X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
טוענת שהערעורים עוסקים ברובם בממצאי עובדה ומהימנות – בהן ערכאת הערעור אינה נוהגת להתערב סבורה שההרשעות אינן מבוססות רק על דכנר, אלא גם ולעיתים בעיקר על ראיות עצמאיות רבות עוצמה
▪  ▪  ▪
השופט דוד רוזן [צילום: פלאש 90]

רבות מטענותיהם של הנאשמים שהורשעו במשפט הולילנד חוזרות כהד על הטענות שכבר נדחו בידי בית המשפט המחוזי בתל אביב, וטענות אחרות מבקשות מבית המשפט העליון להפוך ממצאי עובדה של השופט דוד רוזן. כך טוענת המדינה (יום א', 16.11.14) בעיקרי הטיעון שלה בערעור הולילנד, שהוגשו לבית המשפט העליון.
המדינה מגיבה על ערעוריהם של שבעה מבין המורשעים בפרשת הולילנד על הרשעותיהם ועל חומרת עונשיהם: הלל צ'רני, אביגדור קלנר, מאיר רבין, אורי לופוליאנסקי, אהוד אולמרט, אלי שמחיוף ודני דנקנר. המדינה מצידה מערעת על קולת עונשיהם של צ'רני (3.5 שנות מאסר) וקלנר (שלוש שנות מאסר).
היו חיזוקים ראייתיים
בהתייחסות למהימנותו של עד המדינה, שמואל דכנר, אשר הותקפה חזיתית בידי כל המערערים, טוענת המדינה, כי רוזן קבע ממצאים על בסיס עדותו רק מקום בו נמצאו לה חיזוקים ראייתיים, וזאת ביחס לנאשמים שחקרו אותו בחקירה נגדית. באשר ליתר הנאשמים (אולמרט, שמחיוף ודנקנר) נקבע, כי היה בעדותו כדי להסיר "אבק טענות" שבהם ביקשו הנאשמים לכסות את האירועים, וכי בכוחה להבריק ולהאיר הפסיפס העובדתי הנסיבתי המושלם שנבנה בבית המשפט.
עוד טוענת המדינה, כי הכרעת הדין מבוססת בראש ובראשונה על ראיות עצמאיות שאינן תלויות בדכנר. כמפורט לגבי המערערים השונים, הרשעתו של כל אחד מהם הושתתה בעיקרה על ראיות עצמאיות המשתלבות היטב בעדותו של דכנר. תמצית הטיעונים ביחס לטענות המערערים השונים:
הלל צ'רני. רוב טענותיו של צ'רני מופנות באופן מובהק כנגד קביעות עובדה ומהימנות, בהן לא נוהגת ערכאת הערעור להתערב. אין ממש בטענה לפיה הרשעתו נשענת רק על דכנר, שכן עיקרי גרסתו של האחרון עוגנו בראיות עצמאיות שאינן קשורות בו. הכרעת הדין הושתתה על מארג של ראיות, ישירות ונסיבתיות, אשר הוכיחו את התנהלותם הפלילית של הצדדים לאורך שנים ארוכות.
המדינה מזכירה, כי בחקירתו במשטרה הודה צ'רני במתן שוחד דרך דכנר בסך 300 אלף שקל בשנת 2005. לביהמ"ש המחוזי הוגשו מסמכים רבים, החל משנות ה-90 וכלה בשלהי שנות ה-2000, המצביעים על כך שצ'רני נתן לדכנר נתן כספים לצורך תשלום שוחד, וכן שילם שוחד בעצמו. עדותו של דכנר משתלבת במסמכים אלו, לכלל תמונה אחידה.
אין סיבה להתערבות
אביגדור קלנר מבקש למעשה, שבית המשפט העליון יחזור ויבחן מחדש כל טענה עובדתית שנטענה במחוזי. קלנר לא העלה ולו טענה משפטית אחת ולא הצביע על טעות ביישום הדין או הפסיקה, המצדיקים את התערבותה של ערכאת הערעור.
