X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ועדת הכספים נוטה להחמיר את חוק הריכוזיות ולאפשר כינון שתי שכבות בלבד לקבוצה עסקית יו"ר רשות ני"ע ממליץ לפטור זאת במקרה בו בעל השליטה בשכבה השלישית מחזיק לפחות ב-33% מהזכויות ההוניות
▪  ▪  ▪
סלומינסקי. שנים רבות כדי לאפשר להיפטר מהשכבה השלישית [צילום: דוברות אונ' בר-אילן]

"לא נאפשר מצב שבו בעל שליטה בפירמידה עסקית, ישלוט ללא עוררין, במספר רב של חברות ציבוריות, מבלי שישקיע בהן את כספו שלו" - כך אמר (יום ב', 13.5.13), יו"ר ועדת הכספים, ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), בפתח הדיון השני בחוק הריכוזיות.
סלומינסקי הודיע כי חוק הריכוזיות יידון בוועדת הכספים בלבד וכי הוועדה תקשיח את הצעת החוק על-מנת להגביר את ההגנה על כספי הציבור ולהפחית את רמות הסיכון להן נחשפות חברות ציבוריות במסגרת פירמידות עסקיות. "נוסח חוק הריכוזיות המונח על שולחן הוועדה צריך להשתנות. יש להקשיח אותו, כך שפירמידות עסקיות תוכלנה לכלול לכל היותר שתי שכבות של חברות ציבוריות", אמר.
בעניין החיוב לבעלי שליטה להיפרד מחברות ציבוריות שברשותן שכבות רביעית וחמישית, אמר סלומינסקי, כי יש לקבוע זמן מקסימלי של ארבע שנים, אך בעניין מכירת חברות משכבה שלישית - יש מקום לשקול לתת יותר זמן, מתוך הצורך למנוע זעזועים גדולים ופגיעה בערכן של החברות בשכבה זו. "בשכבות הרביעית והחמישית, בעל השליטה שולט עם מעט מאוד כסף בחברות ופועל בעיקר באמצעות הכסף שמקבל מהציבור והדבר איפשר 'דברים לא טובים', כגון לקיחת סיכוני יתר ואילו בשכבה שלישית, כבר יש יותר ממון משלו שמושקע בחברות", ציין.
"גם בעניין דרגות החופש של בעל השליטה לבצע מהלכים עסקיים בחברות שבשליטתו, יש להבחין בין השכבות השונות. כאשר מדובר בשכבה שלישית, בהן בעל השליטה משקיע בעצמו יותר, יש לאפשר לו יתר חופש פעולה, אך בשכבות רביעית ומעלה, יש להטיל עליו יותר מגבלות, לרבות תלות מוגברת בדירקטורים מטעם הציבור", הוסיף סלומינסקי.
יחד עם זאת, סייג סלומינסקי את דבריו, ואמר לחברי ועדה רבים שביקשו להחמיר כמה שיותר את חוק הריכוזיות, כי "יש להיזהר שבסופו של דבר לא נמוטט את המגזר העסקי. ישנם נכסים פיננסיים, שייתכן שאם יוצאו על-ידי בעלי שליטה למכירה, לא יהיו להם קונים במשק הישראלי".
"תוהו ובוהו של התארגנות החברות מחדש"
יו"ר רשות ניירות ערך, פרופ' שמואל האוזר, המתנגד להקשחת החוק לשתי שכבות בלבד, ואף ייצג עמדת מיעוט בוועדת הריכוזיות, חזר על עמדתו, כי "אין ספק שצריך לעשות מעשה ועל כן ביקשנו להביא לקיפול שכבות ושלוש שכבות הוא הפתרון הטוב והמידתי ביותר. אנו במצב כלכלי לא פשוט היום ומסובך מאוד בתקופה הזו לעשות מיזוגים. בתקופה כזו זה כמעט תוהו ובוהו של התארגנות החברות מחדש. ‫אם הוועדה סבורה למרות זאת שראוי לקפל לשתי שכבות אני מבקש להמליץ לוועדה קיפול לשתי שכבות אלא אם בשכבה השלישית בעל השליטה מחזיק לפחות ב-33 אחוזים מהזכויות ההוניות".
ח"כ מירב מיכאלי (העבודה) דרשה להחמיר את הוראות החוק: "מדינת ישראל היא מדינה קטנה ומדובר בריכוז של כוח. בפוטנציה עלולה להיווצר בעיה. כמות הכוח שמרוכזת אצל אדם אחד ויש לזה השפעה במישורים הפוליטי, של הון-שלטון, החברתי, של חלוקה לא צודקת של משאבים, יוקר המחיה והיבטים נוספים. רצוי שהחוק הזה יפזר את כל סוגי הריכוזיות הקיימים כמה שיותר על-מנת להביא לחברה מתוקנת יותר".
