X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
פרופ' יהונתן שרעבי, מנהל המכון ללחץ דם בשיבא, מתריע נגד שימוש היתר אפילו במסעדות פרופ' שרעבי: "המגמה המזיקה של הוספת מלח בכמות מופרזת הגיעה לא רק למנות מוכנות ומתועשות, אלא גם לאוכל גורמה"
▪  ▪  ▪
אפילו פה... [צילום: עינבר גליס]

במחקר שנערך לאחרונה באנגליה בקרב מסעדות יוקרה על-ידי CASH (Consensus Action on Salt and Health), ארגון המקדם צריכה נבונה של מלח לאור השפעותיו הרבות על הבריאות, נמצא שמרבית המסעדות מגישות מנות שכל אחת מכילה את כל התכולה המומלצת של המלח ליממה.
בין המסעדות שנבדקו היו אלו של שפים ידועים, אשר נותנים את הטון בבישול לאנשים רבים, ביניהם השף ג'יימי אוליבר (השף הערום). בעוד שמסעדות אלו פונות לקהל יעד המשלם הון עבור המנות, בחרו השפים לשפר את טעמן של המנות על-ידי הטריק הזול של הוספת מלח. בחלק מהמקרים מצאו במנה אחת כמות מלח המספיקה ליומיים שלמים.
פרופ' יהונתן שרעבי, מנהל המכון ללחץ דם במרכז הרפואי שיבא ויו"ר החברה הישראלית ליתר לחץ דם, הביע את צערו על כך, שהמגמה המזיקה של הוספת מלח בכמות מופרזת הגיעה לא רק למנות מוכנות ומתועשות, אלא גם לאוכל גורמה. השבוע, בין התאריכים 17-11 במרס מתקיים שבוע המודעות לצריכת מלח, בו משתתפות יותר מ-25 מדינות, בהן ישראל.
בארץ, משרד הבריאות התחיל בפעולה חשובה בתחום הסימון של כמות המלח במנות. פרופ' שרעבי: "אנו בחברה ליתר לחץ דם תומכים בעשייה זו, ומאמינים שהנגשת המידע לצרכן צריכה להיות ברורה ופשוטה ובכך ליצור לחץ מצד הציבור שיעדיף מזון בריא. התקווה היא שתעשיית המזון והמסעדנים ייאלצו להציג עוד אלטרנטיבות בריאות, והציבור יצביע, הפעם בלשונו".

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  12/03/2013   |   עודכן:  12/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סכנה מהמלח - גם במסעדות גורמה
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מלח ולחץ דם
S.G  |  12/03/13 21:48
2
לא חדש כבר שנים רבות
זה  |  12/03/13 21:59
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב ארד
הישראלי צורך 10 ק"ג דגים בשנה - צריכה נמוכה לעומת יפן ומדינות הים התיכון    מדי חודש צורך הישראלי 20 ביצים ומעדיף אותן רגילות בגודל L או XL
עופר וולפסון
בפני מאות מחוקקים אירופים, קרא נשיא המדינה להגביל את ייצור הטילים ארוכי הטווח של אירן ולהכריז על חיזבאללה ארגון טרור
מוטי פשכצקי
שחקני נתניה קיימו שיחה ללא הצוות: "זה יהיה כתם"
זיו אברג'יל
4 שינויים נגד סכנין. על השחקנים נאסר לדבר בתקשורת
אלעזר לוין
באוקטובר-דצמבר נמכרו בכל הארץ 28,575 דירות, מתוך זה 22,200 יד שנייה וכ-6,400 יד ראשונה    כל הגידול - בדירות יד שנייה    זינוק של 52% לעומת 2011    זוגות צעירים קנו 11,000 דירות - ירידה של 1%    משקיעים רכשו 6,560 דירות - עלייה של 3%
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il