X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
כך הבטיח מנכ"ל משרד הבריאות בוועדת הכספים של הכנסת, כמענה למחסור החריף יו"ר הוועדה ניסן סלומינסקי: בישראל מערכת בריאות מצוינת, אך עליה עוד להשתפר
▪  ▪  ▪
בין הכוונות למציאות [צילום: פלאש 90]

בוועדת הכספים של הכנסת הוצג אתמול (יום ב', 17.6.13) התקציב המיועד של משרד הבריאות. בדיון הבטיח מנכ"ל המשרד, הפרופ' רוני גמזו, להגיע ליעד של 1,300 רישיונות לעסוק ברפואה מדי שנה כדי להתמודד עם המחסור החריף ברופאים בארץ. יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי (הבית היהודי), הדגיש כי "בישראל מערכת בריאות מצוינת, אך עליה עוד להשתפר". הוא שיבח את שרת הבריאות יעל גרמן, "בעלת מעלות רבות, וראש ראשות טובה, שתדע להיטיב עם העם ולקצר את התהליכים הביורוקרטיים".
גרמן השיבה כי "אנו בתקופה קשה, ומבחינה כלכלית צפויות שנתיים קשות, ולמרות-זאת יש תוספות משמעותיות לתקציב הבריאות, ויש בו בשורה. בשנים הבאות תמלוגי הגז מיועדים לחינוך, רווחה ובריאות, ועל ועדת הכספים לוודא שגם גריאטריה וסיעוד יקבלו מהתמלוגים. יש לנו מערכת בריאות נפלאה הנמצאת במקום חמישי בעולם, אך הרופאים הטובים עוזבים אחה"צ את בתי החולים - ועוברים למערכת הרפואה הפרטית".
גרמן הבטיחה כי ועדה מאוזנת ובלתי-תלויה תבחן את היחס הראוי בין הרפואה הפרטית והציבורית, והוסיפה כי "תיירות המרפא (בה מתרפאים מחו"ל מתאשפזים על חשבון חולים ישראלים) היא בעיה, זרם תת-קרקעי שאיננו מבוקר ויש לפקח עליו. היא הדגישה כי כ-500-400 ישראלים מתאבדים מדי שנה, ועוד וכ-6,000 איש מנסים לשים קץ לחייהם, והבטיחה כי משרדי הבריאות, החינוך והרווחה יגישו לממשלה תוכנית למלחמה באובדנות.
המנכ"ל רוני גמזו הוסיף כי "לראשונה שינינו את מדד יוקר הבריאות והוספנו כ-70 מיליוני שקל לקופות מדי שנה. אנו מתייחסים לגידול באוכלוסיה, מ-2010 עד 2014 המדד הדמוגרפי גדל מ-0.9 ל-1.6. לראשונה קבענו מחיר יום-אשפוז קבוע - ובגלוי, ונבדוק אותו מחדש בעוד כשלוש-ארבע שנים. נוספו כ-200 מיטות למוסדות בריאות הנפש, הוגדלה כמות הסטודנטים לרפואה עד כ-900 לערך. 2,500 אחיות לומדות בימים אלו, ותוך חודשיים תאושר תוכנית לימודי סיעוד גם באריאל".
לדברי גמזו, אי-הגדלת כמות הרופאים בארץ, נובעת מכמות המיטות הנמוכה, המיועדות להתמחות הרופאים. גמזו הבטיח כי הוא מנסה לקצר את שעות ההתמחות לכל מיטה - אך הזהיר כי הדבר עלול להשפיע על איכות ההתמחות. "המטרה שלנו היא 1,300 מקבלי רישיון-רופא בשנה, בממוצע 40 אחוז מהסטודנטים בארץ - עוברים את הבחינות, ובמקביל אנו אוסרים על הגדלת מספר הסטודנטים מחו"ל הלומדים רפואה בארץ, כ-150 במספר - על חשבון סטודנטים מישראל". גמזו הדגיש כי על מגן-דוד-אדום להיערך לחרום או לאירועים חריגים מתוך תקציבם הקיים - ולא יינתן כל תקציב מיוחד עבור זאת.