ח"כ משה גפני (יהדות התורה), אמר כי "החשש הוא ממצב שבו אדם אחד ישתלט בשיטת התמנון על מערכות ענקיות במדינת ישראל. צריך לדעת לעשות את האיזון בין המציאות שבה אדם משקיע בכספו שלו בכמה עסקים לבין מי רוכש חברות רבות מכספי הציבור. ברור שבמקרה של זה הראשון יש לאפשר יותר חופש בשליטה על החברות ואילו במקרה השני יש ליצור יותר מגבלות".
ח"כ אראל מרגלית (העבודה) הדגיש את החשיבות בחיזוק מעמדם של הדירקטורים מטעם הציבור, כחלק מההתמודדות עם השליטה הריכוזית בחברות בשכבות שונות. "אם חלק גדול מהאחריות יעבור לציבור כי הוא בעל מניות מרכזי, נדרש שדרוג במעמדם של הדירקטורים מטעם הציבור", אמר.
"המעבר לשתי שכבות הוא פגיעה בשוק ההון"
נציג התאחדות התעשיינים בדיון, עו"ד עמיחי פינקלשטיין, הביע התנגדות להקשחת החוק ממצב המאפשר שלוש שכבות לשתיים בלבד. פינקלשטיין ציין כי "התאחדות התעשיינים סוברת, שראוי שתתאפשר שכבה שלישית באופן כוללני לכולם ולא לעשות הבחנה בין פירמידות חדשות לוותיקות. המעבר לשתי שכבות הוא פגיעה בשוק ההון. זה לא רק שימכרו את החברות, שכן יש עוד שיטה להוציא חברה, על-ידי מיזוג. למשל, ניתן להביא למצב שיש פחות חברה אחת שנסחרת בבורסה ובצורה כזו מעלימים את החברה משוק ההון. על-כן הוועדה צריכה לשקול שיקול אמיתי - כמה שוק ההון יינזק במעבר משלוש שכבות לשתיים".
בסיכום הדיון, הודיע היו"ר סלומינסקי, כי מכיוון שהוועדה נוטה ללכת על שינוי החוק והחמרתו לכיוון שיאפשר שתי שכבות בלבד, אזי בדיון הבא, תוצג התמונה הכוללת וכל ההשלכות של מעבר משליטה פירמידיאלית בשלוש חברות של חברות ציבוריות לשתי שכבות בלבד. "הדבר חשוב, על-מנת שלא נשפוך את התינוק עם המים, ובבואנו לתקן עיוותים משקיים הנובעים מעודף ריכוזיות, נגרום לפגיעה קשה בחברות ולפגיעה בערך מניותיהן. יש לזכור, שגם לכך יש השפעות מזיקות רבות על הציבור כולו", אמר סלומינסקי בסיכומו.

תאריך:  13/05/2013   |   עודכן:  13/05/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 משה גפני / Moshe Gafni
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פירמידות עסקיות יחזיקו בשתי שכבות בלבד
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
המרכז המסחרי במודיעין נמכר לשתי החברות, המשקיעות במרכזים מסחריים, ב-116 מיליון שקל    העסקה תזרים 58 מיליון שקל למבני תעשיה, בשליטת פישמן, שגם תרשום רווח של 11 מיליון שקל
אלעזר לוין
הערכה: מציעים עד 300 מיליון שקל תמורת מגרש בשוק הסיטונאי לבניית מגדל בן 44 קומות    יקבלו אופציה לרכישת קרקע לשלושת המגדלים הנותרים    המוכרים: סוחרי השוק הסיטונאי והעירייה
יובל יועז
כך אומרים ל"גלובס" גורמים באוצר    זאת לעומת הצעת התוכנית של האוצר, שלפיה סגירת בתי המשפט בבית-שאן, עפולה ונהריה תחסוך 10 מיליון שקל בשנה
עופר וולפסון
התחרות האגרסיבית בשוק הסלולר המשיכה לפגוע בחברת הסלולר הוותיקה, שאיבדה 20 אלף מנויים בהשוואה למצבת מנוייה ברבעון המקביל    המנכ"ל שטרן: "מצטיינים תפעולית. הגענו לחיסכון בשיעור של 600 מלש"ח לשנה"
אילנית חיות
כך עולה מנתוני סטורנקסט שהגיעו לידי "גלובס"    בעלי רשתות המזון מתריעים: "יש ירידה בצריכה, והיא רק תחמיר. לציבור מתחיל להיות קשה"    ירידה בצריכת מוצרי חלב: הנפגעת העיקרית היא חברת טרה, שרשמה ירידה של 9.7% במכירות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il