ניתן להקל על ההשפעות של דמנציה כתוצאה מצריכת אלכוהול בעזרת חומצות שומן אומגה-3. כך קובע מחקר שנעשה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת שיקגו.
הסיכון לפתח דמנציה עולה בעקבות צריכת אלכוהול "כבדה" לאורך זמן, מאחר שאלכוהול עלול לגרום לדלקתיות במוח. לאור המידע הזה, חשפו החוקרים תאי חולדות לכמויות אלכוהול הגבוהות פי ארבעה מהכמויות המותרות לצריכה בהקשר של נהיגה.
לאחר מכן, השוו החוקרים את התאים לתאים שנחשפו לאותה כמות של אלכוהול אך גם לחומצה DHA אומגה 3 הנמצאת בשמן דגים.
בתאים שנחשפו לאומגה-3 זוהו רמות דלקתיות נמוכות ב-90% ושיעור מוות נמוך יותר של תאי עצב בהשוואה לאלו שנחשפו לאלכוהול בלבד.
לשמן דגים יש את הפוטנציאל לשימור שלמות המוח ומצבו התקין. יחד עם זאת החוקרים הדגישו כי הכוונה אינה שימוש בתוספות תזונתיות של שמן דגים לאחר צריכה מוגזמת של אלכוהול.