X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
שיעור הנהנים משכר מומחים גבוה פי חמישה מהמקובל בשירות הציבורי עובדי הכנסת מקבלים 46 ימי חופשה בשנה, לעומת 22 לעובדים אחרים תוספת ייחודית נדיבה לעובדי משמר הכנסת
▪  ▪  ▪
אדלשטיין. נדרשת מעורבותו [צילום: פלאש 90]
להבטיח הקפדה מדוקדקת
המבקר יוסף שפירא מסכם: "לנוכח עצמאותה של הכנסת, על גורמי הניהול והבקרה שלה ועל שומרי הסף בה מוטלות אחריות וחובה להבטיח הקפדה מדוקדקת על כללי מינהל תקין בכל ענייני המינהל. בעבודת מינהל הכנסת הועלו כמה ליקויים מהותיים, בתחומי משאבי האנוש והרכש, ויש לפעול בהקדם לתיקונם... ממצאי הביקורת בתחומים השונים מחייבים פעולות נחושות לתיקון הליקויים. בשל כפיפותן של כמה מהיחידות, כגון משמר הכנסת, ליו"ר הכנסת נדרשת גם מעורבותו בפעולות התיקון".

עובדי הכנסת נהנים מתנאי שכר והעסקה עדיפים על פני אלו שבשירות הציבורי, לעיתים - תוך חריגה מכללי השירות. כך עולה (יום ג', 17.2.15) מדוח מבקר המדינה, יוסף שפירא, על מינהל הכנסת.
בשנים 2014-2008 נוספו למינהל הכנסת 151 משרות, כלומר מספר המשרות גדל ב-38%. עיקר הגידול במספר המשרות - 26% (112 משרות) - חל משנת 2010 עד אמצע 2013. באותן שנים חלו שינויים במבנה הארגוני של מינהל הכנסת, בהם הקמתן של חטיבת המידע וחטיבת התפעול ושינוי ארגוני באגף משאבי אנוש.
ואולם, מנכ"ל הכנסת דאז, דן לנדאו, אישר את השינויים הארגוניים, ובכלל זה את תוספת המשרות ואת שדרוג המשרות הקיימות, על סמך מידע חסר; הליכי הבחינה וההחלטה בעניינם של השינויים הארגוניים היו לקויים. בין השאר, לא הובא לפניו ניתוח מפורט של השפעות השינויים על תקציב הכנסת ועל תקן הארגון בטווח הקצר ובטווח הארוך.
השימוש בחוזה מיוחד להעסקת מומחים בשירות המדינה נעשה במשורה. אולם מינהל הכנסת משתמש במודל העסקה של מומחים הרבה יותר מן המקובל בכלל שירות המדינה: בשנת 2013 הועסקו כך 500 עובדים מתוך 71,200 עובדי שירות המדינה, דהיינו 0.7% מכלל העובדים, ואילו בכנסת - 19 מתוך 544 עובדיה, דהיינו 3.5% ופי חמישה מהנהוג בשירות המדינה.
מדובר בפערי שכר משמעותיים. בעוד השכר בדרגות 19-16 של הדירוג המינהלי הוא 7,500-5,600 שקל בחודש, הרי שבדירוג מומחים הוא 29,000-9,900 שקל בחודש, כאשר הטווח העליון הוא השכיח ביותר.
מומחים בהשכלה נמוכה
בינואר 2010 הוקם מערך דוברות לכנסת. לצורך זה פרסם מינהל הכנסת מכרז לדוברים של ועדות הכנסת. אחד מתנאי הסף הנוגעים לניסיון המועמד - היכרות מעמיקה עם עבודת הכנסת - עשוי להעניק יתרון למועמדים שכבר עובדים במשכן הכנסת, כגון עוזרים פרלמנטריים, בעיקר לנוכח דרישות ההשכלה הנמוכות שנקבעו במכרז. מצד שני, מינהל הכנסת קבע שהמועמדים שייבחרו יועסקו על-פי מודל העסקה של מומחים, אף שעל-פי שלא הייתה לכך הצדקה.
ואכן, כמה מהדוברים שנבחרו במכרז עבדו קודם לכן בכנסת או בסיעות הכנסת: אחד מהם שימש דובר של סיעה בכנסת, ולפני כן היה דובר של אחת המפלגות; אחר שימש יועץ מיוחד לחבר כנסת; ושלישי שימש דובר של שני חברי כנסת וכן שימש עוזר פרלמנטרי של יו"ר מפלגה.
לפי תקנון שירות המדינה, מכסת ימי החופשה לעובד מדינה במשרדים שבהם נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים היא 22 ימי חופשה בשנה. אף ששבוע העבודה במינהל הכנסת אורך חמישה ימים, מקבלי עובדיה 26 ימי חופשה, ועוד 20 ימי חופשה בפגרות - דהיינו: 46 יום בשנה.
