X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
למרות ההצהרות והתוכניות של שני המפכ"לים האחרונים, ממשיכות תחנות המשטרה לסבול מחוסר כוח אדם, העדר חוקרים מיומנים וליקויים במערך הסיור
▪  ▪  ▪
דנינו. מטרה מרכזית? [צילום: אור מני]

בשנת 2007 הגדירה המשטרה את חיזוק התחנות והעצמתן כאחד מיעדיה האסטרטגיים. בתקופת המפכ"ל הקודם, רב-ניצב דודי כהן, יעד זה נכלל במסגרת התוכנית הרב-שנתית לשנים 2012-2008. גם המפכ"ל הנוכחי, רב-ניצב יוחנן דנינו, רואה בחיזוק התחנות מטרה מרכזית, שיש להשיגה, בין היתר, באמצעות שינויים ארגוניים והעברת תקנים מהמטות לשטח. ואולם, רוב התוכניות נותרו על הנייר בלבד והבעיות אף הוחרפו. כך אומר (יום ד', 8.5.13) מבקר המדינה, יוסף שפירא.
ב-25% מהתחנות קיים מחסור בסיירים העולה על 25% מהתקן הקיים, ומנגד ב-10% מהן קיים עודף העולה על 25%. ב-78% מהתחנות קיים מחסור בחוקרים וב-50% מהן הוא עולה על 25% מהתקן הקיים. רוב התחנות שנרשם בהן חוסר ניכר בתקני סיירים וחוקרים משרתות יישובי פריפריה.
תיקים נסגרים ללא טיפול
מערך הסיור בתחנה הוא התשתית לעבודת השיטור בשטח. בשנים 2010-2000 הקימה המשטרה כמה צוותים שביצעו עבודת מטה והמליצו על שינויים ארגוניים במערך הסיור בתחנה. ההמלצות נדונו ואושרו בידי הפיקוד הבכיר במטה הארצי, אך רובן לא יושמו, וכך הבעיות נותרו בעינן. במחצית השנייה של העשור הקודם גיבשה המשטרה והפעילה תוכניות שנועדו לשפר את מערכי השיטור הקהילתי. חרף תרומתן של התוכניות לפעילות התחנה ולמרות המשאבים שהושקעו בהן, הופסק יישומן.
בתחילת 2012 אוחדו בתחנה משרד הסיור עם משרד הקהילה והמשמר האזרחי למשרד אחד - משרד השיטור והקהילה. 2012 נקבעה כשנת ההטמעה של האיחוד ברמת התחנה וברמת המטה. ואולם, השינוי טרם הושלם ב-50% מהתחנות. כך למשל לחלק מהתפקידים החדשים לא נקבעו תקנים ותפיסת ההפעלה אינה מיושמת ברוב התחנות.
ב-50% מהתחנות אין לרכזי המודיעין והחקירות רקע בעבודת מודיעין ו-15% מהם לא עברו את הקורס המיועד להכשירם לתפקידם. כל חוקר בתחנה מטפל במספר רב של תיקי חקירה, אשר לרוב הוא גדול מכדי לאפשר טיפול יסודי וראוי בכל תיק. יוצא אפוא שתיקים רבים נסגרים ללא טיפול חקירתי כנדרש. עוד עלה כי הממוצע הארצי בשנת 2009 עמד על 383 תיקים לחוקר, ובין התחנות נרשם פער גדול בעומס העבודה; ב-15% מהתחנות עד 300 תיקים לחוקר, וב-23% - יותר מ-500 תיקים לחוקר.
לעיתים נדרשים שוטרי התחנה לסייע למערך החקירות בטיפול בתלונות בעבירות קלות. ב-87% מהתחנות שוטרי הסיור מבצעים גם איסוף ראיות באירועי פשע, ב-52% מהתחנות שוטרי המש"ק חוקרים עדים וב-31% מהתחנות הם חוקרים חשודים - פעולות חקירה שאינן בסמכותם, וברוב המקרים הן אינן מתבצעות ברמה הדרושה.
