הרשימה המשותפת, המאגדת את המפלגות הערביות, קוראת לצעירים ערבים ש"לא ליפול למלכודת של ארגון הטרור דאעש, שמבצע פשעים נגד המוסלמים ונגד אחדות העמים". הסיעה הערבית קראה להם להתאחד סביב הערכים שהיא מייצגת - הומניות של סובלנות ועבודה משותפת ומאבק משותף נגד הגזענות והשנאה.
"ארה"ב משתמשת בטרור לצרכיה"
אולם במקביל תוקפת הרשימה המשותפת את "הקואליציה הבינלאומית" בהנהגת ארה"ב ואומרת כי היא אינה נאבקת בטרור, אלא משתמשת בו לצרכיה ולאינטרסים שלה באזור. הרשימה גם מבקרת את אוזלת ידה של הקהילה הבינלאומית לנוכח מה הגדירה "פשעי המלחמה של ממשלת ישראל נגד עמי האזור".
עאידה תומא-סולימאן (
חד"ש), מספר 5 ברשימה המשותפת, הצעירים הערבים שמואשמים בהצטרפות לארגון המדינה האיסלאמית הם בעצם קורבנות של ניצול הכוחות הפונדמנטליסטים שמשתמשים בדת למטרות פוליטיות המנוגדות לאינטרסים האמיתיים של האוכלוסייה הערבית ושל עמי האזור.
"הצעירים האלה נדחקים לזרועות ארגונים אלה מתוך ייאוש וכתוצאה ממציאות גזענית ומדיניות מפלה המנסה לעוות את הזהות הלאומית של האוכלוסייה הערבית. הצעירים שלנו חייבים להבין שבמעשים כאלה הם מזיקים לאוכלוסייה הערבית", אמרה.
בהודעת הרשימה המשותפת נאמר כי "פשעי דאעש לא רק שאינם מייצגים את ערכי האיסלאם, אלא משרתים את האינטרסים של אויבי עמי האזור, ואת מחרחרי הגזענות והאיסלאמופוביה. הרשימה המשותפת מגנה את פשעי ארגון דאעש, ואת הטרור שהוא משליט בשם דת האיסלאם כביכול".