X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משרד השיכון התיר למשפחה להתגורר בדירת עמידר בנימוק שהיא עושה זאת כבר עשר שנים - והתעלם מכך שבתי המשפט הורו לה לפנות את הדירה ביהמ"ש העליון הפך את ההחלטה
▪  ▪  ▪
משאב במחסור [צילום: אתר עמידר]
לא הבנת אותי
השופטת דפנה ברק-ארז סברה שיש מקרים בהם ניתן ללכת לקראת עבריין בנייה, ובין היתר הסתמכה על פסק דין של השופט אליקים רובינשטין, בו "השלים, אומנם בצער, עם חיובו של עבריין בנייה בתשלום ארנונה על שטח קטן מזה שבו החזיק בפועל, נוכח כך שחיובו בארנונה התיישן".
רובינשטיין הגיב באומרו למעשה: לא הבנת את פסק הדין. "שם היה מדובר בחסרים עובדתיים לעניין הארכת תקופת התיישנות, מה שאין כן בענייננו שתוכנו סבירות שיקול הדעת; ואולם לגישתי, העיקר שבפסק דין זה הוא קריאת הכיוון העקרונית שבפסקה י"ז בו:
"'בהינתן היקף הנכסים הגדול שעל רשות מקומית - ולמצער רשויות מקומיות רבות - לפקח עליהם, ובהתחשב בחובת הדיווח ובאי החוקיות של עבירות הבנייה, ניתן להאריך את תקופת ההתיישנות במידה מסוימת, אשר תביא לידי ביטוי תקופה סבירה לצורך גילוי עבירות בנייה (ויתכן שבמסגרתה יינתן משקל גם לנקיטת פעולות להסתרתן). תוצאה מסוג זה, המעוגנת בכלל הגילוי המאוחר, משתלבת היטב בשורה של שיקולי מדיניות - הן מתחום גביית מס אמת וחלוקה שוה של הנטל, והן מתחום המאבק בנגע הבנייה הבלתי חוקית ... וגם עם הקושי המובנה בתוצאה לפיה יוצא חוטא נשכר".

משרד השיכון זקף לזכותה של משפחה את העובדה שהיא מתגוררת מזה עשר שנים בשכנות לדירת עמידר שהושכרה לאם-אמה של המשפחה, למרות שהיו אלו מגורים בלתי חוקיים שנעשו תוך הפרת צווים שיפוטיים. כך קובע (8.8.13) שופט בית המשפט העליון, אליקים רובינשטיין.
צדיקה יצחק המנוחה שכרה דירה מעמידר ברחובות, במסגרת דיור ציבורי, משנת 1992 ועד פטירתה בשנת 2009. משנת 1999 התגוררו בתה תמר קליסה, בעלה וששת ילדיהם בקרוואן שהוצב בחצר הבית. לאחר פטירת האם ביקשו קליסה ואחיה, שמעון יצחק, בנפרד לראות בהם דיירים ממשיכים, כך שיוכלו לשכור את דירת האם. במקביל התנהלו ביניהם הליכים משפטיים, במסגרתם הורו בתי המשפט לקליסה לפנות את הקרוואן, אך הם לא עשו זאת.
בית המשפט המחוזי קבע, כי יצחק הוא דייר ממשיך לצורך המגורים בדירה אך אין לו זכות לרכוש אותה, ודחה את בקשתה של קליסה לראות בה דיירת ממשיכה. קליסה ערערה על החלק הראשון של פסק הדין ויצחק ביקש לאפשר לו לרכוש את הדירה. בית המשפט העליון קבע ברוב דעות, כי יש לפנות את קליסה מן הקרוואן, אם כי דחה את ביצוע ההחלטה בשלושה חודשים כדי לאפשר לה למצוא דיור חילופי. עוד נקבע פה אחד, כי ליצחק אין מעמד של דייר ממשיך.
