X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מוטב שהשותפים הנותרים ישלמו תמורת חלקו של השותף הפורש; פירוק אמיתי של המשרד עלול להיות בעייתי ביותר אישר את המתווה לפירוק השותפות בין שרגא בירן וצדקיהו הרמלין
▪  ▪  ▪
בירן. בירור קפדני [צילום: ורדי כהנא]
לוקים ביחס לעצמם
השופט חנן מלצר מעיר על גירסת עורכי הדין של האמירה לפיה הסנדלר הולך יחף: "זה המקום להעיר כי בניגוד לעצה שוודאי כל אחד מהצדדים שבפנינו נתן פעמים רבות ללקוחותיו הנכנסים ליחסי שותפות – כי שומה עליהם להסדיר את הדברים שביניהם בחוזה שותפות כתוב ומפורט – הם לא נהגו כך, והעדיפו למסד את יחסיהם על דרך של 'טלאי על טלאי'. פרקטיקה זו, שעורכי דין לוקים בה לרוב ביחס לעצמם, איננה ייחודית לישראל".

כאשר מתפרקת שותפות של בעלי מקצועות חופשיים המעניקים שירותים, מוטב שהשותף הפורש יקבל במזומן את שווי חלקו במקום לפרק אותה. כך סבור בית המשפט העליון.
השופט חנן מלצר אומר (2.10.14), כי אכן הכלל הרגיל הוא שיש למכור את נכסי השותפות ולחלק את התמורה בין השותפים. והוא ממשיך: "אין ספק שראוי להחריג מהכלל הדווקני, שייתכן שלעיתים הוא ישים עדיין לגבי שותפות מסחרית 'רגילה', שעיקר נכסיה הם מקרקעין, או מיטלטלין מוחשיים (שאותם ניתן למכור למרבה במחיר) - מקרים שבהם מדובר בשותפות מקצועית, כגון: שותפויות של עורכי דין, אדריכלים או רואי חשבון, או בעלי מקצועות חופשים אחרים, באשר 'עסקיה של שותפות' כזו כוללים, בין היתר: מתן שירותיים אישיים ללקוחות".
מלצר לומד זאת בעיקר מן הדין האנגלי, שהוא הבסיס לפקודת השותפויות הישראלית: "דיני השותפויות האנגליים מכירים בכך שחיסול עסקיה של שותפות מקצועית בעקבות פירוקה, יכול להיות בעייתי ביותר, בין השאר, מאחר שהשותפות עוסקת לעיתים קרובות בפרויקטים, או בהליכים בעלי אופי נמשך, שעלולים להיפגע מחיסול העסקים המלא. המדובר בעיקר בשותפויות של: עורכי דין, אדריכלים, או רואי חשבון, או בעלי מקצועות חופשיים אחרים (להבדיל משותפויות בעסקים אחרים).
"על כן, כאשר שותף בשותפות מקצועית שכזו מבקש לפרק את השותפות ובית המשפט משתכנע כי לא יהיה זה ראוי לחסל את עסקיה של השותפות (או כאשר השותפים ערכו ביניהם הסכם המסדיר אחרת את סיום השותפות) - ניתן, במקרים המתאימים, לערוך לשותפות מעין 'פירוק טכני' (Technical Dissolution), שמשמעו כי השותפות אכן מתפרקת להלכה, ואולם למעשה היא ממשיכה להתקיים כמו שותפות חדשה, וזו כוללת את כל השותפים הקודמים חוץ מהשותף שפרש".
עוד אומר מלצר, כי כדי לבצע בפועל מהלך זה, רשאי בית המשפט למנות מומחים מטעמו, שיעריכו את חלקו של השותף הפורש. עם זאת, מומחים אלו לא יכולים להיות בעלי סמכות להכריע, וההכרעה נתונה אך ורק לבית המשפט המחוזי המתאים.
שינויים בפרטי המתווה
הדברים נאמרו בהחלטתו של בית המשפט העליון לאשר בעיקרו את המתווה שקבע בשנת 2009 השופט המחוזי מגן אלטוביה לפירוק השותפות בין עוה"ד שרגא בירן וצדקיהו הרמולין. על-פי מתווה זה, שני מומחים - רו"ח יוני קפלן ועו"ד אלקס הרטמן - יעריכו את שווי נכסיה של השותפות ואת שווי חלקו של הרמולין, ויתר השותפים ישלמו לו תמורת חלקו. מלצר הכניס מספר שינויים בפרטי המתווה, והעיקרי שבהם: קביעה לפיה קפלן והרטמן יגישו המלצות לבית המשפט והוא אשר יכריע.
מלצר מעיר גם לגבי אופן חישוב שווי הנכסים, לנוכח העובדה שבירן ממשיך לתת טיפול ללקוחות שטופלו בזמנו בידי הרמלין. "על כן קביעת המסקנות בנושא זה צריכה להיות פרי בירור קפדני של כל עסקה, הליך, זכות או נכס כזה לגופם (אשר גם הזמן שחלף תרם לגיבושם), ובשים לב לכלל הנסיבות הרלוונטיות (לרבות: מועד ההתקשרות ונסיבותיה, כוונת הצדדים, כפי שהיא נלמדת מחוזה ההתקשרות בין השותפות לבין הלקוח, מידת המעורבות של עו"ד הרמולין בעבודה על התיק, או על הפרויקט וכיוצא באלה)".
הנשיא אשר גרוניס והשופטת דפנה ברק-ארז הסכימו עם מלצר. את בירן ייצגו עוה"ד רם כספי, ניר כהן, תמיר ברנשטיין ורוני לפן, ואת הרמולין - עוה"ד יוסי שגב, סיני אליאס, אורי אדלשטיין, בועז שגב.

תאריך:  05/10/2014   |   עודכן:  05/10/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העליון ממליץ כיצד לפרק משרדי עו"ד
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
איטיות בכתיבת פסקי דין
בנצי1  |  5/10/14 11:16
2
לא מצאתי גאוניות בפסק הדין
סהר שוקר  |  5/10/14 14:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
החברה טענה שקרן הפנסיה הוותיקה הפרה את ההסכמים לגבי עובדיה הפורשים    בית הדין קבע: מקפת פעלה לפי ההסכמים ובאישור הממונה על שוק ההון; בזק ידעה בזמן אמת כיצד נעשים החישובים
יצחק דנון
יעקב לפיד תובע 14 מיליון שקל מבני הזוג יוסף ברנד ויהודית קופל בטענה שהתיידדו עימו, שכנעו אותו שישקיעו את כספו - וגנבו אותו
יצחק דנון
אדמונד שמסי טוען שמשרד חג'ג'-בוכניק-וינשטיין גרם לו נזקים של עשרות מיליוני שקלים    המשרד דורש שכר טירחה של מיליוני שקלים
איתמר לוין
הבעלים של 1/24 בדירה אחת במתחם ברמת השרון טרפד את הפרויקט בשל דרישות בלתי סבירות ובראשן: מעבר אמו מיידית לדירה החדשה, בלא צורך להתגורר בדירת ביניים
איציק וולף
עדות נוספת בפני ועדת אגרנט נחשפת 41 שנים אחרי המלחמה    אל"ם יואל בן פורת, שהיה מפקד יחידת המודיעין 848, האשים את ראש אמ"ן דאז, אלי זעירא, בהתעלמות מסימני מודיעין ברורים שהיו עשויים למנוע את ההפתעה שבמתקפה בעיצומו של יום הכיפורים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il