צרכנים עם מודעות גבוהה לבריאות, המודאגים מהכולסטרול שבחלמון הביצה, יודעים כבר כי החלבון שלה הוא תחליף פופולרי לביצה כולה. כעת, מחקר חדש מראה כי למרכיב ב"לבן" של הביצה יכולה להיות השפעה מועילה נוספת בהורדת לחץ הדם.
החוקרים, מאוניברסיטת ג'ילין ומאוניברסיטת קלמזון שבקרוליינה, השתמשו בפפטיד (תרכובת העשויה משתי חומצות אמינו או יותר, אחד מאבני הבניין של החלבונים) שנקרא RVPSL. ישנן ראיות מניסויי מעבדה כי חומר בחלבון הביצה - פפטיד - מוריד את לחץ הדם בערך כמו מינון נמוך של קפטופריל (Captopril), תרופה להורדת לחץ הדם.
מדענים גילו כי החומר, כמו משפחה של תרופות הכוללת את הקפטופריל, המונופריל והווסוטק, מדכא אינזים ממיר אנגיוטנסין (ACE), כלומר, הוא שולט ביכולת לחסום את פעולת ה-ACE, חומר המיוצר בגוף ומעלה את לחץ הדם.
חום גבוה המדענים השתמשו בחולדות מעבדה שפיתחו לחץ דם גבוה כדי לחקור לעומק את השפעות ה-RVPSL. התוצאת הראו כי הזנת החומר הייתה חיובית, מה שהצביע על כך של-RVPSL אין השפעות רעילות והוא מוריד את לחץ הדם בכמויות שוות-ערך למינונים נמוכים של קפטופריל.
התוצאות תומכות ומחזקות ממצאים קודמים בנושא, והן מבטיחות מספיק על-מנת להצדיק מחקרים נוספים שיבחנו את השפעות הפפטיד שבלבן שבביצה על הבריאות.
המחקר נעשה כשהפפטיד חומם ל-93 מעלות צלזיוס בערך במהלך ההכנה, פחות מהטמפרטורות אליהן מגיעים בדרך כלל בבישול ביצים. לדברי החוקרים, החלבון של הביצה שומר על ההשפעות המועילות שלו על לחץ הדם גם לאחר הבישול. בנוסף, הם גילו כי לחלבון של ביצים מטוגנות יש יכולת טובה יותר להוריד לחץ דם בהשוואה לחלבון של ביצים שבושלו בטמפרטורות גבוהות.
החוקרים מאמינים כי הפפטידים שבחלבון הביצה - בביצים או בתחליפים - יכולים להפוך לנספח במלחמה בלחץ הדם, בשילוב עם התרופות.