X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
המדען הראשי במשרד הכלכלה אישר שלושה פרויקטים ראשונים בהיקף של 6.7 מיליון דולר במסגרת תוכנית השת"פ במו"פ עם קנדה בתחומי אנרגיה
▪  ▪  ▪
קרן המו"פ המשותפת ישראל–קנדה

המדען הראשי במשרד הכלכלה, והמשרד למשאבי טבע של קנדה (NRCan), החליטו לאשר שלושה פרויקטים משותפים במסגרת תוכנית שת"פ במו"פ תעשייתי בתחומי האנרגיה. זאת במסגרת תוכנית השת"פ, המיושמת מטעמם על-ידי מרכז התעשיה למחקר ופיתוח בלשכת המדען הראשי וקרן קנדה ישראל (CIRDF).
אבי חסון, המדען במשרד הכלכלה, ציין כי התוכנית מציגה מודל נכון של שיתוף פעולה. לדבריו, "חברות משתי המדינות משלבות כוחות של חדשנות ויזמות, מפתחות ומייצאות יחד טכנולוגיות חדשות העוסקות באתגרים הסביבתיים הכרוכים במקורות הגז והדלק. שיתוף הפעולה הזה לא רק מניב שיטות הפקה חדשניות ויעילות ביותר שיאומצו בשתי המדינות, אלא גם מייצר ניסיון וידע שיתרמו רבות לשתי המדינות שנים רבות קדימה".
התוכנית של המדען הראשי ו-NRCan מתמקדת בפיתוח מקורות אנרגיה לשימוש תעשייתי ובמיצוי גז ונפט שמקורם במאגרים לא קונבנציונליים והתמודדות עם האתגרים הסביבתיים הכרוכים בכך. לקנדה ניסיון וידע רב בתחומים אלו ותעשיות הנפט וגז שלה הן בין המובילות בעולם. שוק הגז/נפט הלא קונבנציונלי מוערך ב-217 ביליון דולר בשנת 2019.
קנדה בעלת מאגרי גז ודלק פוטנציאליים מהגדולים בעולם. הפרויקטים המשותפים משלבים מחקר ופיתוח מוביל ומסחר של טכנולוגיות חדשניות העוסקות בהשפעה הסביבתית וחיפוש והפקה של פצלי דלק ומתמקדים בתחומים הבאים:
  • ביצוע הערכה מהירה ומדויקת של מאגרי פצלי דלק בישראל ובקנדה, ויכולות למיצוי דלקים על-ידי שימוש בחום גבוה במקורות התת-קרקעיים. החברות שישתפו פעולה בתחום זה הן Israel Energy Initiatives Ltd הישראלית ו-FG & Partners Ltd הקנדית. שתי החברות הן מהמובילות בעולם בתחום המחקר והגילוי של מקורות פצלי דלק פוטנציאליים, ומטרתן היא להמציא טכנולוגיה חדשה שתאפשר הערכה מהירה ומדויקת ככל הניתן של פצלי דלק בקנדה ובישראל. לאחר קיומו של פיילוט אשר יישם את הטכנולוגיה החדשה בישראל, שואפות החברות להקים חברה קנדית שתממש את הטכנולוגיה החדשה גם בקנדה.
  • שימוש חוזר במים בעלי מליחות גבוהה הנוצרים במהלך מיצוי דלקים ממקורות אלה. RWL Water Nirosoft הישראלית המתמחה בטיפול במים נקיים ובמי שפכים, ו-KmX Corporation הקנדית העוסקת בשימוש חוזר של מי שפכים ומים בעלי מליחות גבוהה. יחד הן מפתחות מערכת חדישה לטיפול והתפלת מים מלוחים המופקים במהלך מיצוי דלקים. החברות ייעזרו בטכנולוגיה המשתמשת בלחץ מים גבוה בשילוב כימיקלים היוצרים סדק בסלעים בהם נמצאים פצלי הדלק ומאפשרים את יציאתם מהסלע. החברות יעסקו בפיתוח שיאפשר את השימוש החוזר במים בעלי מליחות גבוהה בתחומי ההשקיה והתעשיה.
