X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
למרות שישנן ראיות המצביעות על כך שרגישות לגלוטן היא מצב אמיתי שאינו מחלת צליאק, אין עדיין כלי אבחוני או טיפול במצב האבחון של רגישות לגלוטן עדיין נעשה בדרך של אלימינציה
▪  ▪  ▪
אפשר או לא? [צילום: סטודיו C-יח"צ]
נמנעים מגלוטן ולא יודעים למה?
יפעת גדות
חולי צליאק "אמיתיים", כפי שהם מכונים, רגישים במידה כה רבה לגלוטן עד כי אפילו כמות קטנה - ממש עקבות בודדות של החומר - עלולה לגרום להם לחלות בצורה קשה * מצד שני חשוב להיות מודעים לגלוטן אך לא מבוהלים ממנו
לרשימה המלאה

רגישות לגלוטן, בשונה ממחלת צליאק, קשורה לרבים מתסמיני הרגישות ללקטוז - גזים, נפיחות ושלשול - אך מלווה גם בתסמינים נוספים מטרידים יותר, כולל עייפות וסחרחורות. המצב מבלבל רופאים וחולים רבים במשך שנים, משום שקשה אפילו לדמיין כיצד גלוטן יכול לעורר כל כך הרבה תסמינים שנראה כי אינם קשורים האחד לשני.
אחת התיאוריות היא שרגישות לגלוטן היא החלק הנסתר מתחת לקצה הקרחון של הצליאק, אך מחקרים שכללו אנשים שלא סבלו מצליאק אך עדיין פיתחו תסמינים דומים כשעיכלו גלוטן מצביעים על כך שרגישות לגלוטן נפרדת ושונה ממחלת צליאק.
בחודש מרס 2011, קבוצת חוקרים מאיטליה ומארצות הברית דיווחה על ראיות למנגנון פוטנציאלי שאחראי על הרגישות לגלוטן. חולים עם רבים מתסמיני מחלת צליאק - אך ללא סימנים לנזק פנימי במעיים - ייצרו מספר גבוה וחריג של חלבונים המשחקים תפקיד בהפעלת הדלקתיות - קו ההגנה הראשון של מערכת החיסון - ומספר נמוך וחריג של תאי T, שעוצרים את הדלקתיות ברגע שהאיום סולק. התגובה הדלקתית, כמו זו שמתפתחת נגד וירוס השפעת, יכולה לגרום לעייפות ולסחרחורות. אך בגלל שהסיסים שבמעיים לא ניזוקים, הספיגה התזונתית אינה נפגעת.
למרות שישנן ראיות המצביעות על כך שרגישות לגלוטן היא מצב אמיתי שאינו מחלת צליאק, אין עדיין כלי אבחוני או טיפול במצב. לכן, האבחון של רגישות לגלוטן עדיין נעשה בדרך של אלימינציה. חולים שקיומה של מחלת צליאק נשלל אצלם מתבקשים להוציא את הגלוטן מהתזונה שלהם, ובמידה שהתסמינים משתפרים הרי שהם מזוהים כמי שסובלים מרגישות לגלוטן.
ניתן למנוע מצב של רגישות לגלוטן על-ידי הוצאת כל המזונות והמוצרים המכילים גלוטן מהתזונה. שלא כמו אנשים עם מחלת צליאק, אלו עם רגישות לגלוטן אינם מסתכנים בפגיעה במעי, בספיגה לקויה של חומרים מזינים ובסיבוכים רציניים מאכילת כמות מעטה של גלוטן. לכן, אם אתם סובלים מרגישות לגלוטן, אתם יכולים להרשות לעצמכם להיות מעט יותר גמישים מאלו שסובלים ממחלת צליאק, ולבדוק אם אתם יכולים לאכול מזונות כמו סויה, המכילים ריכוזים מינימליים של גלוטן, או ליהנות מפרוסת עוגה ללא שיש לכך השלכות כלשהן.

