אכילת 45 גרם שקדים קלויים ומעט מומלחים בכל יום יכולה להפחית את התיאבון ולא תגרום לעלייה במשקל הגוף. כך קבע מחקר חדש מאוניברסיטת פורדו.
המחקר כלל 137 בוגרים שהיו בסיכון גבוה לסוכרת מסוג 2. המשתתפים חולקו לחמש קבוצות שונות. האחת קבוצת ביקורת שלא אכלה לא אגוזים ולא גרעינים מכל סוג שהוא, קבוצת ארוחת בוקר וקבוצת ארוחת צהריים, בהן המשתתפים אכלו שקדים בזמן הארוחות, וקבוצת בוקר וקבוצת אחר-הצהריים, בהן השקדים נאכלו בין הארוחות.
המשתתפים התבקשו לשמור על הרגלי אכילה ופעילות גופנית נורמלים לאורך כל תקופת המחקר - ארבעה שבועות.
אלו שאכלו את השקדים דיווחו על ירידה בתחושת רעב, בצריכת הקלוריות ולא העלו במשקל.