X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
"הפרטיות תיהפך ל'פטיש', מושא כמיהה וגעגוע", קובעים חוקרי מכון פיו בדוח חדש שבוחן את הנושא בעשור הקרוב מרבית המומחים מעריכים שבתוך עשור, לא תהיה יותר פרטיות, ושכדי להציל אותה צריך לקרות אירוע כמו "אסון צ'רנוביל"
▪  ▪  ▪
הפרטיות עליה השלום [צילום אילוסטרציה: AP]

אם אתם עדיין מחזיקים בתקווה לשימור הפרטיות ברשת, נראה שתצטרכו לבצע התאמות ושינויים באידיאלים שלכם. עתיד הפרטיות ברשת מעורפל ועל הכתפיים של קובעי המדיניות והמחדשים הטכנולוגיים ניצבת משימה כבדת משקל - כך עולה ממחקר חדש של מכון פיו (Pew Research Center), שבוחן את דפוסי ההתנהגות של תושבי ארצות הברית.
במחקר, שנושא את הכותרת "עתיד הפרטיות", שאל ארגון Internet & American Life Project של מכון המחקר את המומחים, האם יהיה ביכולתם "ליצור, עד 2025, תשתית מבוססת הזכות לפרטיות, שתהיה מאובטחת, מקובלת ופופולרית; שתאפשר חדשנות עסקית והפקת תועלות עסקיות - ובה בעת תספק למשתמשים יכולת להגן על המידע האישי שלהם, בפורמטים קלים לשימוש?"
כ-55% מהמשיבים ציינו שהם לא חושבים שהתרחיש האמור יתממש, ואילו 45% העריכו כי בעשור הקרוב תוקם תשתית אינטרנט שהפרטיות בה תהיה משביעת רצון. השוללים נימקו את תשובתם בכך ש"אין לממשלות תמריץ לטפל בתחום בהיבט הרגולטורי ואין לחברות תמריץ לעשות זאת בלי רגולציה; קיימים אתגרים לוגיסטיים ליצירת מערכת גלובלית שתטפל בתחום הפרטיות באופן יעיל; והאדישות של אנשים בנוגע לפרטיות שלהם הולכת וגוברת".
כלל המשיבים חלקו דעה לפיה החיים המקוונים הם מטבעם פומביים - נתון שלא יפתיע כל מי שמנוי על רשת חברתית או קרא חדשות בשנים האחרונות. המכון בחר להדגיש את תגובת אחד המשיבים, בעילום שם, לפיה "פרטיות תהיה הטאבו החדש ולא תהיה מוערכת או מובנת על-ידי הדורות הבאים".
מרבית המשיבים הסכימו כי פרטיות ואבטחה הם נושאי יסוד בעולם הדיגיטלי; אנחנו חיים במצב חסר תקדים שבו יש מעקב אחרי הפרט בכל מקום; אנחנו צריכים קצת יותר מאשר נוחות אישית על-מנת שייאלצו אותו לחלוק מידע אישי; ונורמות הפרטיות משתנות תמיד.
"מרוץ חימוש מתגלגל" בנושא הפרטיות
נושא נוסף שעולה מתגובות המומחים הוא שמתקיים "מרוץ חימוש מתגלגל" בין שני וקטורים: טכנולוגיה להגנת הפרטיות וטכנולוגיה חודרת-פרטיות. "כפי ש-Google Glass ופרויקטים דומים צומחים, האינטרנט של דברים הופך להיות מודע לכל דבר, פשוטו כמשמעו. כאשר מתכנתים מתחילים 'לקפוץ' על תוכניות אלגוריתמיות שמטרתן לנפות ולחזות את הנתונים, מושגים כגון פרטיות ייחשבו כ-פטיש (Fetish), מושא כמיהה וגעגוע", כתבו החוקרים.
