במסגרת מחקר חדש, 300 איש, בני 30-18, קיבלו שלושה סוגי תפריטים: האחד, עליו לא צויין מספר הקלוריות, השני - תפריט עם רישום של מספר הקלוריות, והשלישי - תפריט שעליו רשום כמה דקות הליכה מהירה נדרשות כדי לשרוף את הקלוריות שבמזון.
הליכה מהירה נבחרה כדוגמה לפעילות גופנית משום שהיא פעילות שכמעט כל אחד יכול "להתחבר" אליה, כך לדברי עורכי המחקר, מאוניברסיטת טקסס כריסטיאן.
הממצאים הוצגו בכינוס של ביולוגיה ניסיונית שהתקיים בבוסטון. הנתונים והמסקנות ממחקר המוצג בכינוס רפואי נחשבים מוקדמים עד שיפורסמו בכתב עת מדעי.
דוגמה למידע שניתן למשתתפי המחקר - אישה תאלץ ללכת הליכה מהירה לאורך שעתיים כדי לשרוף את הקלוריות הנמצאות ב-100 גרם צ'יזבורגר (רויאל עם גבינה) כפול.
אוכלים פחות כל התפריטים הכילו את אותן אופציות מזון ושתייה, שכללו בורגרים, כריכי עוף, סלטים, מטוגנים, קינוחים, משקה מוגז ומים.
המשתתפים שקיבלו את התפריט ובו רשומות מספר הדקות של ההליכה המהירה הנדרשות לשרוף את הקלוריות שבמזון שהזמינו צרכו פחות קלוריות מאלו שקיבלו את התפריטים האחרים.
יחד עם זאת, אצל אלו שקיבלו את שני התפריטים האחרים, עם וללא התוויות ועליהן מספר הקלוריות - לא היו הבדלים במספר הקלוריות במוצרים שהזמינו וצרכו.
המחקר מראה כי ישנם יתרונות להצגת מספר הדקות של ההליכה הנדרשות לשריפה הקלוריות לקבוצה של גברים ונשים צעירות. מאחר שלא ניתן להכליל אוכלוסיה מעל גיל 30, יהיה צורך במחקרים נוספים כדי לבחון את ההשפעה על קבוצות שונות באוכלוסיה.
זהו, לדברי החוקרים, המחקר הראשון שבחן את ההשפעות שיש להצגת מספר הדקות הנדרשות להליכה בכדי לשרוף קלוריות של מזון שמוזמן במסעדה.