X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בלחם האחיד השלם והפרוס של המאפיות: אנג'ל, ברמן, דגנית עין בר ודוידוביץ', הופחתה לאחרונה כמות הנתרן בזכות התוכנית להפחתת נתרן במזון הנמכר בארץ, במסגרת התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים - אֶפְשָׁרִיבָּרִיא
▪  ▪  ▪
עושים מאמץ [צילום: פלאש 90]

התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים, 'אפשריבריא' מביאה תוצאות - אנג'ל, ברמן, דגנית עין בר ודוידוביץ', הן המאפיות הראשונות בארץ, שהרימו את הכפפה והפחיתו את כמויות הנתרן בלחם האחיד השלם והפרוס שלהן.
לחם הינו מזון התורם משמעותית לצריכת הנתרן בתזונה הישראלית, ומכאן חשיבות המהלך ליצירת הרגלי תזונה יותר טובים.
מסביר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות: "צריכה עודפת של נתרן היא אחד הגורמים המשמעותיים לעליית לחץ דם באוכלוסייה. כמו-כן, יש קשר בין צריכת נתרן גבוהה לבין בריחת סידן, אבנים בכליות ואפילו סרטן הקיבה. בשנה האחרונה אנו, במשרד הבריאות, מגייסים את החברות הגדולות בתעשיית המזון להפחית נתרן, בדרך וולונטרית, ולא באמצעות תקנות וחקיקה. לשמחתנו, על-רקע ההתעוררות במודעות הציבור לאוכל בריא יותר, ניכר שיתוף פעולה מצד חלק לא מבוטל מחברות המזון הישראליות".
לדברי הדיאטנית רונה שפר ממשרד הבריאות, רכזת התוכנית להפחתת נתרן: "הישראלים הבוגרים צורכים בממוצע מדי יום כ-9 גרם מלח, 50% יותר מהמומלץ (כ-6 גרם ליום). ילדים ובני נוער צורכים יותר מלח ומגיעים לצריכה של כ-12 גרם ליום (בעוד שהצריכה המומלצת להם מגיעה ל-6-5 גרם לכל היותר). במסגרת התוכנית להפחתת נתרן, שהינה חלק מהתוכנית הלאומית 'אפשריבריא' (התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים מטעם משרדי הבריאות, החינוך והתרבות והספורט), חילקנו את שוק המזון ל-11 קטגוריות מזון עיקריות, כאשר הלחם הוא אחת מהן. בכל קטגוריה, הגדרנו יעדים להפחתת הנתרן, וקבענו מועדים להגעה ליעד". בקטגוריית הלחמים, בשיתוף פעולה עם המאפיות, מסרה שפר, הוגדרו היעדים הבאים:
שלב א': עד דצמבר 2013 הפחתה עד לרמה של 460 מ"ג נתרן ב-100 גרם לחם (בין 4-3 פרוסות לחם).
שלב ב': עד דצמבר 2014 הפחתה עד לרמה של 440 מ"ג נתרן ב-100 גרם לחם.
שלב ג': עד דצמבר 2015 הפחתה עד לרמה של 430 מ"ג נתרן ב-100 גרם לחם.
שלב ד': עד דצמבר 2016 הפחתה עד לרמה של 420 מ"ג נתרן ב-100 גרם לחם.
שלב ה': עד דצמבר 2017 הפחתה עד לרמה של 400 מ"ג נתרן ב-100 גרם לחם.
ואלה התוצאות לשלב ראשון של התוכנית להפחתת נתרן בקטגוריית לחמים:
מאפיית אנג'ל: במרס 2013 הפחיתה את כמות הנתרן מ-480 מ"ג ל-460 מ"ג, והודיעה כי במרס 2014 תפחית ל-440 מ"ג (כלומר: בכל כיכר לחם, כמות הנתרן הופחתה ב-4.5% ותופחת עוד יותר בחודש הבא).
מאפיית ברמן: המאפייה הקדימה מיוזמתה את פעילות הפחתת הנתרן ל-433 מ"ג וקרובה ליעד שהוגדר לסוף שנת 2015.
מאפיית דגנית עין בר: ביצעה הפחתה בעבר ל-440 מ"ג נתרן, והודיעה כי עד דצמבר 2015 יופחת הנתרן ל-430 מ"ג, בהתאם ליעדים.
מאפיית דוידוביץ': ביצעה הפחתה מ-528 מ"ג ל-390 מ"ג (כלומר: בכל כיכר לחם כמות הנתרן הופחתה - 35%).
לדברי שפר, "יעדי ההפחתה תוכננו באופן מדורג, כך שהצרכנים לא ירגישו את השינוי בטעם. לחם מהווה מקור בולט לנתרן בתזונה הישראלית, אך במקביל לקטגוריית הלחם, אנו עובדים על הפחתת כמויות הנתרן גם בקטגוריות המזון האחרות, כך שכל קטגוריית מזון תבצע אומנם הפחתה קטנה, אך במצטבר, ההפחתה הכוללת תצמצם את צריכת הנתרן הממוצעת בתזונה של הישראלים".
התוכנית הלאומית לחיים פעילים ובריאים - אֶפְשָׁרִיבָּרִיא, פועלת מכוח החלטת ממשלה, מטעם משרדי הבריאות, החינוך, התרבות והספורט, כדי לקדם את בריאות הציבור. התוכנית מובילה מאמץ מכוון ליצירת סביבת חיים, המאפשרת ומקדמת הרגלי אכילה בריאים תוך שילוב פעילות גופנית בחיי היומיום, בכל קבוצות האוכלוסייה.

תאריך:  17/02/2014   |   עודכן:  17/02/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המאפיות מקצצות במלח
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
תתחילו בחטיפים במליחות מוטרפת
יעקוביאן  |  17/02/14 17:04
2
מתי יקצצו אמולסיה, חומר משמר, ל"ת
צבע מאכל?  |  17/02/14 21:58
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
יממה לאחר שישיבת הממשלה הופסקה בשל דליפת מים על ראשי השרים מנעו תקלות טכניות הקרנת סרטון בישיבת ועדת השרים לענייני דיור
עידן יוסף
באמצעות נייר מגולגל אלתר רופא צרפתי את המכשיר הרפואי הנפוץ שמשמש רופאים בכל רחבי העולם
הדר פרבר
הרשת תנהל גם את מרכז הכנסים והאירועים ואת הקאנטרי קלאב הצמודים למלון חוף התמרים
עופר וולפסון
נגידת בנק ישראל בתמונת-מצב קודרת: הזדקנות האוכלוסייה תביא לירידה חדה ביחס בין מספר האנשים בגיל העבודה למספר הקשישים ויהיה צורך בהגדלת ההפרשות לקצבת זקנה, בהוצאה לבריאות, לסיעוד וכדומה    המגמות הדמוגרפיות צפויות לגרוע כ-7% משיעור התעסוקה בטווח הארוך    ישראל צפויה להתדרדר בארבעה מקומות בדירוג המדינות של ה-OECD    "התמודדות עם האתגרים תצריך העלאה של שיעורי המס"
יפעת גדות
כשאתם נרדמים, לעור ישנה אפשרות לשפר את עצמו    מחסור בשעות שינה יכול לגרום ללחץ, שגורם להופעת פצעונים ו"שחורים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il