מתים מזיהומים

יעקב ליצמן (יהדות התורה), סגן שר הבריאות לשעבר, קבל על אי-כיבוד ההסכם בעניין רפורמת טיפולי-השיניים, קבל על התקציב הזעום - 10 מיליון שקל בלבד - למדען הראשי במשרד הבריאות וקרא לייבוא רופאים מחו"ל, לאור מחסור של מאות רופאים בארץ.
יושב-ראש הכנסת לשעבר, ח"כ ראובן ריבלין (הליכוד), ביקש משרת הבריאות לסייע למד"א להיחלץ מהמשבר התקציבי שנקלע אליו וטען כי "מד"א הוא חלק ממערכת הבריאות, ומהווה חלק חיוני וקריטי ממערך החירום הלאומי. על-רקע האיומים שאנחנו מצויים בהם, חייבים לסייע למד"א להיחלץ מהמשבר התקציבי השוטף שנקלע אליו". בנוסף, קרא ריבלין לשילוב רופאים ערבים במערכת הבריאות: "ישנם רופאים ערבים שמשום מה לא נכנסים למערכת הבריאות, לא משום שאינם מקצועיים אלא משום שהם ערבים".
ח"כ אילן גילאון (מרצ) הדגיש כי "מיטות נוספות בבתי חולים חשובים יותר מכיפת ברזל, ובישראל מתים יותר מזיהומים בבתי החולים מאשר הגרעין האירני". ואילו ח"כ אלעזר שטרן (התנועה) האשים כי "תרומות 'ועידת התביעות' לבתי החולים הם נטו על חשבון ניצולי השואה".
ח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי) שאל על כוונת המשרד לסגור את לשכת הבריאות באשקלון ואמר כי "זהו צעד לא-מוסרי ולא-יעיל להסתמך על לשכת הבריאות בבאר שבע". חברתו לסיעה, ח"כ אורית סטרוק, קראה להגדיל את מספר בתי הספר לרפואה, "במקום לשלוח את ילדינו ללמוד בחו"ל", להמשיך את רפורמת השיניים, ולהשוות את השירותים הרפואיים בין המרכז לפריפריה.
לדבריה הצטרפו גם ח"כ עפו אגבריה (חד"ש) שהדגיש כי תוחלת החיים בפריפריה נמוכה ב-5-4 שנים מהמרכז, בגלל זמינות ואיכות שירותי הרפואה, ואילו ח"כ חמד עמאר (הליכוד ביתנו) הוסיף כי בפריפריה, רופא אחד כל הלילה בחדר מיון מתרוצץ בין כל החולים, וקרא לשילוב צעירים דרוזים במערכת הבריאות. ח"כ עליזה לביא (יש עתיד) טענה כי מבחני הרפואה בארץ קשים ביותר ורק 10% מהסטודנטים מצליחים לצלוח אותם, וחברתה לסיעה, פנינה תמנו-שטה, ביקשה "לדאוג לפריפריה החברתית, ולהסביר להם מה ההבדלים בין הביטוחים הרפואיים השונים".
ח"כ משה פייגלין (הליכוד ביתנו) העלה את בעיית תיירות-המרפא, ואמר כי "ילדים עזתיים וחולים אירופאיים מטופלים בארץ על חשבון אזרחי ישראל - כי זה משתלם כלכלית למערכת הרפואית. הזקנה הישראלית במסדרון והזקנה הפלשתינית או האירופית בחדר - מסיבות כלכליות". לעומת דברי גרמן, טען ח"כ אראל מרגלית (העבודה) כי שירותי רפואה פרטיים בבתי החולים הציבוריים הם ברכה למקומות אלו, וצריך לקדם זאת בצורה מוסכמת ומושכלת.

תאריך:  18/06/2013   |   עודכן:  18/06/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
ה-FDA הודיע כי מכשירים מושתלים, כמו, בין היתר, קוצב לב או דפיברילטור, מחוברים לרשתות שרגישות לפצחנים
עופר וולפסון
58 ח"כים תמכו בהצעת חוק התקציב בקריאה ראשונה ובהצעת חוק ההסדרים ו-44 התנגדו להן    ח"כ גמליאל מהליכוד נעדרה מהמליאה    לפיד סגר את הלילה בנאום תוקפני במיוחד נגד האופוזיציה
אלעזר לוין
שר השיכון לחץ והפעיל את ראש הממשלה, ושר האוצר לפיד נסוג    האוצר יורה לבנקים לתת לקוני דירות בירושלים מענק של 120-92 אלף שקל    מי שיקנו דירות לאחר שהחוק יבוטל, ועד 31 באוקטובר, יקבלו 100 אלף שקל
יפעת גדות
התרופה הצליחה להשפיע גם על תאי סרטן שעמידים לתרופות המקובלות כיום
איתמר לוין
בג"ץ אומנם דחה עתירה בה ביקש מתלונן להורות למדינה לקבל החלטה בתלונה, אך חייב אותה לשלם לו הוצאות בקובעו: לא סביר שרק במאי 2013 תתקבל החלטה בתלונה שהוגשה בינואר 2011
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il