X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
בעקבות כניסת צו ההרחבה בענף הניקיון לתוקף ולקראת חג הפסח והניקיונות מחדד משרד הכלכלה את הוראות החוק באשר להעסקת עובדים בחברות הניקיון ובמשקי הבית
▪  ▪  ▪
מה מגיע לך? [צילום: AP]

לקראת חג הפסח, מחדד משרד הכלכלה את הוראות החוק באשר להעסקת עובדים בחברות הניקיון ובמשקי הבית: צו ההרחבה בענף הניקיון, על חתם שר הכלכלה, נפתלי בנט, ואשר נכנס לתוקף ב-1.3.14 משפיע ומשנה את מעמדם וזכויותיהם של העובדים והעובדות בענפי הניקיון.
בשונה מבעבר, זכאים כיום העובדות והעובדים בעבודות הניקיון, המועסקים דרך חברות למתן שירותי ניקיון, לשכר המינימום בגובה 4,650 שקלים. כמו-כן, העובדים יהיו זכאים לקרן השתלמות (החל ב-1.10.14) ולתנאים סוציאליים, כקבוע בצו ההרחבה. הדברים אמורים במגזר הפרטי והציבורי.
סגנית הממונה הראשי על יחסי עבודה במשרד הכלכלה, עו"ד רבקה ורבנר, מציינת כי עובדי ועובדות משק הבית זכאים למלוא הזכויות להן זכאי כל עובד/ת שכיר/ה. שכר העובד/ת ישולם על בסיס שעת עבודה בפועל (בהתאם למוסכם בין הצדדים) או על בסיס יום עבודה בפועל, וכך גם יחושבו באופן יחסי הזכויות הסוציאליות. כמו-כן, זכאי העובד/ת במשק הבית להחזרי נסיעות, ככל עובד\ת אחר, במידה ונזקק לתחבורה כדי להגיע למקום העבודה ולשוב ממנה.
עם תחילת העסקת עוזר/ת בית, יש לדווח על כך למוסד לביטוח לאומי ולהפריש דמי ביטוח כחוק, גם אם העובד/ת אינו/ה מעוניין למסור את פרטיו. חובת הדיווח חלה על המעסיק ולא על העובד/ת ועל כן אין להעסיק ללא דיווח והפרשת דמי ביטוח כחוק. חובה זו מבטיחה את זכויות העובד\ת במקרה של תאונה, דמי לידה, פנסיית שארים, דמי אבטלה וקצבת זקנה ועשויה להציל מעסיקים מאחריותם כמבטחים בהיעדר כיסוי של ביטוח לאומי כחוק.
100% מהשכר
על המעסיק להפריש עבור כל עובד/ת במשק בית, תשלומי פנסיה. מדובר בחובה החלה מכוח צו ההרחבה לפנסיית חובה ונועדה להבטיח פנסיה לכל עובד ועובד בישראל. ההפרשה החל מ-1.1.14 הינה 6%-מעסיק, 5.5% עובדת ו-6% הפרשות המעסיק לפיצויים.
עובדי משק בית זכאים לתשלום על ימי מחלה, החל מהיום השני למחלתם. בעבור ימי המחלה השני והשלישי הם יקבלו 50% מסך שכרם היומי. בעבור כל אחד מימי המחלה הבאים - 100% מסך שכרם היומי. הזכאות לדמי מחלה לא תעלה על תקופה מצטברת של יום וחצי לכל חודש עבודה שבו עבד העובד אצל אותו מעביד ולא יותר מ-90 ימים בסך-הכל.
ככל עובד, גם עובדים במשק בית, שעבד/ה באותו מקום עבודה שנה אחת לפחות, זכאי לקבל דמי הבראה שתעריפם מתעדכן ומתפרסם באתר משרד הכלכלה. גובה דמי הבראה כיום הוא 371 שקלים.
  • שנה ראשונה - חמישה ימים.
  • שנה שנייה ושלישית - שישה ימים.
  • שנה רביעית עד העשירית - שבעה ימים.
  • שנה 11 עד ה-15 - שמונה ימים.
  • שנה 16 עד ה-19 - תשעה ימים.
  • שנה 20 ואילך - 10 ימים.
אופן חישוב דמי הבראה - עובדים המשתכרים על בסיס שעתי או יומי: שכר העבודה לכל יום חופשה יהא שווה לשכר היומי הממוצע שהשתכרו בשלושת החודשים המלאים, שקדמו ליציאתם לחופשה (השכר בשלושה החודשים שקדמו חלקי 90). אם ברבע השנה שקדם לחופשה היו חודשי עבודה לא מלאה, יש לחשב לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר ב-12 החודשים שקדמו לחופשה (שלושה חודשים רצופים במשך השנה האחרונה, לפי בחירת העובד, בהם עבד באופן מקסימלי).
כל עובד/ת זכאי/ת לחופשה שנתית. כקבוע בחוק חופשה שנתית, אורך החופשה נקבע בהתאם לוותק של העובד במקום עבודתו ולהסכם הקיבוצי שחל בעניינו.
עובדים המשתכרים על בסיס שעתי או יומי זכאים לחופשה. שכר העבודה לכל יום חופשה יהא שווה לשכר היומי הממוצע שהשתכרו בשלושת החודשים המלאים, שקדמו ליציאתם לחופשה (השכר בשלושה החודשים שקדמו חלקי 90). אם ברבע השנה שקדם לחופשה היו חודשי עבודה לא מלאה, יש לחשב לפי רבע השנה של העבודה המלאה ביותר ב-12 החודשים שקדמו לחופשה (שלושה חודשים רצופים במשך השנה האחרונה, לפי בחירת העובד, בהם עבד באופן מקסימלי).
העובדים בענף הניקיון זכאים גם לפיצויי פיטורין אם פוטרו על-ידי המעסיק. שיעור פיצויי הפיטורין הוא שכר חודש אחד לכל שנת עבודה, בתנאי שעבדה אצל אותו מעסיק במשך 12 חודשים לפחות.

תאריך:  24/03/2014   |   עודכן:  24/03/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יצחק דנון
האם נפטרה לאחר ניתוח בבטנה בבית החולים ובני המשפחה טענו לרשלנות רפואית חמור וקשה ותבעו פיצויים בסך כ-13 מיליון שקלים
איציק וולף
בית המשפט העליון, במשפט בזק שנפתח רק בשבת ושהתקיימו במסגרתו שני דיונים בלבד, גזר מוות על פעילי האחים המוסלמים שהתפרצו לתחנת משטרה ורצחו שוטר
איתמר לוין
בנימין בורקיו קיבל מ"לקוחותיו" 16,500 שקל תמורת שירותי עריכת דין שהתיימר לתת להם וזייף מסמכים - כולל כאלו שנועדו להגשה לבית המשפט
איתמר לוין
ביהמ"ש: הבנק לא התרשל ולא גרם לכך שחפציבה תצליח למכור דירות שהעבירה למי שניהל איתה עסקים    חייב את התובעת בהוצאות של 250,000 שקל
איתמר לוין
העירייה המתינה שש שנים בטרם החלה לגבות חוב ארנונה - ועשתה זאת רק לאחר שבעלי הנכס נפטר    ביהמ"ש קבע: היורשים ישלמו 150,000 שקל בלבד מתוך 500,000 השקלים שתבעה העירייה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il