בית המשפט המחוזי ביסס ממצאים מרשיעים בהסתמך על עדותו של דכנר רק במקום בו נמצאו לה חיזוקים ראייתיים. ראיות עצמאיות אלו, לבדן, די בהן כדי להוות בסיס מספיק להרשעת קלנר במתן שוחד (כגון הודאתו קלנר במהלך חקירתו במשטרה, התנהגותו המפלילה, ודבריו המפלילים של רבין). רוזן נהג משנה זהירות בבחינת עדותו של דכנר, וזיכה את קלנר כל אימת שהתעורר ספק קל שבקלים.
מאיר רבין. הרשעתו מבוססת על שורה של ראיות עצמאיות. עדותו של דכנר, לפיה תפקידו של רבין בשירותו היה לתת שוחד לעובדי ציבור, אינה עומדת לבדה. ראיות עצמאיות נוספות שימשו את בית המשפט המחוזי כדי לעגן את המסקנה העולה מגרסתו זו של דכנר, ואף די היה בהן לבדן כדי להרשיע את רבין. בין היתר מדובר בשיחתו המוקלטת של רבין עם עורכי דינו של דכנר ובמסמכים מזמן אמת.
טיעונים רגשיים וחוץ-משפטיים
אורי לופוליאנסקי. רוב טענותיו של לופוליאנסקי, אף אלו המוצגות כטענות משפטיות, מתייחסות לממצאי עובדה ומהימנות. חלק נכבד מן הטענות רווי טיעונים רגשיים וחוץ-משפטיים. הרשעתו בקבלת שוחד בדמות תרומות ליד שרה נסמכת על הלכות מושרשות של בית המשפט העליון, ואין בה כל חידוש משפטי הראוי לבחינה מחודשת. הזיקה הברורה בין תרומותיהם המשמעותיות של צ'רני ודכנר לאורך השנים ליד שרה, לבין תפקידיו הציבוריים של לופוליאנסקי וחשיבותו לקידום פרויקט הולילנד, נלמדת לא רק מעדותו של דכנר, אלא משורת ראיות עצמאיות:
היקפן יוצא הדופן של התרומות; העובדה שהן ניתנו לאורך חיי הפרויקט ורק לאחר שהחלו בקידומו; מודעותו של לופוליאנסקי לכלל התרומות ומעורבותו בגיוסן; תפקידיו הבכירים והרלוונטיים של לופוליאנסקי בכל שלב משלבי הפרויקט; סמיכות הזמנים בין מתן התרומות לבין ההליכים השונים בהם היה לופוליאנסקי מעורב; מודעותו של לופוליאנסקי לפסול העקרוני שבקבלת תרומות ממי שעניינו נמצא תחת טיפולו ואחריותו במסגרת תפקידיו הציבוריים; והודאתו של צ'רני לפיה תרם ליד שרה כ"לובינג" לפרויקט.
אורי שטרית הודה בעדותו ומודה גם בהודעת הערעור, כי דכנר אכן פעל מתוך כוונה לשחדו. לדברי שטרית, היום הוא מבין עובדה זו ואת הפסול במעשיו, אך לטענתו לא הבין זאת בזמן אמת. רוזן פירט באריכות את הראיות המלמדות אודות מצבו התודעתי של שטרית בימים בהם החלה להירקם מערכת היחסים המושחתת בין השניים, ובהן עדותו של שטרית במשטרה ובביהמ"ש. רוזן קבע, כי מודעותו של שטרית לפסול שבמעשיו הוכחה בפועל, בין היתר על-ידי דברים שמסר יצחק חלפון, שותפו לניהול משרדו. טענתו של שטרית לפיה טעה במצב הדברים או במצב המשפטי, אינה עומדת במבחן העובדתי והמשפטי.
ממצאי עובדה ומהימנות
אהוד אולמרט. על-אף הכסות המשפטית המולבשת עליהן, מרבית טענותיו של אולמרט מופנות כנגד קביעות עובדה וממצאי מהימנות של הערכאה הדיונית. בפני רוזן הובאו די ראיות עצמאיות וחיצוניות, מלבד עדותו של דכנר, המובילות למסקנה יחידה ולפיה יש להרשיע את אולמרט בשתי עבירות של לקיחת שוחד.
