שמן אבוקדו תורם להתגוננות תאים בכליה מפני נזק חמצוני. כך עולה ממחקר חדש שבחן את השפעת שמן האבוקדו על התגוננות התא בפני נזק חמצוני. נזק חמצוני בכליה עלול לגרום להתפתחות סוכרת כלייתית - סיבוך של מחלת הסוכרת הגורם לירידה בתפקוד הכליה עד למצב של אי-ספיקת כליות.
המחקר נערך על-ידי קבוצת מחקר ממקסיקו ופורסם בכתב העת המדעי Journal of Bioenergetics and Biomembranes.
המחקר בחן את השפעת שמן האבוקדו על התגוננות התא בפני נזק חמצוני. במסגרת המחקר נבדקו חולדות חולות סוכרת אשר קיבלו במשך 90 יום מנה של שמן אבוקדו. בתום המחקר נמצא כי בחולדות אשר קיבלו מנה יומיומית של שמן אבוקדו נראה שיפור ועלייה בהתגוננות תאי המיטוכונדריה (תחנת הכוח של התא) בכליות בחשיפה ללחץ חמצוני.
תוצאות המחקר מראות כי לצריכת שמן אבוקדו תועלות גם ברמה התוך-תאית (הגברת עמידות התאים בפני נזקים). החוקרים מייחסים את התוצאות לחומצת השומן האולאית הנמצאת בשמן אבוקדו ובתכולת נוגדי החמצון בו.
נזק חמצוני פעולות הגוף הבסיסיות והיומיומיות (כגון נשימה או עיכול מזון), וחשיפת הגוף לסכנות סביבתיות כגון זיהום, מייצרות בגוף מולקולות תועות שמוכרות כ"רדיקלים חופשיים". הרדיקלים החופשיים הללו יכולים להתחמצן, כלומר לבוא באינטראקציה עם מולקולות חמצן, ולגרום כך נזקים לגוף. המיטוכונדריה היא תחנת הכוח של התא. ייצור מוגבר של רדיקלים חופשיים במיטוכונדריה ידוע היום כמעורב בהתפתחות נפרופתיה סוכרתית (סוכרת כלייתית) - סיבוך של מחלת הסוכרת הגורם לירידה בתפקוד הכליה עד למצב של אי-ספיקת כליות. עד כה הודגם במחקרים כי העשרת ממברנת (מעטפת) התא בחומצות שומן בלתי רוויות תורמת להגנת התא בפני נזק חמצוני.
נוגדי החמצון הפכו בשנים האחרונות ל"יקירי עולם התזונה", מולקולות שמוערכות בזכות הסגולות המיוחסות להן כמקדמות בריאוּת ומשבשות חולי. נוגדי החמצון יכולים לתפוס את אותם הרדיקלים החופשיים עוד לפני שהם עושים נזק.