X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
ביהמ"ש העליון הפחית שלוש שנים מעונשו של אחד משלושת המורשעים בהתעללות איומה בילדים אומר: השלושה איבדו צלם אנוש, אבל לא את היכולת להבחין בין טוב לרע
▪  ▪  ▪
טענות נלעגות [צילום: פלאש 90]
בית המשפט העליון הקל (יום א'] 27.4.14) בעונשו של אחד מחסידיו של אליאור חן, אשר הורשעו בשורת מעשי התעללות מזוויעים בילדים. אברהם מסקלאצ'י ירצה 14 שנות מאסר במקום 17 שנים שנגזרו עליו במחוזי.
השופט יצחק עמית דחה את ערעוריהם של מסקלאצ'י, אברהם קוגמן ושמעון גבאי על הרשעתם, ואת ערעוריהם של קוגמן וגבאי על עונשיהם - 20 ו-17 שנות מאסר (בהתאמה). כמו-כן לא שונו הפיצויים בהם חויבו: קוגמן - 200,000 שקל; מסקלאצ'י וגבאי - 100,000 שקל כל אחד.
קורבנות ההתעללות היו ילדיה של אישה, אותה נשא חן למרות שכבר היה נשוי. שמונת הילדים, ילידי 2004-1993, עברו מה שעמית מכנה "אלימות, התעללות ועינויים" בדירה קטנה בביתר עילית שכונתה "בית הזוועות". לדברי עמית, מדובר היה בסדיזם לשמו, אשר חן וחסידיו השוטים - כלשונו - כינו אותו "תיקונים". לדברי עמית, הסדיזם של החבורה אינו מהווה ליקוי נפשי הפוטר אותם מעונש, שכן הם איבדו צלם אנוש - אך לא את היכולת להבחין בין טוב לרע.
עוד דוחה עמית את הטענה, כאילו השלושה היו נתונים להשפעתו של חן עד שאיבדו את היכולת להכריע בעצמם. אפילו אם סברו שעליהם לקיים את מדרש חז"ל "גם אם אומרים לך על ימין שהוא שמאל", אומר עמית, הרי שהיה עליהם לזכור את המשך המדרש, המדגיש שאין הדברים חלים כאשר ברור שימין איננו שמאל. לדברי עמית, חלק מטענות המערערים היו נלעגות, כגון זו שלא תכננו לפגוע בילדים כאשר באו לביתו של חן.
עוד מזכיר עמית, כי אין המדובר בטירה רחבת ידיים אלא בדירה קטנה, ולכן ברור שכל מי שנכח בה היה עד לזוועות המתרחשות בה. עמית גם אומר, כי זהו מקרה פשוט וברור של מבצעים בצוותא, כאשר כל השלושה אחראים לכל המעשים שבוצעו בהשתתפות אחד מהם, גם אם האחרים "רק" מנעו בריחה או סייעו. עמית מדגיש, כי למרות שחלפו 3.5 שנים ממתן פסק הדין במחוזי - לא שילמו השלושה ולו שקל אחד מהפיצוי בו חויבו, דבר המלמד שגם כיום לא הפנימו את חומרת מעשיהם ובוודאי שלא התחרטו עליהם.
ההקלה היחסית בעונשו של מסקלאצ'י נובעת בעיקר מכך שעמית החליט לזכותו מחמת הספק מאשמת גרימת כוויות קשות לאחד הילדים, ומכך שחלקו הישיר היה נמוך משל קוגמן וגבאי. השופטים סלים ג'ובראן ואורי שהם הסכימו עם עמית, כאשר שהם מציין שהעונשים שהוטלו על השלושה "אינם יכולים לבטא כראוי את עוצמת מעשיהם הנפשעים".
את קוגמן ייצגו עוה"ד אביגדור פלדמן, צבי ואתורי ואריאל וינדר; את מסקלאצ'י ייצגו עוה"ד יהושע רזניק, יהודה שושן, זאב וולף, נועה רזניק וניר לזר; את גבאי ייצג עו"ד יאיר נהוראי; ואת המדינה - עוה"ד תמר פרוש, אושרת שהם ודניאל מור.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  27/04/2014   |   עודכן:  27/04/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נדחו ערעורי "חסידי" אליאור חן על הרשעתם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יובל יועז
הראיות הנוספות יכללו את עדותה החדשה של שולה זקן נגד אולמרט וכן הקלטות ומסמכים שמסרה למשטרה    מחר ייפתח שלב הטיעונים לעונש בתיק הולילנד
עידן יוסף
ראש הרשות הארצית לתחבורה ציבורית בהופעה ראשונה: "בקרה באוטובוסים צריכה להתבצע בדברים המשמעותיים", "עליתי על אוטובוסים וביצעתי בקרה", "עובד לקדם את פרויקט שילובים"
יפעת גדות
ועד עובדי הדואר החליט לפתוח בשורה של צעדים ארגוניים במחאה על התנהלות ההנהלה    יו"ר ועד עובדי הדואר: "להנהלה אין תוכנית להצלת החברה, ומי שנדרש כעת לשלם על מחדליה הם העובדים הפשוטים"
איציק וולף
ערימות עפר עצומות שנכרו במסגרת עבודות תשתית בדרך 531 וכביש 20 נערמו בהר גבוה שיעלה למשלם המיסים 16,031,216 שקלים בתשלומי ארנונה    מנהל הפרויקט הוא מיכה לאונוב שניהל את הפיקוח הכושל במחלף דרור
יצחק דנון
חברה אנגלית טוענת כי התנאי הדורש מקבלנים זרים ניסיון בביצוע עבודות להתקנת צנרת גז בישראל כתנאי להתמודדות במכרז במסגרת פרויקט הולכת הגז הטבעי הינו תנאי מפלה ומקפח ודינו להתבטל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il