X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
רוב הציבור מצביע על תפקוד לקוי של המדינה בטיפול באלימות במשפחה ובהגנה על נפגעי אלימות 72% לא סומכים על המשטרה שתגן רק 15% מעידים כי אילו היו סובלים מאלימות היו פונים למשטרה, בעוד 44% היו פונים לחברים 70% מאמינים שגבר אלים יכול להשתקם 90% תומכים בשימוש באזיק אלקטרוני
▪  ▪  ▪
נגד מחצית הנשים האלימות היא פיסית [צילום: פלאש 90]

לקראת היום הבינלאומי למאבק באלימות נגד נשים (25 בנובמבר), ערך ארגון ויצו סקר מיוחד לבחינת תפישות הציבור בנוגע לטיפול המדינה באלימות במשפחה ויכולתה להגן על נשים וילדים נפגעי אלימות.
מן הסקר עולה חוסר אמון מופגן במערכות הרווחה, האכיפה והמשפט וביכולתן להביא לצמצום התופעה. ביקורת קשה עולה מהסקר על היעדר משאבים שהמדינה מקצה להתמודדות עם האלימות במשפחה ועל כשלון המערכות במילוי תפקידן בהגנה על נשים.
המחקר נערך ע"י חברת "פאנלס" בקרב 504 נשאלים המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל, זאת כחלק מקמפיין נרחב שמובילה ויצו ללהקמת רשות לאומית למניעה ולטיפול באלימות.
נתוני הסקר:
  • אחד מכל שני ישראלים - כמחצית מהציבור מכירים לפחות אישה אחת החווה אלימות מסוג כלשהו מצד בן זוגה, ומבין אלו המכירים אישה החווה אלימות, 84% ציינו כי מדובר באלימות מילולית ו/או נפשית, שהאישה סובלת ממנה, למעלה משליש (35%) העידו כי האישה סובלת מאלימות פיזית.
  • לא אדישים - 96% מהציבור אומרים שיתערבו וינסו לסייע במידה והיו מזהים סימני אלימות במשפחה אצל קרוב משפחה, חבר או שכן, וכאשר נשאלו למי היו פונים העידו מחצית מהם כי ינסו לשכנע את נפגע האלימות לפנות לעזרה, 16% יפנו למשטרה, 14% לעמותות המטפלות באלימות, 10% בלבד יפנו לרשויות הרווחה ורק 7% מהציבור ינסה לדבר עם הפוגע. רבקה נוימן, מנהלת האגף לקידום מעמד האישה בויצו, מציינת כי הנטייה הראשונית לפנות לקורבן במקום לפוגע - זו תפישה מוטעית המסירה מהקורבן את האחריות להפסקת האלימות", אמרה.
  • סומכים על המשפחה - בעת חשיפה לאלימות קיימים שלושה מעגלי תמיכה עיקריים: משפחה או חברים, משטרה ועמותות - מרבית המשיבים (44%) ענו כי במידה והיו סובלים מאלימות מצד בן משפחה היו פונים לבקשת עזרה מחברים או משפחה, פחות משליש (29%) היו פונים למשטרה ו-15% ייפנו לעמותות ולארגונים המפעילים מקלטים לנשים מוכות.
  • מאמינים במקלטים המופעלים ע"י העמותות- על-אף שבמקרי חשיפה לאלימות יפנה הציבור לעמותות כגורם שלישי, תפקוד העמותות נחשב כיעיל ביותר בטיפול במקרי אלימות במשפחה ובהגנה על נשים וילדים: 64% מהציבור העידו כי המקלטים המופעלים ע"י העמותות הם הגורם העיקרי והטוב ביותר המטפל בנשים שנפגעו מאלימות, בהשוואה לשאר המערכות.
