במחקר שנערך לאחרונה באנגליה בקרב מסעדות יוקרה על-ידי CASH (Consensus Action on Salt and Health), ארגון המקדם צריכה נבונה של מלח לאור השפעותיו הרבות על הבריאות, נמצא שמרבית המסעדות מגישות מנות שכל אחת מכילה את כל התכולה המומלצת של המלח ליממה.
בין המסעדות שנבדקו היו אלו של שפים ידועים, אשר נותנים את הטון בבישול לאנשים רבים, ביניהם השף ג'יימי אוליבר (השף הערום). בעוד שמסעדות אלו פונות לקהל יעד המשלם הון עבור המנות, בחרו השפים לשפר את טעמן של המנות על-ידי הטריק הזול של הוספת מלח. בחלק מהמקרים מצאו במנה אחת כמות מלח המספיקה ליומיים שלמים.
פרופ' יהונתן שרעבי, מנהל המכון ללחץ דם במרכז הרפואי שיבא ויו"ר החברה הישראלית ליתר לחץ דם, הביע את צערו על כך, שהמגמה המזיקה של הוספת מלח בכמות מופרזת הגיעה לא רק למנות מוכנות ומתועשות, אלא גם לאוכל גורמה. השבוע, בין התאריכים 17-11 במרס מתקיים שבוע המודעות לצריכת מלח, בו משתתפות יותר מ-25 מדינות, בהן ישראל.
בארץ, משרד הבריאות התחיל בפעולה חשובה בתחום הסימון של כמות המלח במנות. פרופ' שרעבי: "אנו בחברה ליתר לחץ דם תומכים בעשייה זו, ומאמינים שהנגשת המידע לצרכן צריכה להיות ברורה ופשוטה ובכך ליצור לחץ מצד הציבור שיעדיף מזון בריא. התקווה היא שתעשיית המזון והמסעדנים ייאלצו להציג עוד אלטרנטיבות בריאות, והציבור יצביע, הפעם בלשונו".