X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט: "מדינה פלשתינית היא קונספציית היום-כיפור שלנו" "אני שומע את אנשי השמאל ולא מאמין, השמאל חי בניינטיז" ארדן: לשקול את יוזמת א-סיסי
▪  ▪  ▪
בנט. "במהלך צוק איתן היו קונספציות שקרסו" [צילום: כפיר בולוטין]
שר הכלכלה וחבר הקבינט, נפתלי בנט, תקף (יום ב', 8.9.14) את תפישת השמאל המצדד בהקמת מדינה פלשתינית והשווה אותה לקונספציה שהביאה למלחמת יום הכיפורים. בכינוס הבינלאומי של המכון למדיניות נגד טרור, אמר בנט: "מדינה פלשתינית ביהודה ובשומרון היא קונספציית היום-כיפור שלנו. אנחנו חייבים להיגמל ממנה. אבל אתם, ידידי משמאל, לא מקשיבים".
יו"ר הבית היהודי אמר עוד כי "לפני חצי שנה אמרתי שמדינה פלשתינית תרסק את כלכלת ישראל וצחקו, אחרי שבצוק איתן נתב"ג היה מושבת - כבר לא צחקו. יש היום עוד מישהו שחושב שאפשר לתת את הגבעות ששולטות על נתב"ג? מרגמה אחת בחודש - ואין לנו יותר כלכלה".
במהלך נאומו, אמר השר כי הקמה של מדינה פלשתינית תוביל לחזית קדמית של דאעש וחמאס בגבולות ישראל ותפישת המדינה הפלשתינית היא תפישה של האתמול "אני יושב פה ושומע את הנאומים של אנשי השמאל ולא מאמין למה שאני שומע. אני מרגיש כאילו אני נמצא בניינטיז. אבל זה לא אני, השמאל חי בניינטיז. זה כמו אדם שיושב על החוף ומולו עולה צונאמי ענק, אבל הוא מסתכל באקווריום קטן ואומר שהכל בסדר".
בנט התייחס בנאומו גם למבצע צוק איתן ואמר: "זה לא סוד שהתנגדתי לשלוח משלחות לקהיר בזמן הלחימה. בסופו של דבר, מתי הושגה הפסקת האש? כשהמשלחת הייתה כאן גם למי שתמך שהליכה לשיחות הפסקת אש הדבר הזה התברר כטעות. גם במהלך צוק איתן היו קונספציות שקרסו, כבר בימים הראשונים ראינו שדובר על כך שהחמאס מורתע, שהם רק ייצאו מהבונקרים ויראו מה קרה בעזה הכל ישתנה".
באשר לעתיד, אמר שר הכלכלה: "בתוך הים הסוער מדינת ישראל צריכה להיות מגדלור, עם בסיסים איתנים של ביטחון, כלכלה והמורשת של 4,000 שנה שלנו. אנחנו צריכים לייצא אור החוצה, אנחנו עוסקים במשרד הכלכלה בייצוא של טוב. מייצאים טכנולוגיות מים להודו וסין, טכנולוגיות רפואיות שמצילות חיי אדם לכל העולם, זה צריך להיות החזון שלנו לעתיד".
ארדן: יוזמת א-סיסי - פתרון חדשני
השר גלעד ארדן (ליכוד) אמר בכינוס כי אינו מאמין שיש "פתרון בר-קיימא לבעיה הפלשתינית שמתבסס על יו״ש ורצועת עזה, על מאות אלפי היהודים שנמצאים שם, וזה מבלי לדבר על הזכויות ההיסטוריות".
לדבריו, "היוזמה של נשיא מצרים א-סיסי (יישוב פלשתינים בחצי האי סיני) היא דוגמה לפתרון חדשני שעל כולנו לנסות לבחון, זו הצעה נדיבה שמציעה לפלשתינים שטח הגדול פי חמישה מרצועת עזה״.
עוד אמר ארדן: ״כל מקום שמדינת ישראל יצאה ממנו נתפס ע"י טרור. כל מקום שפינינו גרר יותר טרור כלפיי מדינת ישראל. לשטח עדיין יש חשיבות אסטרטגית. יציאה משטח מולידה תנאים קשים יותר להגנה על גבולות ישראל״.
״להמשיך ולדבר על הלאומיות הפלשתינית באותה נחישות ובאותו הביטחון כמו לפני 15 ו-20 שנה זה לא אחראי. אנחנו חייבים להחליף דיסקט ולא להישען על אותם הרעיונות", דבריו.
תאריך:  08/09/2014   |   עודכן:  08/09/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בנט: מרגמה בחודש על נתב"ג, ואין לנו כלכלה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
תורת השלבים של באגס בנט
שלבים  |  9/09/14 18:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
מתי דוד
הערכה שקולה ריאלית קובעת כי אם ישראל תפנה שטחים ביהודה ובשומרון כדי "לחזק" את אבו מאזן למען חלום השלום, החמאס ישתלט על השטח ועל רמאללה
איציק וולף
ארגון בצלם מביע חוסר אמון בפרקליטות הצבאית ובמנגנון החקירה העצמי של חשדות לביצוע עבירות נגד פלשתינים במהלך לחימה    יש דין: ירידה משמעותית בשיעור הגשת כתבי אישום נגד חשודים בעבירות נגד פלשתינים
מתי פרידמן
מתי פרידמן, לשעבר הכתב במזרח התיכון של סוכנות הידיעות AP, מסביר מדוע התקשורת הבינלאומית מפרשת את ישראל בצורה שגויה כל כך וכיצד זה קשור לאנטישמיות
איציק וולף
נשיא המדינה נפגש עם שר החוץ של נורבגיה    "משמעות שיקום הרצועה ללא פירוז - התחלת הספירה לאחור עד למערכה הבאה"
איתן קלינסקי
נראה שתוכניתו של נתינהו היא קנטונים, ובין הקנטונים המנותקים אחד מהשני יישארו גושי התיישבות בשליטתה של מדינת ישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il