לאור מידע מודיעני שהגיע לידי היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) של משרד החקלאות, פעלו מפקחי היחידה בימים האחרונים לחשיפת שני מפעלים לעיבוד בשר אשר פעלו ללא רישיונות עסק, ללא פיקוח וטרינרי, בתנאים תברואתיים ירודים ובניגוד לחוק.
תחילתה של הפעילות במידע מודיעיני שהתקבל ביחידה המרכזית לאכיפה וחקירות במשרד החקלאות בשבוע שעבר על אודות אתר החשוד כמפעל לא מורשה לייצור בשר. מפקחי היחידה פשטו על האתר הנמצא בחצר אחורית בבית במושב בית אלעזרי (בסמוך לגדרה), וחשפו מיכלים מזוהמים, אשר אינם ראויים לאחסון בשר, מלאים בחלקי שאריות בשר עוף ובבשר טחון בהיקף כולל של כ-11 טון(!). חלקי העוף נטחנים במקום לטובת ייצור "נקניקיות". עוד נמצאו באתר אריזות של נקניקיות שיוצרו ומוכנות לשיווק, עליהן הודבקו מדבקות שנשאו שם של מפעל בשר שנסגר לפני כחודש וחצי, שנקרא "נעשה ונצליח".
תחושת בטן בעקבות הפשיטה בבית אלעזרי, החליטו מפקחי משרד החקלאות לבדוק גם את מבנה המפעל שנסגר לפני כחודש וחצי הנמצא בקריית עקרון (ונקרא "נעשה ונצליח"). לטובת הבדיקה הצטרפו למפקחי משרד החקלאות גם מפקחי משרד הבריאות והווטרינר הרשותי. "תחושת הבטן" הסתברה כנכונה, המפעל נמצא עובד כרגיל, ללא רישיון עסק, למרות שכאמור נסגר לפני כחודש וחצי בשל עניינים עסקיים. במקום נתפסו כ-2 טון מוצרי נקניק ופסטרמה, אשר מקורם לא ידוע.
מנהל היחידה המרכזית לאכיפה וחקירות (פיצו"ח) במשרד החקלאות ופיתוח הכפר, רואי קליגר: "שני המפעלים עבדו ללא היתרים או רישיונות והמצב התברואתי בשניהם היה מחפיר. כל 13 טון הבשר הושמד בצו רופא וטרינר. בנוסף, בשני המפעלים נמצאו 5 עובדים, והם כולם נחקרים בכדי לבדוק האם ישנם מפעלים פיראטיים נוספים הקשורים לפרשה. הנושא עדיין בחקירה".
במשרד החקלאות ופיתוח הכפר מבקשים מהציבור להקפיד לרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים בפיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.