ידוע כבר שקפאין יכול לשפר ביצועים קוגנטיביים במטלות מסוימות, אך מחקר חדש של אוניברסיטת באפלו מגלה כי שילוב של מזון עם קפאין יכול להגביר את הנעימות שיש לנו מאותו מזון.
החוקרים בדקו אם משקה המכיל קפאין יחד עם יוגורט יגביר את ההעדפה לאותו יוגורט בהשוואה לפלצבו (חומר נייטרלי שאין לו השפעה).
ממצאי המחקר שערכו פורסמו ב-Federation of American Societies for Experimental Biology Journal.
המחקר כלל 68 גברים ונשים בני 50-18. המשתתפים קיבלו, בצורה אקראית, משקה המכיל קפאין או פלצבו ואז אכלו יוגורט אנרגיה בצפיפות נמוכה או אנרגיה בצפיפות גבוהה. כדי למנוע העדפות מסוימות לטעם, לשבעה סוגי היוגורטים לא היה טעם מסוים. לדוגמה, פאי גבינה או נענע.
התוצאות הראו כי לאחר שדירגו את שבעת היוגורטים, לאורך ארבעה ימים, ההעדפה ליוגורט גברה עם הזמן, כשהיוגורטים ששולבו עם הקפאין נקבעו כטעימים יותר מהיוגורטים ששולבו עם הפלצבו.
החוקרים מתכננים לבצע את אותו ניסוי עם ירקות ופירות.