X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
דוחה את טענתם של רבין ודנקנר, ולפיה רוזן הרשיע אותם שלא כדין בעבירות חלופיות טוענת שהסתרת העסקתו של רבין אינה מאפשרת לדנקנר לומר שסבר בתום לב שהיא לגיטימית
▪  ▪  ▪
דנקנר ורבין. מה עשה [צילום: פלאש 90]
קו ברור ונחרץ
"מאכערים רבים, ובתחומים שונים - אינם פועלים לשם משוא פנים או הפליה של שולחיהם. המדובר באנשי מקצוע, מומחים בתחומם, המביאים בפני עובד הציבור, ובשם שולחם, נתונים רלוונטיים ושיקולים ענייניים בטרם קבלת החלטה. בפעולה זו אין כל פסול, וקו התפר בין האסור לבין המותר - הוא קו ברור ונחרץ. מתת למאכער, לפיכך, הופכת לשוחד כאשר תכלית המתת היא להניע את עובד הציבור למשוא פנים או להפליה"

מתנוסס תמרור אזהרה
"ככל שלמתווך אין כישורים מלבד קשריו עם עובד הציבור - כיצד זה יוכל להביא בפני עובד הציבור נתונים רלוונטיים? כיצד יוכל להבחין בין שיקולים וטיעונים ענייניים לבין כאלו שאינם ענייניים? על כן, ובאופן כמעט מובנה - מתווך אשר אין באמתחתו כישורים כלשהם מלבד קשריו עם עובד הציבור - תמרור אזהרה מתנוסס מעל פעולותיו מול עובד הציבור המקורב לו"

הפעלתו של מאכער מהווה עבירת שוחד, בהתקיים מספר תנאים - והללו התקיימו כאשר העסיק דני דנקנר את מאיר רבין לקידום הפשרת קרקעותיה של חברת תעשיות מלח. כך טוענת המדינה (יום א', 16.11.14) בעיקרי הטיעון שהגישה לבית המשפט העליון בפרשת הולילנד.
המדינה פותחת את תגובתה לערעוריהם של דנקנר ורבין בהתייחסות לטענתם, לפיה השופט דוד רוזן הרשיע אותם לחלופין במתן שוחד ובתיווך לשוחד, ומכאן - שנותר ספק סביר בדבר אשמתם המדויקת. לשיטת המדינה, "קריאה זהירה ומדוקדקת של הכרעת הדין אינה מותירה כל מקום לבלבול, לספק או לסימני שאלה: בית המשפט הנכבד קמא הרשיע את שני המערערים, במצטבר, בשני סעיפי העבירה".
המדינה מתייחסת לכך שבחלק מן המקומות נקט רוזן בלשון "או" לגבי דנקנר ובלשון "או לחלופין" לגבי רבין: "מבנה הכרעת הדין והנימוקים המפורטים בה מובילים למסקנה המתחייבת כי בית המשפט הכריע כי שתי חלופות השוחד שרירות וקיימות ביחס למערערים דנקנר ורבין גם יחד. ככל שנותר ספק בעניין זה, הרי שהוא הוסר לחלוטין נוכח הערות בית המשפט קמא, במסגרת הטיעונים לעונש".
הובאו די ראיות
לדברי המדינה, ערעוריהם של דנקנר ורבין אינם מקימים כל עילה להתערבות ערכאת הערעור. "טענות המערערים ביחס להרשעות אלה נסובות על קביעות עובדתיות והערכת מהימנות של עדים. בית המשפט קמא בחן את עדויות וראיות הצדדים בזהירות, התרשם באופן ישיר מהעדים וממהימנותם והכרעותיו, כאמור, מנומקות ועומדות במבחן הסבירות וההיגיון.
"בפני ביהמ"ש הובאו די ראיות, זולת עדותו של עד המדינה, אשר מובילות למסקנה ברורה אחת ויחידה כי יש להרשיע את המערערים בעבירות שוחד. לצד עדות עד המדינה, הונח בפני בית משפט קמא מארג שלם של ראיות עצמאיות, חיצוניות, אשר אינו מותיר ספק סביר בדבר אשמתם של המערערים בעבירות בהן הורשעו.
"יתר על כן, עדותו של עד המדינה לא התייחסה באופן ישיר למעשיהם של דנקנר ורבין ולמהלכיו של רבין מול אפרתי. שהרי, גם לטענתו של עד המדינה, הוא לא היה מעורב בעסקת תעשיות המלח, אלא רק סייע, לבקשת רבין, בהעברת כספי השוחד דרך חברה בבעלותו והסוואתם באמצעות חשבוניות כוזבות".
המדינה מנתחת בהרחבה את הראיות הנוספות שהוצגו בפרשה זו. בין היתר היא עומדת על העובדה שלא נחתם חוזה בין רבין לתעשיות מלח ועל העלמת ההתקשרות איתו ממועצת המנהלים של החברה. עוד נטען, כי לא ניתן כל פירוט מניח את הדעת לעבודות שביצע רבין כביכול תמורת הסכומים הניכרים שקיבל, והפרטים שנמסרו - אינם הגיוניים ואינם מגובים בראיות. המדינה גם סבורה, כי לא ניתן ללמוד מהעסקתם של אנשי מקצוע אחרים בידי תעשיות מלח שהעסקתו של רבין הייתה לגיטימית, אלא להפך: היא דווקא התייתרה לאור זאת.
קפיצת המדרגה
בסוגיה העקרונית של העסקת מאכער אומרת המדינה: "אימתי, אם כן, הופכת פעולתו של המאכער מ'נדבך המאפשר קיומה של תופעת שוחד' לעבירת שוחד אשר השתכללו כל יסודותיה? המשיבה סבורה כי 'קפיצת המדרגה', מפעולה שאינה אסורה לפעולה העולה כדי עבירה פלילית - נעוצה בשניים: מהות המעשה ומיהות העושה.
"אשר למהות המעשה - הדברים כמעט ואינם מצריכים פירוט נוסף. מאכערים רבים, ובתחומים שונים - אינם פועלים לשם משוא פנים או הפליה של שולחיהם. המדובר באנשי מקצוע, מומחים בתחומם, המביאים בפני עובד הציבור, ובשם שולחם, נתונים רלוונטיים ושיקולים ענייניים בטרם קבלת החלטה. בפעולה זו אין כל פסול, וקו התפר בין האסור לבין המותר - הוא קו ברור ונחרץ. מתת למאכער, לפיכך, הופכת לשוחד כאשר תכלית המתת היא להניע את עובד הציבור למשוא פנים או להפליה.
"אשר למיהות העושה - לטעמנו, מקום בו מרכולתו היחידה של המתווך/המאכער מסתכמת בקשריו עם עובד הציבור - הא ותו לא - אזי מדובר בהנעה אסורה, הממלאת באופן מובהק אחר האיסור הפלילי הקבוע בסעיף 295(ב) לחוק העונשין.
"רכיב זה, כמובן, משתלב עם הרכיב הקודם. שהרי ככל שלמתווך אין כישורים מלבד קשריו עם עובד הציבור - כיצד זה יוכל להביא בפני עובד הציבור נתונים רלוונטיים? כיצד יוכל להבחין בין שיקולים וטיעונים ענייניים לבין כאלו שאינם ענייניים? על כן, ובאופן כמעט מובנה - מתווך אשר אין באמתחתו כישורים כלשהם מלבד קשריו עם עובד הציבור - תמרור אזהרה מתנוסס מעל פעולותיו מול עובד הציבור המקורב לו".
לבסוף מבקשת המדינה לדחות את טענתו של דנקנר, לפיה טעה להבין שהעסקתו של רבין כמאכער היא לגיטימית. לדבריה, הסתרת העסקתו של רבין אינה יכולה לדור בכפיפה אחת עם כנות ותום לב. בידי דנקנר גם לא הייתה חוות דעת כלשהי שהכשירה העסקה זו, והוא לא טרח לבחון האם היא לגיטימית.

