X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
בעלי צימר ומגיש תוכנית ספורט בערוץ ONE תובעים פיצויים בטענה להכפשתם והוצאת דיבתם רעה הערוץ שידר פער בין תמונות הצימרים שלהם למציאות בשטח
▪  ▪  ▪
ערוץ 10. נתבע בגין הוצאת דיבה [צילום: פלאש 90]
שתי תביעות דיבה הוגשו לבתי המשפט נגד ערוץ 10. התביעה הראשונה, על-סך 600,000 שקלים, הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד חברת החדשות של הערוץ על-ידי בני הזוג יוכבד ומרדכי בן-מוחה ממושב יערה בגליל המערבי, המפעילים בסמוך לביתם צימר תחת השם המסחרי "עידן הנוף".
לדברי התובעים, לפני למעלה מחודש שודרה במהדורה המרכזית של חדשות 10 כתבה תחת הכותרת: "צימרים בפוטו-שופ", שהתמקדה בפער בין תמונות הצימרים המרהיבות ברשת האינטרנט לעומת תמונת המציאות.
לדברי התובעים, אנשי צוות הערוץ הסיגו את גבולם בכך שחדרו ללא רשות לשם ביצוע הצילומים בצימר שבבעלותם, תוך עיוות איכות הצילום ו/או התצלומים להשגת תוצאות מכפישות. במקרה אחד, טוענים התובעים, הם אף שתלו במקום תצלומים מכפישים ממקום אחר, וליוו את הדברים בתיאורי קריינות קשים וכוזבים.
כל זאת, טוענים התובעים, על-מנת ליצור תמונה מסולפת, לפיה הצימר של התובעים נמנה עם יחידות הנופש אשר כתבת התחקיר של ערוץ 10 מייחסים להם מצגי שווא והונאת לקוחות פוטנציאליים. לדברי התובעים, בכל הנוגע לצימר שלהם, מדובר היה בכתבת פוטו-שופ וכי בפרסום הסרטונים המסולפים המלווים במלל מכפיש ובקריינות מכפישה בעליל המיוחסים לעסקם, הוציא ערוץ 10 כלפיו לשון הרע.
בתביעה נטען כי ערוץ 10 אחראי לפגיעה קשה בפרנסתם של התובעים ולהורדה לטמיון של עבודה קשה ויומיומית והשקעה מתמשכת של מאות אלפי שקלים, והכל במחי כתבה כוזבת ובלתי אחראית אחת. לדברי התובעים, בעקבות כתבה זו הם כבר חוו ביטולי הזמנות וירידה בהכנסות מלקוחות חדשים.
תביעת הדיבה השנייה הוגשה לבית משפט השלום בתל אביב, על-סך 300,000 שקלים, על-ידי בן פרידמן, מגיש תוכנית ספורט בערוץ ONE. לטענתו, הוא הוצג בתוכנית הטלוויזיה "מה נסגר" בערוץ 10 בהגשתו של רועי בר-נתן כאדם עבריין, בוטה, אלים מילולית הנוהג להטריד מינית עובדות במקום עבודתו, וכל זאת במסווה של "סאטירה".
לדברי פרידמן, הדברים מקבלים משמעות מיוחדת לאור העובדה כי הפרסום נעשה בתזמון מתואם מראש בסמוך לפרשת עמנואל רוזן. לדבריו, הוא דורג במקום הראשון במצעד המטרידים המיניים שהוצג בתוכנית "מה נסגר" ששודרה בראשית חודש יוני, וכ"פרס" על מיקומו הראשון, נאמר בתוכנית, הוא מקבל מלגה מעמנואל רוזן.
לדבריו, הצגתו בתוכנית כעבריין וסוטה המטריד מינית במקום עבודתו מהווה הוצאת לשון הרע ובעקבות הפרסום נגרמו לו נזקים רבים ואף עתידים להיגרם לו נזקים נוספים באופן בו מעסיקים פוטנציאליים לא ירצו להעסיקו, ואף מטר התגובות הפוגעניות לא איחר לבוא.
טרם הוגשו כתבי הגנה.
תאריך:  21/08/2013   |   עודכן:  21/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
  עמנואל רוזן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שתי תביעות דיבה הוגשו נגד ערוץ 10
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
בישראל חופש הביטוי מנוצל לרעה
שאול א.  |  21/08/13 14:06
2
הגיע הזמן לסגור את ערוץ 10 ל"ת
רפאלי  |  21/08/13 16:54
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
גורמי אופוזיציה מדווחים על כ-1,300 הרוגים בפגיעת רקטות בעלות ראש נפץ כימי בשכונות מגורים בדמשק    סוכנות הידיעות הסורית: הדיווחים חסרי בסיס לחלוטין
יפעת גדות
צריכה גבוהה של פירות יכולה לעזור למנוע מחלות וסקולריות רבות ומחקר מגלה גם כי סיכון נמוך למפרצת באבי העורקים הוא בין היתרונות הרבים שלה
איתמר לוין
ביהמ"ש העליון מפרסם את נימוקיו לאישור השתתפותה של חנין זועבי בבחירות לכנסת ה-19: למרות מעשיה על סיפון ה"מרמרה" - לא הוכחה המסה הקריטית הדרושה לפסילת התמודדות
מיכל רז-חיימוביץ'
כרטיסים לאתרי בילוי בשליש המחיר, 20% הנחה בקניות ברשתות המזון, 25% הנחה על ציוד לביה"ס ושורת הנחות בתחום התיירות    כיצד אפשר לחסוך בהוצאות החגים וסוף החופש באמצעות הטבות שמועדוני הצרכנות מעניקים לעמיתיהם?
שירות גלובס
מוריס ארהארדט, מתמחה בן 21 בבנק מריל לינץ' בלונדון, נמצא בשבוע שעבר ללא רוח חיים בדירתו במזרח לונדון לאחר שככל הנראה העומס הכריע אותו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il