  • לא סומכים על המשטרה - לעומת זאת, למרות שהציבור נוטה לפנות למשטרה במקרים של חשיפה לאלימות, מידת האמון ביכולתה לעזור נמוכה מאוד, ומרבית הציבור סבור שהמשטרה אינה ממלאת את תפקידה בהגנה על נשים וילדים: רק 20% סבורים שעבודת המשטרה יעילה בטיפול בתלונות כנגד אלימות במשפחה, 72% סבורים שהמשטרה לא מצליחה לאכוף צווי הגנה הניתנים לנשים ע"י בתי המשפט, ולא מצליחה להגן עליהן ועל ילדיהן מפני הבן זוג האלים.
  • מאמינים בשינוי - 70% מהציבור סבור שגברים אלימים יכולים להשתקם ולצאת ממעגל האלימות בעזרת טיפול מתאים.
  • תומכים בהצרת צעדי התוקפים - אך עד שיופעלו תוכניות טיפול ושיקום לגברים, תומך רוב הציבור בהגברת המעורבות בהגנה עבור נפגעי אלימות: למעלה מ-90% תומכים בשימוש באזיק אלקטרוני המוצמד לגבר אלים ומתריע בפני האישה והרשויות על כך שהגבר מפר צו הגנה ומתקרב לאזור מגורי האישה. הסכמה כמעט מוחלטת לגבי שימוש באזיק אלקטרוני.
  • מבקרים את הענישה - גם מערכת המשפט סופגת ביקורת מהציבור: רק חמישית סבורים שבתי המשפט ממלאים תפקידם בצורה יעילה בהגנה על נשים באמצעות הוצאת צווי הגנה, 80% סבורים כי הענישה כנגד עברייני אלימות במשפחה אינה חמורה מספיק ואינה מייצרת הרתעה ותומכים בהחמרתה.
  • לא מרוצים מהשקעת המדינה - באופן כללי הציבור אינו מרוצה מטיפול המדינה באלימות במשפחה ותומך בהגברת המעורבות הממשלתית בהגנה על נפגעי אלימות: רובו המוחץ של הציבור, כ-80% סבור כי המדינה לא מקצה מספיק משאבים לטיפול בתופעה ולמניעתה וגם לא משקיעה מספיק משאבים בגיוס גברים אלימים לטיפול.

תאריך:  25/11/2013   |   עודכן:  25/11/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
1 מכל 3 מכיר אישה הסובלת מאלימות פיזית
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
להשתקם אבל השא'
חלקם יכולים   |  25/11/13 00:48
2
לברוח מהגבר האלים בפעם
גברות לברוח.  |  25/11/13 12:57
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
החלו בפינוי הדוכנים הבלתי חוקיים בטיילת הצפונית, עוד לפני פתיחת מבצע הפינוי שתוכנן להתבצע השבוע ע"י רשות מקרקעי ישראל
יצחק דנון
יבואנית משקאות אלכוהוליים: חברה מתחרה עושה שימוש ב"תעודת הזהות" המסחרית שלנו    התובעת טוענת כי החברה המתחרה משווקת בקבוקי וודקה המסומנים בברקוד שלה ובכך מטעה קמעונאים וצרכני קצה
יצחק דנון
אמו ואחיו של אילן שושן, נכה צה"ל, תובעים לפצות אותם בשל נזקים נפשיים בעקבות שמירת חלקים מגופתו במכון לרפואה משפטית
עידן יוסף
במסגרת התוכנית: תוספת של 550 תקנים חדשים להגברת האכיפה כנגד מסתננים ומעסיקיהם    ראש הממשלה קיבל את הצעת שר הפנים להגדלת המענק ל-3,500 ד', בהוראת שעה למסתננים שלא כחוק שיעזבו את ישראל ואת בקשת השר לביטחון הפנים לתוספת שוטרים לחיזוק תחושת הביטחון בדרום ת"א
עידן יוסף
ועידת ישראל ביתנו קיבלה את הצעת היו"ר ליברמן להותיר בינתיים את החיבור עם הליכוד    ליברמן: רה"מ ביקש, וזה גם חשוב בגלל האירנים והפלשתינים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il