ליקויים ב"עיר ללא אלימות"
התוכנית הרב-שנתית של המשטרה לשנים 2012-2007 קבעה את חיזוק תחנות המשטרה באמצעות שיפור האפקטיביות של פעילותן כיעד מרכזי. אמצעי חשוב בהשגת יעד זה היה פרויקט התחנה האפקטיבית, שבבסיסו עמד מודל להפעלה אפקטיבית של התחנה. מודל זה כלל הקמת צוות לאיתור עבריינים נמלטים, הקמת צוות לטיפול באלימות רחוב והקמת יחידת סיור למתן מענה מיידי להפרות סדר. למרות שהפיילוט של התוכנית - שהוגדרה כתוכנית הדגל בשיפור פעילות התחנות - הופעל בהצלחה, היא נזנחה ודעכה.
רמת היישום של תוכנית עיר ללא אלימות נמוכה, לעיתים בשל יוזמה לא מספיקה של התחנות עצמן ולעיתים בשל בעיות במרכיבי התוכנית וחוסר התאמתם ליישום משותף עם הרשויות המקומיות. רק בתחילת 2011, כארבע שנים לאחר שהוחל בהפעלת התוכנית, החל המשרד לביטחון פנים לבנות את התשתית הארגונית של התוכנית ולשפר את ניהולה בידי המטה המקצועי, ועבודה זו טרם הושלמה עד סיום הביקורת באוגוסט שעבר.
שפירא מסכם: "אי-יישומם לאורך זמן של רוב הפתרונות שגובשו בתוכניות המטה הותיר בעינן את בעיותיהן של התחנות וייתכן שאף החמירן, לנוכח המשימות הנוספות שהוטלו על התחנות במהלך אותן שנים. יתרה מזאת: התחנות, לא די שלא יצאו נשכרות מתוכניות המטה בעניינן, הן גם מוצאות את עצמן במצב של חוסר ודאות הנוגע להיערכות הנדרשת מהן, לשיטות העבודה שלפיהן עליהן לפעול ולמהות המשימות הנדרשות מכל אחד מבעלי התפקידים - חוסר ודאות העלול להשפיע גם על איכות השירות שהן נותנות לציבור.
"לפיכך, ראוי שהמשטרה תראה בתוכניות לחיזוק התחנה יעד אסטרטגי ותקבע לוחות זמנים ליישומן, תטמיע אותן באופן מבוקר, תקפיד על ביצוע תהליך הפקת לקחים ותימנע מהפסקתן ללא כל תהליך קבלת החלטות הולם".

תאריך:  08/05/2013   |   עודכן:  08/05/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הרפורמות נזנחו והבעיות בתחנות המשטרה נשארו
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
המשטרה חוסכת על שירות ומבזבזת.
טנא  |  8/05/13 18:41
2
המשטרה לא סבלת, הציבור סובל ל"ת
מהמשטרה !!!!!  |  9/05/13 10:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מבקר המדינה
איתמר לוין
אסדרה בלתי מאורגנת ובלתי מרוכזת, דוחות כספיים שלא נבדקים, תקציבים שאינם מאושרים במועד - אלו רק חלק מהליקויים הקשים בפיקוח על השלטון המקומי
עופר וולפסון
המבקר מצא כי לא מתקיים שיתוף פעולה ותיאום בין מטה משרד החוץ ובין מטה משרד התמ"ת בנוגע לגיבוש תוכניות העבודה השנתיות שלהם בתחום הכלכלי    חוסר שיתוף הפעולה הביא לפגיעה בשירות שניתן לחברות עסקיות, ובמקרים אחדים אף למבוכה מדינית
עופר וולפסון
למרות אישורן של תוכניות רב-שנתיות גרנדיוזיות לפיתוח כלכלי ותעסוקתי ביישובי מגזרי המיעוטים, ממצאי המבקר בשטח מלמדים כי העמדת אזורי מסחר ותעשיה על הקרקע מתעכבת שנים    האחראים: משרד התמ"ת וגם הרשויות עצמן
עופר וולפסון
מבקר המדינה גילה תמונת מצב לקויה באשר לאופן הטיפול של המוסדות להשכלה גבוהה בנושאי הטרדה מינית, למרות שכיחותם: אין תקנונים ברורים, לא הוכשרו מספיק אחראים לטיפול בנושא, לא הופצו חומרי הסברה ואין מידע נגיש לצעדים המשמעתיים בנוגע לתלונות שהוגשו
איציק וולף
מבקר המדינה קובע כי הגדלת הנפח של שירותי הרפואה הפרטית בישראל מעצימה את החשש לפגיעה בערכי השיוויון ונעשית תוך ריכוזיות יתר שכוללת מצב מובנה של ניגוד עניינים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il