מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק לפיקוח על איכות המזון ולתזונה נכונה במוסדות חינוך, התשע"ד-2014. מטרת החוק היא להבטיח כי אספקה ומכירה של מזון בתחום מוסד חינוך, תהיה בהתאם לכללים שיקבע שר החינוך, בהתייעצות עם שר הבריאות, לעניין הרכב המזון וערכו התזונתי, בהתחשב בין השאר בסוג מוסד החינוך, בצרכי התלמידים ובגילם. ניתן יהיה להטיל עיצומים כספיים על מי שאינו עומד בכללים, בהתאם לתנאים המפורטים בהצעה. עוד מוצע לקבוע כי שר החינוך ימנה, מבין עובדי משרדו, ממונה על ביצוע החוק וכן כי יהיה רשאי למנות מפקחים שיפקחו על ביצועו.