X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
יו"ר ועד עובדי רש"ת, פנחס עידן, ממשיך לכהן בניגוד עניינים ולסדר ג'ובים לבני משפחתו התעלמות מהחלטות ועדת החריגים בחברת החשמל גיוס עובדים בלתי שוויוני במקורות
▪  ▪  ▪
כדאי להיות קרוב [צילום: רשות שדות התעופה]
ועד חברת החשמל
ל-63 עובדים בכירים המהווים 32% מתוך 195 עובדים בכירים, יש 102 קרובי משפחה בחברה. זאת, לעומת 24% מכלל העובדים להם יש קרובי משפחה בחברה. ל-86 עובדים שמכהנים בתפקידים שונים בוועד יש 120 קרובי משפחה המועסקים בחברה. העובדים המכהנים בתפקידי הוועד מהווים 0.64% מכלל עובדי החברה, בעוד ששיעור קרובי המשפחה שלהם מכלל קרובי המשפחה שנקלטו בשנים 2013-2008 הוא 6.33%

למנוע עקיפת הנהלים
פנייה לחברות השמה, או למועמדים מסוימים או שימוש בוועדות איתור, בלי לפרסם מודעה פומבית בעיתונות על משרה פנויה, עלולים לפגוע בעקרון שוויון ההזדמנויות של כלל המתעניינים. על רשות החברות לבחון את הצורך ליזום הסדרה שתבהיר את החובה לבצע הליך פומבי ושוויוני שאינו ניתן לעקיפה באמצעות פנייה לחברות השמה מסוימות בלבד או למועמדים מסוימים בלבד, או שימוש בוועדות איתור ללא פרסום מודעה פומבית

צפון משפחתי
ל-18 (כ-28%) מ-65 העובדים ביחידת ביצוע צפון שבחברת שח"מ יש קשרי משפחה ביחידה; שישה מהם עבדו בכפיפות לבן משפחתם, בניגוד לתקנות. חלק מהעובדים התקבלו לעבודה על-ידי מנהל העבודה ביחידה שהיה בן משפחתם, ללא מכרז או הליך פומבי אחר. למעשה, כל העובדים שהתקבלו ליחידה זו בשנים 2012-2010 שהיו להם קרובי משפחה - לא התקבלו בהליך פומבי אלא בעקבות הצעה של עובדי היחידה.