  • פיתוח יכולות קוסט אפקטיביות וידידותיות לסביבה לטיפול בדלק חולי באמצעות מים. שיתוף הפעולה בתחום זה נערך בין Clean Harbors Energy & Industrial Services Corp הקנדית, חברת-הבת של התאגיד Clean Harbors, החברה המובילה בצפון אמריקה בנוגע לאתגרים סביבתיים, אנרגיה ומתן שירותים תעשייתיים ו-IDE Technologies הישראלית, חלוצה ומובילה עולמית בתחום טכנולוגיות המים. החברות יפתחו טכנולוגיה העוסקת באידוי וניקיון של הציוד בו נעשה שימוש לצורך הטיפול בדלקי חול. פיתוח כזה אמור לייעל את התהליך מבחינת בטיחות, זמנים וביצועים.
השימוש בדלק ממאגרים לא קונבנציונליים עשוי לספק את כל העלייה בצריכה הגלובלית של אספקת דלק ב-2020 ועד כ-70% מהגידול בצריכה ב-2030. ישראל וקנדה מחויבות לתמוך בתאגידים השונים בעת של הזדמנויות מסחריות אלה, על-ידי לקיחת אחריות ככל האפשר על מקורות אנרגיה אלו.
ג'ון אוליבר, השר הקנדי למשאבי טבע, מסר: "הפרויקטים שנבחרו תומכים באופן ישיר בהסכם האנרגיה שנחתם בין קנדה לישראל בשנת 2012".
"הרמה הגבוהה של הפרויקטים מעידה על הערך הרב שיש לקרן למדעי האנרגיה והטכנולוגיה המשותפת לישראל ולקנדה כפלטפורמה אפקטיבית מאוד לשיתוף פעולה דו-צדדי בין תאגידים העוסקים במחקר ופיתוח בתחום האנרגיה", אמר הנרי רוטשילד, נשיא קרן קנדה-ישראל למו"פ (CIRDF). "מיזוג הטכנולוגיות מספק הזדמנויות להתפתחותו של המחקר העוסק בהליך של הפקת פצלי דלק, ומאפשר לחברות ישראליות וקנדיות לפרוץ גבולות בשוק העולמי ההולך וגדל. שיתוף הפעולה המחקרי מחזק את ההנהגה המשותפת שלנו בתחום האנרגיה ומייצר הזדמנויות לספק את הטכנולוגיה שלנו לעולם".
הניהול של תוכנית שת"פ האנרגיה המשותפת לישראל ולקנדה נעשה על-ידי הקרן למחקר ופיתוח המשותפת לישראל וקנדה ומתימו"פ - מרכז התעשיה למחקר ופיתוח בלשכת המדען הראשי. ממשלת קנדה (באמצעות המשרד למשאבי טבע) התחייבה לתקציב מימון של 5 מיליון דולר לתוכנית המו"פ המשותפת לישראל וקנדה מ-2013 ועד 2016, והמדען הראשי משתתף במימון עלויות המו"פ של החברות הישראליות בפרויקטים המשותפים.

תאריך:  23/03/2014   |   עודכן:  23/03/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שת"פ בין קנדה וישראל בתחומי האנרגיה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
יועצי המס החדשים קיבלו את רישיונם לאחר שעברו הליך הכשרה ממושך הכולל בחינות בתחום החשבונאות, מס הכנסה, מע"מ ומיסוי מקרקעין
מחלקה ראשונה
מדוח של התאחדות התעשיינים עולה כי בשנת 2013 השקיעה התעשיה הישראלית 3 מיליארד שקל ביישום הסדרה סביבתית
יפעת גדות
פרופ' דיימונד פיתח וחקר, ביחד עם עמיתו האמריקני, מודל מוצלח של טיפול משפחתי - טיפול משפחתי מבוסס התקשרות - המיועד לעזור למתבגרים דיכאוניים ואובדניים
אביתר בן-צדף
נושא את מספר הזיהוי 68 - של נושאת-המטוסים נימיץ, אך קטן ממנה בכשליש    כנראה, לצורכי תעמולה
אביתר בן-צדף
עקב הקטנת הילודה ועקב מצוקת תקציב יקטן הצבא בכחמישית בשמונה השנים הבאות, ויאורגן מחדש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il