תסמינים של רגישות לגלוטן

  • גזים.
  • נפיחות.
  • התכווצויות בבטן.
  • שלשול.
  • עייפות
  • בעיות של איזון.
תזונה ללא גלוטן אינה מחייבת ויתור על כל תענוגות החיים העמילניות. היא רק דורשת ליהנות מהם בצורה מעט שונה. קמח אינו מילה נרדפת לחטה - ניתן להכין אותו גם מאורז או מתפוחי אדמה, כמו גם מצמח הירבוז, מכוסמת, מדוחן, מקינואה, מדורה או מחומוס. גומי טבעי מסיס במים המופק מסוכר תירס וגויאקום יכולים לשמש תחליף לגלוטן כדי לספק את הגמישות, ואמנם סוגים רבים יותר של מוצרי מאפה עושים את דרכם למאפיות ולתערובות להכנת עוגות ועוגיות הנכרות ברשתות הגדולות. למעשה, צמד המילים "ללא גלוטן" הופך שכיח יותר ויותר כל תוויות של מוצרים רבים - ממרקים, דרך אגוזים ועד לבירות.
גלוטן נמצא במזונות כמו פסטות, לחמים, דגנים ומזונות אפויים רבים. אך גם במוצרים כמו רטבים, מרקים, רטבים לסלט, משחת שיניים, תרופות וגם ממתקים מסויימים. גם דגני אורז ותירס יכולים להכיל מרכיבי גלוטן, כמו שעורה ולתת.
אם אתם סולבים מהמצב חשוב שתהיו מודעים ותשימו לב לכל המרכיבים הרשומים על אריזת המוצר. למרבה המזל, מספר גדל והולך של חברות משווקות כיום מוצרים ללא גלוטן שמאפשרים לצרכן בהירות גדולה יותר.

תאריך:  12/08/2013   |   עודכן:  12/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
רגישים לגלוטן ולא חולי צליאק?
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
רגישות לגלוטן
אחת רגישה  |  13/08/13 10:56
 
- לרגישה
פזית333  |  19/08/13 15:27
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
הדיונים לגבי התקנות החלו ב-2010 כאשר חוקק תיקון 42 לחוק ניירות ערך    הנושאים שעדיין במחלוקת בין נציגי זירות המסחר לרשות ני"ע: המינוף וההון העצמי    נציגי החברות: "הצעת רשות ני"ע תמוטט אותנו"    יו"ר הרשות האוזר: "הצעתנו מאוזנת. כרגע ישנה סכנה מיידית למשקיעים לאבד כל כספם"
עופר וולפסון
חודש אוגוסט נפתח כאמור עם גיוסים נאים של כ-1.1 מיליארד שקל בקרב הקרנות המסורתיות, מתוכם כ-860 מיליון שקל נותבו לקרנות אג"ח כללי וקונצרני וכ-190 מיליון שקל לקרנות המנייתיות    ב-6 מתוך 11 השנים האחרונות תעשיית קרנות הנאמנות רשמה פדיונות בסיכום החודש
עופר וולפסון
תשואת הרווח הנקי ברבעון השני: 23.4%    רשם עלייה בהכנסות מריבית וירידה בהוצאות בגין הפסדי אשראי    מנגד, חל גידול בהוצאות המחשוב שקיזזו מן הרווח התפעולי
אלעזר לוין
השר לפיד, שהפסיד בהצבעה: "אערער במליאת הממשלה ואדרוש לאשר החוק"    סיעת מרצ: "נחשף הבלוף של לפיד"
אלעזר לוין
"אל תתרשמו מדברי לפיד - כל מפלגתו תומכת בבנייה בירושלים"    "נשווק מגרשים לבנייה במקומות נוספים, ולא רק בירושלים"    זעירא: משרד הפנים עיכב שלוש שנים את הבנייה    ברקת: הוצאנו התרי בנייה לשלושה פרויקטים של ערבים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il