בקשה לתביעה ייצוגית ב-100 מיליון שקל נגד רשתות רמי לוי, יינות ביתן ואושר עד הוגשה (יום ה', 5.6.14) לבית המשפט המחוזי בחיפה. עילת הבקשה: טענות להזרקת מים ופוספטים לבשר טרי, אשר נחשפו ב"כלבוטק".
לדברי המבקשים, בתחקיר "כלבוטק" (2.6.14) "הוצגו צילומים מהם עולה כי המכונות במפעל מנפחות את חלקי הבשר באמצעות הזרקה של מים ופוספטים לתוך הבשר. התמיסה הכימית הכוללת STPP (סודיום טרי פוספט) מוחדרת בכוח לתוך נתחי הבשר. ה-STPP הוא מלח חסר צבע, השימוש העיקרי בו הוא כתוסף לחומרי ניקוי. הוא משמש כחומר משמר לבשר, עופות ודגים וכן כאמולסיפייר ומשמר לחות. נתחי בשר הבקר שנראו בתחקיר יצאו בסוף ה'טיפול' מנופחים ושמנים".
לטענת התובעים, "ההטעיה היא במכירת הבשר המוזרק בתור בשר טרי או בשר קפוא". לפיכך הם טוענים שיש לאשר את התביעה בין היתר בעילות של הפרת חוק הגנת הצרכן, הפרת פקודת בריאות העם, רשלנות ועוד. עוד הם טוענים, כי "מכירת בשר מעובד כבשר טרי מהווה עבירה פלילית".
התביעה הוגשה בידי שמעון בינר, דוד קדם ומשה בן-טולילה באמצעות עוה"ד אסף כהן ודיאנה קליין, וטרם הוגשו כתבי הגנה.