X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
סמנכ"ל מידרוג מירב בן כנען-הלר אומרת כי המשק זקוק להשקעה של 16-15 מיליארד שקל מדי שנה בתשתיות ב-7 השנים הקרובות "ישראל צריכה לבנות את תשתיות הליבה שלה לפי תפוקות השיא"
▪  ▪  ▪
בן כנען הלר. השקעה קלאסית לקרנות פנסיה [צילום: יח"צ]

"צרכי המימון של פרויקטי תשתית במשק הישראלי בשבע השנים הקרובות עומד על כ-110 מיליארד שקל. בחישוב שנתי מדובר בין 16-15 מיליארד שקל בשנה, בהנחה שתוכניות הממשלה ימומשו במלואן" - כך ציינה (ד', 26.6.13) רו"ח מירב בן כנען-הלר, סמנכ"ל בחברת הדירוג מידרוג, בנאומה במסגרת פורום שוק החוב של החברה בנושא מימון גז ותשתיות. "השתתפות מצד המוסדיים בהשקעות בחוב של פרויקטים היא קלאסית לקרנות פנסיה ומעניקה תשואה טובה במיוחד בסביבת ריבית נמוכה כמו היום".
"מדינת ישראל היא אי בודד בכל הנוגע לתשתיות הליבה שלה. הבעיה המרכזית היא שמדינת ישראל לא באמת יכולה לסחור בתשתיות הליבה עם שכנותיה, זאת בניגוד למדינות אחרות באירופה למשל שעושות כן", אמרה בן כנען-הלר.
את הבעיה היסודית בתשתיות של המשק הישראלי היא הדגימה דרך בעיית הנמלים: "מעבר סחורות מתבצע רובו ככולו דרך הים, בשל בידודה הפוליטי של מדינת ישראל משכנותיה לא ניתן להעביר סחורות לאירופה דרך היבשה, כלומר, דרך סוריה (לא בטוח שאם היה לנו שלום עם סוריה אפשר היה להעביר מסוריה לאירופה משהו בימים אלה), או לאפריקה דרך מצרים", הסבירה בן כנען-הלר.
"גם כשמדובר בחשמל, אין אפשרות למכור עודפים או לרכוש חוסרים (פרט כמובן להתחייבות של מדינת ישראל בהתאם לאוסלו), ולא ניתן לאחסן חשמל זול המיוצר בלילה, כך שישראל צריכה לדאוג לאספקה עצמית מלאה, ולדאוג לאספקת ביקושים בשעות השיא", הוסיפה.
לדבריה, "מקרה המים הוא מקרה מעניין, לאחר מספר שנים של בצורת החלו בישראל לבחון את החלופות לאספקת מים לתושבים ובין החלופות שנבחנו, הייתה חלופה של ייבוא מים מטורקיה. רק דמיינו לעצמכם, איך היה נראה משק המים אילו היו בוחרים בחלופה זו".
גם הפתרון שבחרה מדינת ישראל לטענתה לא חף כלל מביקורת: "כפי שידוע לכולנו, החלופה שנבחרה כפתרון למצוקת משק המים הייתה מתקני ההתפלה, היום לאחר שנה-שנתיים שבהן יש גשם מתחילים לדון בשאלת כדאיותם. בדיון בסוגיה זו צריך לזכור שבסוף מדינת ישראל הינה מדינת מדבר עם כמות משקעים שנעה בין משהו למשהו, בשל הצורך לספק את הביקושים גם בשנים שחונות וחמות יש צורך לדאוג לכמות מים שתספיק לביקושי השיא ולמערכת מים תקינה ומתפקדת. בניגוד לחשמל, מים ניתן לאחסן במידה מסוימת".
"עדיין משלמים המחיר על הניסיון הרע עם מצרים"
סמנכ"ל מידרוג מסבירה את אחד המחירים של מחסור בתשתיות במשק הישראלי: "גם הגז הטבעי הוא לקח חשוב של המשק הישראלי. רובנו כאזרחים עדיין משלמים את מחיר הניסיון הרע עם הגז המצרי, עם EMG, לגבי ייבוא הגז ממצרים. לגבי ייצוא זוהי כבר שאלה פוליטית שוודאי שמעורבים בה גם שיקולים כלכליים, ומוכרעת בימים אלה".
בשורה התחתונה אמרה בן כנען-הלר כי "המסקנה המתבקשת מבעיות תשתית שהתעוררו היא שישראל צריכה לבנות את תשתיות הליבה לפי תפוקות השיא, מה שעולה כסף רב ודורש השקעות הוניות בהיקפים גדולים. הסיבה העיקרית היא שהמדינה לא יכולה, וגם לא רוצה, לממן את כל פיתוח התשתיות בעצמה, היא פונה לשוק הפרטי לביצוע התשתיות ובכדי שהשוק הפרטי יוכל לממנן בקלות מתבצעת חלוקת סיכונים בין היזמים או המממנים לבין המדינה, למקרה של עודפי ביקושים או מחירים שעדיין אינם כלכליים כגון תעשיית ה-PV. קיימים מנגנונים שונים למתן הגנה למממנים כגון: תעריף הזנה, תשלום עבור זמינות, תעריף בהתאם ליחס כיסוי, רשת ביטחון ברמה כזו או אחרת שהמדינה מעניקה. מטרתן של הגנות אלו למזער את הסיכונים בצד ההכנסות: ביקושים, הצמדות ועוד".
"אחת הסיבות לכך שיש פערי דירוגים בין הדירוגים הבינלאומיים לדירוגים המקומיים הינה ההגנות שמספקת המדינה לפרויקטים בתשתיות הליבה ברמה גבוהה מזו הקיימת בעולם שבו התחרות בין הפרויקטים יותר גדולה", ציינה.

תאריך:  27/06/2013   |   עודכן:  27/06/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"המשק זקוק ל-110 מיליארד שקל בתשתיות"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
הטכנאים ישביתו פעילותם כליל בין השעות 12:00 ל-17:00, במחאה על פיטורי עובדים, העברת עובדים לחברות קבלן ואי-הכרה בוועד יציג
איתמר לוין
שי רוטנשטרייך הגיש תלונות נגד חברה בה הועסק ואשר לה שימש גם כיועץ משפטי    רובינשטיין: אם יש לעו"ד ספק בדבר קיומו של החיסיון - עליו לבקש הנחיות
עידן יוסף
משרד החינוך הקדים את פרסום הציונים במטרה לאפשר לתלמידים להיערך למועד ב'
מירב ארד
בחפירה ארכיאולוגית של רשות העתיקות ליד הכותל המערבי בתעלת הניקוז שמגיעה מבריכת השילוח שבעיר דוד ועד לקשת רובינזון בגן הארכיאולוגי ירושלים, נחשפו בתוך בור מים קטן שלושה סירי בישול שלמים ונר חרס
איתמר לוין
קובע: אתר המאפשר להוריד תמונות באמצעות שמירה פשוטה, מרשה לעשות שימוש בהן לצרכים אישיים, כגון לפרופילים באתרים אחרים וברשתות חברתיות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il