ע"פ 4456/14, אביגדור קלנר נ' מדינת ישראל + ערעורים נוספים / עיקרי טיעון מטעם המשיבה
עיקרי הטיעון של המדינה בערעורים בפרשת הולילנד
תאריך:  17/11/2014   |   עודכן:  17/11/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העסקתו של רבין כמאכער בידי דנקנר הייתה שוחד
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משפט הולילנד - הערעור
איתמר לוין
טוענת שרוב ערעורו של צ'רני מופנה כלפי ממצאי עובדה ומהימנות    מדגישה שורה של מסמכים ואת הודאתו של צ'רני במשטרה כמרכיבים מרכזיים בהרשעתו    מזכירה שצ'רני סירב לענות על השאלה האם נתן לאולמרט כסף
איתמר לוין
הפרקליטות: טענותיו של לופוליאנסקי בערעור הן נגד ממצאי עובדה ומהימנות, ובחלקן - טיעונים רגשיים שאינם משפטיים    טוענת שהפסיקה קובעת בבירור שיש לראות את התרומות ליד שרה כשוחד
איתמר לוין
טוענת שההגנה הודתה שדכנר נתן ליוסי אולמרט 500,000 שקל ואינה יכולה לסגת כעת מעמדה זו    מבקשת לאמץ את גירסתה של זקן לפיה נתנה לאולמרט 60,000 שקל שקיבלה מדכנר    טוענת שההגנה הודתה שדכנר נתן ליוסי אולמרט 500,000 שקל ואינה יכולה לסגת כעת מעמדה זו    מבקשת לאמץ את גירסתה של זקן לפיה נתנה לאולמרט 60,000 שקל שקיבלה מדכנר
איתמר לוין
תכתובת דוא"ל של זקן לעורכי דינה ביולי 2012 מאשרת במלואה את גירסתו של דכנר בנוגע לנסיבות בהן התבקש להעניק 500,000 שקל ליוסי אולמרט    המדינה הודיעה שתבקש להגיש את התכתובת לבית המשפט העליון, אם ישקול לזכות את אולמרט בפרשת הולילנד
איתמר לוין
איתות עקיף להולילנד? השופט שאיננו חבר בהרכב הדן בערעור בפרשה זו מזכיר את הקביעה, לפיה בית המשפט יכול להפריד עדות למרכיביה השונים ולהסתמך על חלקים ממנה, גם אם אחרים התגלו כשקר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il