X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
אקו"ם מבקשת מבית המשפט לאשר את מודל התמלוגים החדש בנוגע ל-16 תחנות הרדיו האזורי בארץ לדברי אקו"ם, אין עוד כל הצדקה להנחות שניתנו על ידה עד עתה
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]
אקו"ם הגישה לבית המשפט המחוזי בירושלים תביעה כנגד השותפות רדיו הבירה המנהלת ומפעילה את תחנת הרדיו "רדיו ירושלים החדש" המשדרת באזור ירושלים (תדר 101 FM) בטענה כי מתחילת שידוריה בספטמבר 2009 היא משדרת באופן אינטנסיבי יצירות מוסיקליות מוגנות.
לדברי אקו"ם היא מעניקה תמורת תשלום תמלוגים רישיון למי שמבקש לעשות שימוש ביצירות המוסיקליות של חבריה הכוללים מלחינים, מחברים ומו"לים למוזיקה שהעבירו אליה את זכויות היוצרים שלהם.
אקו"ם המנהלת את היצירות המוגנות מציינת עוד כי כאשר מדובר בתחנות רדיו נדרש להן רישיון גורף שהינו רישיון תקופתי המאפשר לתחנה להשתמש בכל יצירה מתוך רפרטואר היצירות המוגנות שלה, ללא צורך לפנות ולקבל רישיון פרטני לכל יצירה ויצירה מבעליה.
לדברי אקו"ם תביעתה זו הינה הראשונה בענף תחנות הרדיו האזורי ובמסגרתה מבהירה אקו"ם לכל תחנות הרדיו אזורי כי החל מינואר 2015 לא יינתנו להן יותר כל הנחות והקלות שניתנו בעבר מתוך התחשבותה במצוקתן הכלכלית הנטענת על ידן.
ההנחות התבטאו בהענקת "הנחת לילה" על פיה ניתן ערך מופחת מאוד לשידור בשעות הלילה וכן בכך שהותר לתחנות הרדיו לנכות עמלות השגת פרסומות בשיעור גבוה של עד 30%.
לדברי אקו"ם מאחר שכיום בחלוף למעלה מ-15 שנים מתחילת שדורי הרדיו האזורי הפכו התחנות לענף משגשג ואין עוד כל סיבה שהיוצרים יעניקו לתחנות הנחות כה משמעותיות על התמלוגים שעליהן לשלם בגין השימוש האינטנסיבי שהן עושות ביצירות המוגנות.
לפיך החליטה אקו"ם להחיל החל מינואר 2015 על תחנות הרדיו האזורי את מודל התמלוג ללא ההנחות וההקלות שניתנו בעבר, שלדעת אקו"ם אין להן כל הצדקה. על-פי המודל החדש שיעור התמלוג שתשלם תחנת הרדיו האזורי לאקו"ם במשך 100% מזמן השידור המרבי יהיה 10% מהכנסות התחנה.
על-פי המודל החדש זמן השידור המרבי ביממה בו התחנה רשאית לשדר יצירות מרפרטואר אקו"ם אינו כולל את זמן הפרסום. לדוגמה: אם זמן השידור הכולל של התחנה הוא 24 שעות ביממה וזמן שידור הפרסומות הוא 3 שעות אזי זמן השידור המרבי יהיה 21 שעות.
עוד נקבע במודל החדש כי חשבון התמלוגים ייערך אחת לשנה לאחר שימסרו לאקו"ם נתוני הדיווח על היקפי השימוש ביצירות המוגנות ועל הכנסותיה של התחנה. עד לעריכת חשבון התמלוגים הסופי על תחנת הרדיו לשלם לאקו"ם מקדמות.
אקו"ם המיוצגת על-ידי עו"ד נחום גבריאלי מבקשת מבית המשפט לקבוע כי התמלוגים הנדרשים בהתאם למודל החדש לרבות עקרונותיו של המודל הינם סבירים וראויים וכי המודל האמור יוחל על כל 16 תחנות הרדיו האזורי החל מינואר 2015. אקו"ם מבקשת להחיל את המודל המוצע על הנתבעת בתביעה זו החל מינואר 2015.
אקו"ם מציינת כי בשנת 2012 ולאחר שהנתבעת פעלה 3 שנים ללא רישיון מאקו"ם כנדרש ולא שילמה לה תמלוגים בכלל, היא הגישה תביעה כנגדה ובעקבותיה הושגה פשרה לפיה הנתבעת תשלם דמי רישיון זמניים בשיעור 3.1% מהכנסות התחנה.
לדבריה כיום משלמת לה הנתבעת תמלוג זמני בשיעור 3.1% מהכנסותיה ואולם בהתחשב במידע המצוי בידי אקו"ם לגבי היקף השימוש של התחנה ביצירות המוגנות בשנת 2013 על-פי המודל החדש שיעור התמלוג הנדרש מן התחנה הוא 4.9%.
בנוסף לחיובה של הנתבעת בתשלום תמלוגים בהתאם למודל החדש מתבקש בית המשפט לחייבה למסור לאקו"ם דוחות כספיים שיאפשרו ביצוע התחשבנות על-פי המודל החדש ולדווח לה על היקף השימוש ביצירות המוגנות.
ת.א. 62302-12-13
תאריך:  01/01/2014   |   עודכן:  01/01/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ההנחות לרדיו האזורי תופסקנה בעוד שנה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
המשטרה בקולורדו הגבירה אמש את סיוריה סביב חנויותיהם של קמעונאים, לקראת הפיכתה של המדינה מהיום לראשונה בארה"ב המאפשרת מכירות חוקיות של מריחואנה לשימושי פנאי
איתמר לוין
דחה את הבקשה להוציא צווי ביניים שיאסרו על הפעלת מתקן השהייה למסתננים ועל החזקתם בו לתקופה מירבית של שנה, עד להכרעה בעתירה שהוגשה נגד צעדים אלו
איתמר לוין, איציק וולף
ראש הממשלה לשעבר, השרוי בתרדמת מאז שנת 2006, סובל מאי-ספיקת כליות העלולה לגרום לקריסת מערכות ולמותו    הרופאים העריכו כי הוא צפוי למות בתוך זמן קצר    לפני כחודש עבר ניתוח בעקבות זיהום שהתגלה בגופו
חן מענית
השופט הוותיק מבית המשפט המחוזי בחיפה תובע את הקיבוץ שבו גדל, לאחר שלטענתו משפחתו נושלה מזכויותיה בדירה שבה התגוררה אמו, מוותיקי דגניה א', עד שעברה לבית-אבות סיעודי    הקיבוץ: שפירא פועל ממניעים כלכליים טהורים
עופר וולפסון
ביל דה בלאסיו הושבע כראש העיר ה-109 של ניו-יורק בדקות הראשונות של השנה החדשה    דה בלאסיו מחליף את מייקל בלומברג, שהיה ראש העיר ב-12 השנים האחרונות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il