כבד שומני, פואה גרה (foie gras) מכיל כ-55% שומן. זאת לעומת 6.6% בכבד בריא. כבד מפוטם גדול פי 5-10 מאשר כבד בגודל טבעי.
הפיטום נמשך מספר שבועות, במהלכם מלעיטים את האווזים והברווזים 3-5 פעמים ביום בעיסה המבוססת על תירס ושמן, בכמות הולכת וגדלה המגיעה בשיא הפיטום עד שליש ממשקל גופם מדי יום.
ייצור כבד שומני נאסר בישראל, איטליה, בריטניה, פולין, צ'כיה, לוקסמבורג, דנמרק, פינלנד, נורווגיה, שוודיה, שווייץ, אוסטריה, גרמניה, טורקיה, אוסטרליה וארגנטינה. בקליפורניה נאסר הן הייצור של כבד שומני והן מכירתו. באוגוסט אשתקד קבע בית משפט פדרלי בקליפורניה שהחוק חוקתי, ודחה את טענות תעשיית הפיטום שביקשה לערער על תוקפו.
רבנים מרכזיים התנגדו לפיטום אווזים מטעמים הלכתיים. אחד הבולטים בהם הוא הרב אליעזר יהודה ולדנברג (בעל שו"ת ציץ אליעזר). בין הרבנים שפעלו לאיסור הפיטום בישראל נמנים הרב
עובדיה יוסף, הרב שאר-ישוב כהן והרב בנימין לאו.