בניגוד להוראות תקנון שירות המדינה ולמרות החשש לניגוד עניינים, פנחס עידן, יו"ר ועד העובדים הכללי ברשות שדות התעופה, הוא ראש אגף מפעילי ציוד ורכזי ציוד; אבי ניסנבוים, יו"ר ועד הנדסאים, טכנאים ומהנדסים הוא ראש אגף מכונות. חבר ועד האקדמאים, בני מליצקי, משמש גם בתפקיד ראש אגף שינוע. שניים מבני משפחתו של עידן מכהנים בוועד: אחיו מרדכי ואחיינו יוסי בן-שחר; לעידן יש לפחות 15 קרובי משפחה המועסקים ברשות. כך מגלה (יום ד', 29.10.14) מבקר המדינה, יוסף שפירא.
בשנים 2012-2009 קיבלו 271 עובדים קביעות ברש"ת, ול-51 מהם (19%), היו קרובי משפחה ולחלקם אף כמה קרובי משפחה ברשות, זאת לעומת שיעור של 28% בביקורת הקודמת. נתונים אלה מצביעים על כך שלמרות הירידה בקליטת קרובי משפחה ברשות, לעובד ארעי שיש לו קרובי משפחה ברשות, יש סיכוי גבוה יחסית לקבל בה מעמד של קביעות.
בגיוס עובדים לתפקידי מיון וניטול בשנים 2012-2010 גויסו 380 עובדים; ל-53 מהם (14%) היו קרובי משפחה ברשות. מעיון בפרוטוקולים של ועדות הקליטה לתפקידים אלה, לא נמצאו נימוקים לבחירת המועמדים שיש להם קרובי משפחה, וההחלטות לא נכללו בפרוטוקול. בגיוסים נוספים לתפקידים של הנדסאי חשמל וטכנאי מערכות שינוע שבהם נבחרו מועמדים שיש להם קרובי משפחה, לא נוהל פרוטוקול מלא של ועדת הקליטה אלא נכתב רק, כי הוועדה החליטה פה אחד לבחור במועמד שנבחר.
המבקר מסכם: "על הנהלת הרשות לעשות את כל הנדרש כדי לצמצם את מספר המועסקים שיש להם קרובי משפחה בארגון, ולמנוע מצבים של ניגוד עניינים ויחסי כפיפות בקרב קרובי המשפחה. כמו-כן עליה לשפר את תהליכי קליטת העובדים ואת דרכי הפעולה של ועדות הקליטה, ובמיוחד אלה הדנות במועמדים שיש להם קרובים בארגון, כדי לשמור על שוויוניות, שקיפות, וטוהר מידות בתהליכים אלה".
הצהרות כוזבות בחברת החשמל
בספטמבר 2013 היו בחברת החשמל 98 קרובי משפחה המועסקים באותה מחלקה או באותו איזור. לפחות 25 מהם עבדו בכפיפות לקרובי משפחה שלהם. במקרים אלה מוסמכת ועדת חריגים לתת היתר מנומק להמשך העסקתם של קרובים אלה. אולם בחברת החשמל אין מעקב מלא אחר יישום ההחלטות של ועדת החריגים, ולכן חלק מהקרובים ממשיכים לעבוד יחדיו בניגוד להחלטותיה.
ל-63 עובדים בכירים המהווים 32% מתוך 195 עובדים בכירים, יש 102 קרובי משפחה בחברה. זאת, לעומת 24% מכלל העובדים להם יש קרובי משפחה בחברה. ל-86 עובדים שמכהנים בתפקידים שונים בוועד יש 120 קרובי משפחה המועסקים בחברה. העובדים המכהנים בתפקידי הוועד מהווים 0.64% מכלל עובדי החברה, בעוד ששיעור קרובי המשפחה שלהם מכלל קרובי המשפחה שנקלטו בשנים 2013-2008 הוא 6.33%.
36% מהעובדים שמשמשים בתפקידי ועד (31 מתוך 86) מועסקים באותו מחוז או אגף עם 37 קרובי משפחה שלהם. ועדת החריגים של חברת החשמל לא דנה ב-28 מבין מקרים אלה. יו"ר ועד העובדים במרחבים וחבר המזכירות הארצית, מעורב בתהליכי אישור וקביעת תנאי ההעסקה והשירות של עובדים בחברה, ובכללם קרובי משפחתו.
99 עובדים שיש להם קרובי משפחה המועסקים בחברת החשמל, לא נכללו במאגר המידע של החברה בנושא זה. בדיקה אקראית של 34 מאותם עובדים העלתה, כי 16 מהם הצהירו בצורה כוזבת שאין להם קרובים בחברה; עוד עשרה הצהירו רק על חלק מקרוביהם.
סמנכ"ל דרך חברת השמה
חברת מקורות טרם תיקנה את נהליה, כך שייקבע בהם הליך תקין של גיוס עובדים, בהתאם לעקרונות של שוויון ההזדמנויות, הפומביות והתחרות ההוגנת. בעקבות הביקורת, מקורות החלה בהליכים לתיקון נהליה.
נמצאו ליקויים בהליכי המינוי של עובדים בכירים במקורות: בחלקם לא פורסמה מודעה פומבית, אלא נעשתה פנייה לחברת השמה אחת; לא נמצאו פרוטוקולים של דיוני ועדת האיתור או מסמכים שבהם מפורטים הנימוקים להחלטותיה. מדובר בדרך פעולה בלתי תקינה. כך נעשה בין היתר בנוגע למינוי סמנכ"ל מקורות ומנהל יחידת התכנון.
לדעת מבקר המדינה, פנייה לחברות השמה, או למועמדים מסוימים או שימוש בוועדות איתור, בלי לפרסם מודעה פומבית בעיתונות על משרה פנויה, עלולים לפגוע בעקרון שוויון ההזדמנויות של כלל המתעניינים. על רשות החברות לבחון את הצורך ליזום הסדרה שתבהיר את החובה לבצע הליך פומבי ושוויוני שאינו ניתן לעקיפה באמצעות פנייה לחברות השמה מסוימות בלבד או למועמדים מסוימים בלבד, או שימוש בוועדות איתור ללא פרסום מודעה פומבית.
בשני מקרים של גיוס עובדים לתפקיד מנהלי יחידות, לא התקיים הליך תחרותי. במקרה אחד החליטה מקורות לקיים הליך פומבי לאחר שהעובד כבר החל לעבוד בה, אולם במשך ביצועו המשיכה מקורות להעסיק את העובד באמצעות חברת כוח-אדם. העובד לא עבר ראיון בחברת ההשמה, על-אף שיתר המועמדים לתפקיד עברו ראיונות כאלה, ונכלל ישירות בין המועמדים שעברו את המיון בחברת ההשמה והמשיכו לשלב הבא של ההליך לראיון במקורות. בכך ביצעה מקורות הליך בלתי שוויוני ולא תקין.
המבקר מסכם: "במקורות ובחברת-הבת שח"מ נמצאו יחידות שבהן הועסקו קרובי משפחה, חרף הערות מבקר המדינה בעבר כי יש להימנע מהעסקת קרובי משפחה בכפיפות זה לזה ובאותן יחידות כאשר יש חשש לניגוד עניינים. עובדים בכירים גויסו לעבודה במקורות ללא הליך פומבי, תחרותי ושוויוני כמתחייב, וההליך אף לא תועד כנדרש".

תאריך:  29/10/2014   |   עודכן:  29/10/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מבקר המדינה
עידן יוסף
למרות עשרות המיליארדים שהקצתה המדינה, לא נעשה די להגדלת קיבולת הרכבות במרכז ולהשלמת הקווים מהפריפריה למרכז הארץ    ליקויים רבים גם בפרויקט חשמול הרכבות
איתמר לוין
הוצאות פרטיות ברבבות שקלים דווחו כהוצאות של הקמפיינים    127 רשימות קיבלו תרומות בלתי חוקיות    35% מהרשימות לא ניהלו את חשבונותיהן כנדרש
איתמר לוין
כמה ערבויות הצליח להעמיד שלומי לחיאני למרות מצבו הכלכלי הדחוק? מיהו אלוף גיוס התרומות? מי תרמו ליותר מאשר מועמד אחד? ומה לקבלנים מנצרת עילית ולראש עיריית חיפה?
איתמר לוין
כמה מהכוכבים השליליים בדוח המבקר: איתמר שמעוני, ניר ברקת, עלי סלאם, שמעון גפסו, מרים פיירברג-איכר, איציק ברוורמן, אורי אהד, ישראל זינגר, כרמל שאמה-הכהן ויצחק רוכברגר
איציק וולף
המבקר, יוסף שפירא, הורה לשר החוץ למסור לידיו את רישומי הפגישות שקיים במהלך נסיעתו האחרונה לאירופה ואת תוכנית הנסיעה המלאה
רשימות נוספות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il