התקשרויות המשך בעייתיות
בדיקת ארבע בקשות לאישור התקשרות המשך עם חברה, שסיפקה לכנסת שירותי מחשוב במיליוני שקלים, העלתה, כי ועדת המכרזים הגישה אותן ליו"ר הכנסת בלי לצרף להן את כל הנתונים החיוניים לקבלת החלטה, ובכלל זה השווי הכולל של ההתקשרות עם הספק עד מועד הפנייה ופירוט ברור של הנסיבות והטעמים המיוחדים המצדיקים את המשך ההתקשרות ללא מכרז. למרות זאת אישר היו"ר יולי אדלשטיין את ארבע ההתקשרויות, ולדברי שפירא - בניגוד לכללי מינהל תקין.
הכנסת התחייבה לשלם לחברה 19.4 מיליון שקל תמורת שינויים ושיפורים במערכות המחשוב שלה - יותר מכפליים מהסכום המירבי שנקבע בחוזה עם החברה בעבור שינויים ושיפורים. ועדת המכרזים המליצה לאשר את המשך ההתקשרות עם החברה לארבע שנים ברציפות, אף שהדבר היה כרוך בחריגה מתנאי ההסכם עם החברה בדבר הארכת ההתקשרות. מאחר שהכנסת לא נערכה במועד לפרסום מכרז חדש, נהנתה אותה חברה משנת התקשרות שביעית, בה קיבלה עוד 11 מיליון שקל.
תוספת בניגוד לחוות דעת
עובדי משמר הכנסת נהנים הן מתוספות הייחודיות למשטרה והן מתוספות הייחודיות למינהל הכנסת. עוד בשנת 2009 ניתנה חוות דעת משפטית שלפיה נדרש תיקון בעניין שכר עובדי המשמר, ואולם מאז לא נעשתה כל פעולה לבחינה של נושא השכר ולתיקונו. המצב לפיו עובדי משמר הכנסת נהנים משתי מערכות של הטבות, מחייב בחינה.
בשנת 2013 הונהגה במשטרה תוספת "שיטור חדש", ושאלת החלתה על שכר עובדי המשמר העלתה שוב לסדר היום את סוגיית הסדרי השכר של עובדי המשמר. המחלקה המשפטית הסתייגה מאימוצה של התוספת, אך ביולי 2013 החליט אדלשטיין להעניקן. החלת התוספת במשמר הכנסת נעשתה על-פי אמות מידה מקלות, לכן ניתנה ליותר מ-80% מעובדי המשמר.
שפירא מעיר, כי חוות דעת משפטיות המונחות על שולחן מינהל הכנסת ומסתייגות באופן נוקב מתשלום תוספות שכר מסוימות, מחייבות בחינה והתמודדות עם הקשיים שהועלו וקבלת החלטות שמיישבות את ההסתייגויות. אולם את זאת לא עשתה הכנסת.
בדוח ביקורת של מבקרת הכנסת מינואר 2007 הומלץ למנות גורם שיטפל בקבילות אנשי משמר הכנסת, לקבוע נוהל להגשת תלונות וקבילות של אנשי המשמר ולטיפול בהן. מאז ניתנה ההמלצה הזו, במשך יותר משבע שנים, לא מונה גורם רשמי שכזה.
שלא כמו גופים פיקודיים אחרים - משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר - משמר הכנסת לא קבע כללים לביצוע תחקיר, ובכלל זה לא קבע מה יתוחקר, מהי מתכונת הצגתם של ממצאי התחקיר וכללים להפקת לקחים וליישומם. למשמר הכנסת אין מידע מלא ומרוכז בדבר כלל התחקירים שעשה והלקחים שהופקו מהם. בביקורת הועלו חולשות מהותיות בביצוע התחקירים במשמר הכנסת, לרבות ביצוע כמה תחקירים בה בעת בלי לאחדם.

תאריך:  17/02/2015   |   עודכן:  17/02/2015
+כנסת ישראל: רוב הליקויים - בקדנציה הקודמת
18:22 17/02/15  |  עופר וולפסון

מכנסת ישראל נמסר בתגובה לדוח המדינה כי הדוח של המבקר מתייחס לתפקוד מנהל הכנסת ומשמר הכנסת ואינו עוסק בעבודה הפרלמנטרית של המשכן: "רוב הליקויים מתייחסים לקדנציה הקודמת שעם כניסתו של המנכ"ל הנוכחי תוקנו, והיתר מטופלים בימים אלו, הן במנהל הכנסת והן במשמר הכנסת. עם סיום הטיפול בכל הליקויים יועבר דוח ביצוע למבקר המדינה".

