור חריג של זרע, כמו ספירת זרע נמוכה לדוגמה. ארגון הבריאות העולמי מגדיר כל מה שמעל 15 מיליון תאי זרע למילימטר כספירת זרע נורמלית.
כשהחוקרים לקחו בחשבון 70 יום בערך הנדרשים לגוף לייצר תא זרע, הם גילו כי אצל גברים עם ייצור זרע תקין הזרע היה בשיא בריאותו בחורף. לדוגמה, גברים אלו ייצרו כ-70 מיליון תאי זרע למילימטר במהלך החורף. לכ-5% מתאי זרע אלו הייתה ניידות מהירה, המשפרת את הסיכויים של הזוג להרות. זאת, בהשוואה ל-68 מיליון תאי זרע למילימטר שהגברים ייצרו באביב, שרק ל-3% מהם הייתה ניידות מהירה.
לגבי גברים עם ייצור חריג של תאי זרע הדפוס היה שונה. אצל גברים אלו הייתה נטייה קלה לתנועתיות טובה יותר של הזרע במהלך הסתיו וכמות הזרע הנורמלי הגדולה ביותר שייצרו - כ-7%, הייתה במהלך האביב.
על בסיס התוצאות, נראה כי תאי הזרע הנורמליים יהיו יעילים יותר בחורף, אך במקרים של אי-פוריות הקשורים לספירת זרע נמוכה יש לעודד את הזוגות לבחור באביב ובסתיו.
במחקרים שנעשו בבעלי חיים, שינוים עונתיים בייצור הזרע ובפוריות נמצאו קשורים לגורמים שנעו מטמפרטורות, דרך שעות החשיפה לאור יום, ועד למשתנים הורמונליים.
במחקרים קודמים נשעשו בבני אדם נמצא כי ספירת הזרע בכל העולם מידרדרת, למרות שלא ברור מדוע.
יג
עיתונאית | עיתונות זהב בע"מ | דוא"ל
תאריך:  12/03/2013   |   עודכן:  12/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
ליאור חנס, יו"ר כור, צפוי להחליפו בתפקידו    אראל ימשיך לכהן כיו"ר סלקום, סגן יו"ר מכתשים אגן וימונה לדירקטור בשופרסל
מערכת אתר ערוץ הספורט
בשל השרב, רק הריצות הקצרות ייערכו כמתוכנן השבוע
דניאל שחק
י-ם מפורקת, ראשון לוהטת ורנדל מציל להפועל את העונה
מירב ארד
יוני אופיר שעבד עד לאחרונה כסמנכ"ל השקעות בקרן המנוף אוריגו, המתמחה בתחום האשראי, הצטרף לאלטשולר-שחם
מוטי פשכצקי
יו"ר מועצת ההימורים הציב תנאים ללוזון בתמורה להסכם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il