X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
באופן כללי, אקרילמיד מצטבר בדרך כלל בבישול ממושך או בטמפרטורות גבוהות הרתחה ואידוי מזונות בדרך כלל אינם גורמים להיווצרות אקרילמיד
▪  ▪  ▪
מסתתר בצ'יפס... [צילום: AP]

צמצום צריכת סוגי מזון מטוגן עשוי לעזור בהורדת כמות כימיקל מסוים בתזונה שעלול לגרום לסרטן. כך לדברי גורמי בריאות אמריקנים רשמיים.
הכימיקל - אקרילמיד - יכול להיווצר במזונות מסוימים - כולל תפוחי אדמה, דגני בוקר, קרקרים ולחמים, פירות מיובשים וקפה - במהלך תהליכי בישול בטמפרטורות גבוהות כמו טיגון ואפייה. אקרילמיד נמצא ב-40% מהקלוריות שצורך אדם אמריקני ממוצע, על-פי נתונים של איגוד יצרני המכולת.
התגלה כי רמות גבוהות של אקרילמיד גורמות לסרטן בבעלי חיים, ממצא ששכנע מדענים להאמין כי הכימיקל כפי הנראה יכול לגרום להתפתחות סרטן גם בבני אדם. כך על-פי מנהל המזון והתרופות האמריקני (FDA).
באופן כללי, אקרילמיד מצטבר בדרך כלל בבישול ממושך או בטמפרטורות גבוהות. הרתחה ואידוי מזונות בדרך כלל אינם גורמים להיווצרות אקרילמיד.
לאור העובדה שהוא כה שכיח במזונות רבים, לא תמיד ניתן לצמצם את כמות האקרילמיד בתזונה. יחד עם זאת, ישנם דברים שאפשר לעשות כדי להפחית את כמות האקרילמיד אותה אתם ובני המשפחה שלכם צורכים.
הנה מספר טיפים:
  • כשאתם מטגנים צ'יפס קפוא, הקפידו על המלצות היצרן בהיבט של זמן וטמפרטורה והימנעו מבישול יתר, השחמה או פריכות יתר.
  • אם אתם בעניין של טוסטים, הקפידו שפרוסות הלחם ישחימו לצבע חום בהיר ולא כהה. אל תאכלו את האזורים השרופים.
  • בשלו מוצרים מתפוחי אדמה עד למצב בו תפוחי האדמה יצהיבו אך לא ישחימו. אזורים חומים נוטים להכיל כמות רבה יותר של אקרילמיד.
  • אל תאחסנו תפוחי אדמה במקרר משום שהקירור עלול להעלות את רמות האקרילמיד במהלך הבישול. שמרו על תפוחי האדמה מחוץ למקרר במקום חשוך וקריר, כמו ארון או מזווה.
האקרילמיד נמצא בסביבה מאז שבני האדם החלו לבשל, לצלות או לטגן מזונות. אך רק בעשר השנים האחרונות מדענים גילו לראשונה את הימצאותו של הכימיקל במזון.
מאז, ה-FDA חוקר את ההשפעות של האקרילמיד כמו גם את האמצעים הפוטנציאלים להורדת כמותו.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  18/11/2013   |   עודכן:  18/11/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
פחות מוצרים מטוגנים - פחות סיכונים לסרטן
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
יו"ר רשות השידור התחייב שהתוכנית מוכנה לחתימה ושמנכ"ל הרשות יחתום עד 1.1.14 על הסכם התקשרות עם תוכנית הסאטירה של לאטמה
אלעזר לוין
הקניון נמצא בשליטת קלאב הוטל    המכירה - באמצעות עו"ד רמי בובליל
אלעזר לוין
גידול חד ברווחים בביטוח חיים, ירידה ברווחי ביטוח כללי    התשואה הריאלית לבעלי פוליסות ביטוח חיים - עד 5.24% לתשעה חודשים
איתמר לוין
קובע שהפרסומים מפרים את צו איסור הפרסום על תוכן הבוררות    מתיר לפרסם פרטים שאין מקורם בבוררות    מותח ביקורת על סגנונו המתלהם של יוסי כהן בתגובה מטעם זילכה
יצחק דנון
התובעים טוענים כי לו היו יודעים הצרכנים מראש על סכנת החנק הצפויה לילדיהם לא היו רוכשים את מוצרי הנתבעות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il