המחקר מדגיש את העובדה שכבר כיום מתבצע איסוף מידע רחב היקף על המשתמשים - כשהם קונים באינטרנט, מבצעים שאילתת חיפוש, מדווחים על מיקום, ושולחים או מקבלים מיילים והודעות ברשתות החברתיות. המומחים שהשיבו למחקר ציינו כי "כל אלה מהווים צמצום היקף הפרטיות של הגולשים ומנגד, עוד ועוד פריטי מידע שניתן לאסוף על-ידי חברות טכנולוגיה ומתווכי נתונים".
אין תמריץ להגנת הפרטיות
"רוב המומחים מאמינים שלעסקים ולממשלות יש תמריץ קטן מאוד לחזק את הפרטיות", אמרה ג'אנה אנדרסון, מנהלת Elon's Imagining the Internet Center. "זה נובע, בחלקו, מכך שאנשים הוכיחו שהם יחשפו את הפרטים האישיים שלהם בתמורה למשהו קטן כמו כוס קפה בחינם". היא ציינה כי המגמה תלך ותגדל, עם הופעת טכנולוגיות למעקב אחרי נתוני כושר גופני, בתים חכמים, מכוניות חכמות וטכנולוגיות לזיהוי פנים. "כל אלה וטכנולוגיות אחרות יפיקו עוד ועוד מידע אישי", אמרה.
החוקרים ציינו כי המוטיבציה של המשתמשים להילחם בתופעה נמוכה. לדבריהם, "על-מנת שיקרה משהו דרמטי בתחום הפרטיות, אנשים עשויים להזדקק לנותן מוטיבציה בצורה של אירוע גדול - 'אסון צ'רנוביל של הפרטיות'".
"תאוות בצע של תאגידים"
על-פי העתידן מרסל בולינגה, "ההיעלמות של הפרטיות תתקבל בקלות כנורמה החדשה, במיוחד על-ידי הצעירים. נאמץ ב-100% את השקיפות ואת האובדן המוחלט של הפרטיות, ונחיה בהבנה בעולם בו סודות אינם קיימים עוד. ההשפעה החברתית של שערוריות שיחשפו סודות תקטן, משום שאי-אפשר להגיב כל הזמן בזעם כאשר סודות נחשפים כל הזמן".
לדברי דנה בויד, חוקרת במיקרוסופט (Microsoft), "אני צופה שהדינמיקה שתיווצר בין האבטחה לפרטיות תהיה בעשור הבא בלגן ארור, כשהיא טובעת בביצה של פוליטיקה מכוערת ותאוות בצע של תאגידים".

פורסם במקור: אנשים ומחשבים (21.12.14)
תאריך:  22/12/2014   |   עודכן:  22/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מחקר: הפרטיות ברשת היא פנטזיה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מצויין
אהרון שחר  |  22/12/14 11:43
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יצחק דנון
מארגנת הכנסים טוענת שחברת S.C.I.C.P ובעליה האיטלקי, המחזיקים ב-25% ממניותיה, משתמשים בסודותיה לצרכים הפרטיים
יצחק דנון
לטענת נטו כתוצאה מאספקת מוצרי סויה פגומים היא נאלצה להשמיד מוצרי מזון שיוצרו על ידה ממוצרי הסויה הפגומים וכפועל יוצא מכך נגרמו לה נזקים כבדים.
יניב הלפרין
"מעטים בלבד מבינים מה מתחולל במרחב הזה, לא רק מעזה אלא גם ממדינות כמו אירן", אמר שר הביטחון בטקס חנוכת פרויקט להכשרת תלמידי תיכון לתחום
יצחק דנון
המשרד להגנת הסביבה: עדי כהן אחראי לכך שהרשת החזירה את הפיקדון במזומן בסכום מוגבל ומעבר לכך נתנה ללקוחות זיכויים לרכישות
איתמר לוין
מתנחל הצטווה לעקור כרם, אך במקביל נאסר עליו להיכנס לשטח; המינהל האזרחי ביצע את העקירה ותבע ממנו 58,000 שקל    ביהמ"ש דחה את התביעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il