לא נאמרה מילה
בפסק דינו עומד רובינשטיין על כך שהדיור הציבורי הוא משאב במחסור, ולכן יש להקפיד שיינתן רק לזכאים לכך. הוא מציין, כי ועדת האיכלוס במשרד השיכון - אשר החליטה במקור להכיר בזכותה של קליסה כדיירת ממשיכה - לא התייחסה ולו במילה אחת לכך שהיא ומשפחתה מצפצפים מזה שנים על הרשויות. רובינשטיין מוסיף:
"אדרבה, ועדת האכלוס זקפה לכאורה לזכותם (!) של קליסה את טענותיהם כי 'גרים 10 שנים בדירת האם', וכי 'גרים בדירה משנת 2000 ואף קנו קרוואן כתוספת למבנה', באופן היוצר לקליסה יתרון - שהושג שלא כדין - על פני זכאים אחרים. לא ירדתי לסופם של הדברים; היעלה על הדעת כי רשות ציבורית תזקוף לזכותו של חוטא את חטאיו, בחינת 'הפוך על הפוך'?".
אינטרס רם מעלה
רובינשטיין מדגיש: "עסקינן בעבריינות על פניה, פגיעה בשלטון החוק וזלזול ברשויות האכיפה, פשוטם כמשמעם... לעמדתי, האינטרס בדבר אי עידוד עבריינות וההגנה על שלטון החוק צריך לעמוד לנגד עיניהן של הרשויות הרלוונטיות בכל התחומים כאינטרס רם מעלה.
"...אמנם, הפגיעה בשלטון החוק אינה ניצבת לבדה, ועל הרשויות להפעיל את שיקול דעתן על יסוד מכלול השיקולים הפרטניים שלפניהן, ואינטרס ההגנה על שלטון החוק הוא אחד משיקולים אלה, אומנם בעל מעמד רם; בסופו של יום עסקינן בשאלה של מידה. בהחלט - ובמוטעם - ייתכנו מקרים, שבהם השיקול של הגנה על שלטון החוק יגבר על שיקולים רלוונטיים אחרים, וזאת אף מדובר בשיקולים הנוגעים לטובתו של כלל הציבור בהקשרים אחרים (דוגמת שיקולים תכנוניים במאטריה של תכנון ובנייה)".
השופטת דפנה ברק-ארז סברה שניתן להותיר את קליסה בדירה, אך השופט חנן מלצר הצטרף לדעתו של רובינשטיין, אם כי הציעה את הדחייה בת שלושת החודשים - לה הסכים רובינשטיין. את קליסה ייצגו עוה"ד יהודה שנייויס ויואל שמרלר, את יצחק ייצג עו"ד גד שהרבני, משרד השיכון יוצג בידי עו"ד נטע אורן, ועמידר - בידי עו"ד דודי גלמן.

תאריך:  12/08/2013   |   עודכן:  12/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משרד השיכון: פלישה לדירה - נימוק לזכות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
הימנעו ממשקאות המכילים קפאין
איתמר לוין
דורית פינשטיין משמשת כשופטת בבית משפט השלום בירושלים, לו הוגשה תביעה של יורם דר - לשעבר מנכ"ל ריבוע כחול - נגד קואופ ישראל, בראשה עומד בעלה    גרוניס דחה בקשה להעביר את התיק לבית משפט אחר
עידן יוסף
במערכת הארץ מודים כי לא ציפו שסרטון הפרסומת המתריס לאתר שעשה שימוש במוטיבים מיניים יקומם את הציבור עד כדי כך
עידן יוסף
הדיון בוועדת השרים נמשך כשעתיים    10 מתוך 26 האסירים ברשימה אמורים היו להשתחרר בקרוב    החלטה: ישראל תפעל להחזיר לכלא את מי שישוב לטרור
טליה סלנט
אקס הפועל ת"א עשוי להצטרף לעודד גביש בקבוצה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il