אלי שמחיוף הואשם בקבלת שוחד רק בגין צ'קים של דכנר אשר אותרו מתוך מאות צ'קים בחומר החקירה, שעליהם נמצאו "טביעות אצבעותיו" (ולא בכל הסכום שייחס לו דכנר), ובכל מקרה הרשעתו אינה מבוססת על עדותו של דכנר. הראיות אותן מצא רוזן הן ראיות מהימנות, בעלות עוצמה, ומוליכות למסקנה אחת ויחידה בדבר אשמתם בעבירות המיוחסות להם. "גירסת הפריטה" (לפיה נענה לבקשת רבין לפרוט עבורו את השיקים בגמ"ח בירושלים) היא גירסה כבושה, אשר שמחיוף העלה לראשונה רק עשרה ימים לאחר ששוחרר למעצר בית, ורבין העלה לראשונה רק בעדותו בבית המשפט.
דני דנקנר. מבנה הכרעת הדין והנימוקים המפורטים בה מובילים למסקנה לפיה רוזן קבע, כי ניתן להרשיע את דנקנר ורבין בפרשת תעשיות מלח לפי שתי חלופות השוחד, הן השוחד הישיר והן שוחד בדמות הפעלת רבין כמאכער. טענותיהם של רבין ודנקנר ביחס להרשעות אלה נסובות על קביעות עובדתיות והערכת מהימנות של עדים. בפני ביהמ"ש הובאו די ראיות, זולת עדותו של דכנר, אשר מובילות למסקנה ברורה אחת ויחידה, ולפיה יש להרשיע אותם בעבירות שוחד. לצד עדות דכנר, הונח מארג שלם של ראיות עצמאיות, חיצוניות, אשר אינו מותיר ספק סביר בדבר אשמתם בעבירות בהן הורשעו.
עיקרי הטיעון הוגשו בידי עוה"ד יוני תדמור, אתי בן-דור, ירון גולומב, אביבה חפץ-נוימן, אלעד פנחס ועודד קם מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה), ועוה"ד זיו אריאלי ונורית הרצמן מהמחלקה הפלילית בפרקליטות המדינה.

ע"פ 4456/14, אביגדור קלנר נ' מדינת ישראל + ערעורים נוספים / עיקרי טיעון מטעם המשיבה
עיקרי הטיעון של המדינה בערעורים בפרשת הולילנד
תאריך:  16/11/2014   |   עודכן:  16/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המדינה: יש ראיות רבות לכל ההרשעות בהולילנד
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
לי זה מריח כמו רדיפה
רדיפה עד צוואר  |  16/11/14 20:58
2
זה נשמע לכם שופט ?
בבון זה קוף  |  16/11/14 21:27
3
לי זה נשמע מאוד מהימן ל"ת
ירושלמית  |  17/11/14 06:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משפט הולילנד - הערעור
איתמר לוין
אולמרט קיבל ארכה של שבוע ודנקנר קיבל שבועיים להגשת עיקרי הטיעון    כל המורשעים טוענים שרוזן התעלם משקריו הרבים והבוטים של דכנר
איתמר לוין
גזר תשעה חודשי מאסר על רכז מודיעין ברשות האוכלוסין שהודה בקבלת שוחד בסך 2,600 שקל ו-1,000 דולר, לצד עבירות נוספות
איתמר לוין
רשם בית המשפט קבע שלושה-חמישה מועדים לשמיעת הערעורים - לאחר שסולברג הורה לדון בערעורים בתוך שלושה חודשים
איתמר לוין
ההחלטה על עיכוב ריצוי המאסרים הייתה צפויה ויש בה היגיון. אגב כך, מתייחס סולברג לסיכויי הערעורים ומסמן את מה שלדעתו יהיו המחלוקות העיקריות בין הצדדים. שופטי ההרכב עשויים לחשוב אחרת, לכל כיוון
איתמר לוין
סולברג: הערעורים אינם ערעורי סרק, המורשעים אינם מסוכנים לציבור ואין חשש שיברחו    הורה למזכירות לקבוע את הערעורים לדיון בתוך שלושה חודשים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il