X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
פרופ' ידלין: הכוח עבר במידה רבה מרוב בעלי המניות לידי המיעוט עו"ד שמעונוב מזהיר מפני שמרנות יתר של דירקטורים גורן: לא מתייחסים ברצינות לתביעה שמטרתה רווח קל
▪  ▪  ▪
כבוב. בתוך חודשים בודדים [צילום: ניר קידר]
גורן נגד ביניש וברלינר
הנשיא בדימוס אורי גורן מותח ביקורת על דורית ביניש ועל דבורה ברלינר, אשר הסתפקו במחלקה כלכלית בבית המשפט המחוזי בתל אביב. לדבריו, היה צורך להקים בית משפט מתמחה ונפרד, במבנה משלו, כמו בית המשפט למשפחה. המצב הנוכחי, אמר גורן, אינו שונה מסידור עבודה פנימי, בו הנשיא מטיל נושאים ספציפיים על שופטים מסוימים.

"כאשר כתבתי את גזר הדין בפרשת פלד-גבעוני, הייתה לי הרגשה שאני כותב על סין בשנות ה-30 של המאה הקודמת. לא היה אפשר להאמין שלפני רק עשר שנים לא היה פיקוח כמו שצריך על שוק ההון. זה נראה כמו לפני מאה שנה". כך אומר (יום ה', 18.4.13) שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב, חאלד כבוב, בכינוס המרכזי של מחוזות לשכת עורכי הדין.
לדברי כבוב, הפיקוח כיום נעשה במידה רבה בעזרתם של עורכי הדין המגישים תביעות ייצוגיות ונגזרות בתחום שוק ההון. הוא לא בטוח שהמצב הנוכחי אופטימלי, העיר, אך סביר להניח שהמטוטלת תתאזן. על המחלקה הכלכלית בבית המשפט אמר כבוב, כי הצלחתה העיקרית היא ביכולת לתת בתוך חודשים בודדים פסקי דין בתיקים על סכומי עתק.
דקאן הפקולטה למשפטים במכללת ספיר, פרופ' עמרי ידלין, אמר שעד לפני חמש שנים קבעה רשות ניירות ערך את הנורמות בשוק ההון, והמערכת המשפטית אמרה מעט מאוד "וכמעט תמיד אמרה 'כן' לרשות". אלא שאז החל להתרחש שינוי: "פתאום יש זיכויים בתיקי שוק ההון, בתי המשפט התחילו להרים ראש. רשות ני"ע תפסה את זה כשינוי באיזון, ואז מגיע בית המשפט הכלכלי שהוא במידה מסוימת יוזמה שלה". לדעת ידלין, הכוח עבר במידה רבה מן הרוב של בעלי המניות לידי המיעוט.
עו"ד ישראל שמעונוב סבור, כי הקמת המחלקה הביאה לכך שבית המשפט נכנס לבחינת שיקול הדעת העסקי, ו"איזון האינטרסים הוא נכון וחיובי". לדעתו, כאשר דברים בחברה נעשים בחופזה ותוך ניגוד עניינים - יש מקום להתערבות של בית המשפט; ואילו כאשר נשמרים הנהלים ויש הסתמכות על מומחים - אין מקום להתערבות. "בסופו של יום, אם דירקטורים לא ירגישו בבטחה שהם עובדים בסביבה נוחה לקבלת החלטות, הם יטו לשמרנות יתר ובכך ייפגעו המשקיעים".
לדעת עו"ד יצחק אבירם, ריבוי התביעות הנגזרות והייצוגיות בשוק ההון נובע מכך שהשוק חולה, כאשר חברות אינן עומדות בהתחייבויותיהן. "לרשות ניירות ערך אין מעמד כאשר חברה לא משלמת. רק המשקיע הקטן הוא זה שבא בסוף ומבקש את מה שמגיע לו: שישלמו לו את האג"ח. אנחנו שומרי הסף", אמר. "מה שאנחנו עושים זה מרי משפטי". כבוב אמר, כי הוא חולק בתכלית על הגדרת שוק ההון כחולה, והזכיר שהרגולטור מנע את קריסת שוק ההון הישראלי כפי שאירע בעולם, ואף משתתף בחלק מן התביעות.
לחצים בפרשת כימצ'יינה
עו"ד יקי שמש אמר, כי גם בעבר היו שערי בתי המשפט פתוחים, אך לא היה מי שיביא את הנושא לפתחו, אך כעת בית המשפט איזן במקצת את היתרון שהיה לגופי שוק ההון רבי-העוצמה אל מול המשקיע הבודד. לדעת שמש, אין לפסול על הסף תובע סדרתי, שכן ייתכן שיש יתרון למי שכבר התנסה במסירת עדות.
מנחה המושב, עו"ד איל רוזובסקי, שאל את הנשיא בדימוס אורי גורן כיצד מתמודדים עם ריבוי תביעות הסרק הייצוגיות. גורן השיב, שלשופטים יש חוש לאתר תביעות כאלו. "כאשר מתרשמים שמטרת התביעה היא רק לעשות רווח קל, ברור שלא יתייחסו אליה ברצינות", אמר. שמעונוב קרא לקנוס בצורה משמעותית את מי שמגישים תביעות סרק, ובכך מבזבזים את משאבי הציבור.
אבירם, אשר ייצג את דב כהנא בתביעתו נגד מכירת מכתשים-אגן לכימצ'יינה, אמר, כי הופעלו עליו לחצים ואף איומים שיוגשו נגדו תביעות אם העסקה תטורפד. לדבריו, באולם היו 30 עורכי דין של קבוצת אי.די.בי, ומולם - הוא עצמו ושתי עורכות דין ממשרדו. כבוב העיר לאבירם, כי לא כל תיק ניתן להגיש על סמך ידיעה בעיתון (כפי שעשה בנושא כימצ'יינה), שכן לעיתים יש להתבסס על חוות דעת - ואחריותם של עורכי הדין לדאוג לכך שהתביעות יהיו ראויות ושחוות הדעת יהיו מבוססות.

תאריך:  18/04/2013   |   עודכן:  18/04/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כבוב: אחריות עוה"ד שתביעות יהיו ראויות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כינוסים - ועידות
איתמר לוין
יו"ר עמותת "טוב": עשרות אלפי חרדים ייפלטו לרחוב ואז יקראו להם "פרזיטים"    שקד: חשוב יותר שהחרדים יעבדו מאשר שיתגייסו    מיכאלי: העבודה לא תתמוך במתווה הגיוס    טיבי: אני רוצה שוויון בנתח ולא שוויון בנטל
איתמר לוין
פרקליט המדינה: אנחנו תומכים בביקורת, מבקשים את הביקורת, רק רוצים לעשות את זה בדרך מוסכמת, ראויה ומועילה
איתמר לוין
נשיא ביהמ"ש העליון מבטיח לקדם את קיום הדיונים ברציפות    לבני רומזת: דגם נציב תלונות הציבור על שופטים יוכל לשמש גם לביקורת על רשויות התביעה
איתמר לוין
תוקף את מחיקתו החלקית של חוב דנקנר לבנק לאומי    השר החבר בוועדה לשוויון בנטל קורא לדון מחדש בנושא ישיבות ההסדר, ולערביי ישראל - להתגייס לשירות אזרחי
איתמר לוין
פרידמן: כל עוד השופטים עוסקים בנושאים פוליטיים - הפוליטיקאים יתערבו במינויים    רוזנטל: שימוע בכנסת לנגיד וליועץ המשפטי לפני המינוי    פסטינגר: האקטיביזם של ברק חי וקיים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il