+ח"כ מיכאלי ליועמ"ש: עוד הערב חקירה פלילית
18:01 17/02/15  |  עופר וולפסון

ח"כ מרב מיכאלי פנתה ליועמ"ש וינשטיין בדרישה לפתוח כבר הערב בחקירת המקרה המתואר בדוח המבקר כהעסקת חשמלאי "תוך מצג כוזב ועקיפת כללי מכרז" וזאת למרות איסור מפורש. "מעבר לחשד בפלילים העולה מהמקרה הזה הרי שהחקירה חייבת להפתח לאלתר כדי שלא תהיה הזדמנות למעורבים לתאם גרסאות ולשבש את בירור האמת", אמרה מיכאלי.

+רוזין וזנדברג: לשים סוף לקיסרות נתניהו
16:25 17/02/15  |  עופר וולפסון

חברות הכנסת מיכל רוזין ותמר זנדברג (מרצ) שיגרו מכתב חריף לשר הכלכלה בדרישה לאכוף את דיני העבודה על עובדי משרד ראש הממשלה ולעצור את ההתעמרות בהם. עוד יגישו השתיים בכנסת הבאה הצעת חוק להגביל את ההוצאות על המעון הפרטי של ראש הממשלה.

+יש עתיד: תמונה שאזרחי ישראל מבינים מזמן
16:21 17/02/15  |  עופר וולפסון

יש עתיד בתגובה לפרסום דוח המבקר על הוצאות בית רה"מ: "אנחנו סומכים על מבקר המדינה והיועץ המשפטי לממשלה שיעשו את עבודתם על הצד הטוב ביותר בבדיקתם את הנושא. דו"ח המבקר מצייר תמונה שאזרחי ישראל כבר מבינים מזמן. ברחוב בלפור בירושלים יושב אדם מנותק שהבעיות האמיתיות של אזרחי ישראל הן הדבר האחרון שמעניין אותו".

+פרס התעלם מהמבקר ונתן חסות לוועידה מתרומות
16:14 17/02/15  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

פרס עצמו ובית הנשיא היה מעורבים ב"וועידת הנשיא" הרבה יותר מכפי שהצהירו, בעוד האוניברסיטה העברית - המארגנת הרשמית של הוועידה - הייתה מעורבת הרבה פחות

פרס. מופיע במכתבים [צילום: פלאש 90]
+"כופפו את הכלל לטובת התנהלות בזבזנית"
16:11 17/02/15  |  עופר וולפסון   |   לרשימה המלאה

ועדת הכספים "תלמד" את הדוח ותקיים דיון  ▪  התנועה לאיכות השלטון: "דוח קשה וחריג"  ▪  התגובות

סלומינסקי. יבחן [צילום: פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תנאי שכר והעסקה חריגים לעובדי הכנסת
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מבקר המדינה
עופר וולפסון
ועדת הכספים "תלמד" את הדוח ותקיים דיון    התנועה לאיכות השלטון: "דוח קשה וחריג"    התגובות
עמי דור-און
יש לחקור את המבקר לא רק על נסיבות טיפולו הכושל בפרשת ביבי-טורס החמורה, אלא גם כדי שייחשפו נסיבות מינויו לתפקיד החשוב, מי המליץ על המינוי ומה היה תוכן הפגישה האישית בינו לבין ראש הממשלה בטרם הובא המינוי לאישור הכנסת
עידן יוסף
בהודעת דובר משרד מבקר המדינה נאמר כי לא התחייב לעיכוב הפרסום בעניינו של ראש הממשלה בנימין נתניהו והוא נערך לפרסם אותו בקרוב    משרד רה"מ על הוצאות השתייה: בקבוק יין ליום
עידן יוסף
בדיקת חדשות 2 חושפת את הסכומים שהוציא בית ראש הממשלה על משקאות אלכוהוליים    משרד רה"מ: "הסכום תואם את הערכות חשב המשרד על סמך צריכת בקבוקי השתייה במעון הרשמי מאפריל 2009"
איתמר לוין
ברס התפטר מתפקיד המנכ"ל בעקבות טיוטת הדוח    הוא הביא עימו את המהנדס דוד גת מנתיבי איילון, וגרם לחברה לשלם לו 3.3 מיליון שקל ללא מכרז ותוך ניגודי עניינים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il