X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
יו"ר ועדת הבחירות קובע כי המחוקק נמנע במכוון מהטלת מגבלות אשר פוגעות בחופש העיתונות וקובע כי לא הוכחה חד-משמעית טענת העותר לזיקה ישירה בין העיתון לראש הממשלה וינשטיין המליץ לדחות העתירה על-הסף
▪  ▪  ▪
[צילום: מן הטלוויזיה]

יו"ר ועדת הבחירות, השופט סלים ג'ובראן, דחה (יום ג', 24.2.15) את העתירה שהוגשה נגד העיתון ישראל היום בדרישה למנוע מעורכי העיתון להימנע מפרסום תעמולת בחירות אסורה לטובת ראש הממשלה בנימין נתניהו, לאור האהדה אליו, כך שבעצם תימנע חלוקתו. היועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, המליץ לדחות על-הסף את העתירה נגד העיתון.
העותר, עו"ד שחר בן מאיר, טען כי התופעה לפיה בעל הון (שאינו אזרח או תושב ישראל) מקים עבור מועמד לבחירות עיתון יומי, המופץ בחינם, ואשר משתלט על חלק נכבד של תחום העיתונות היומית (גם בשל חינמיותו וגם בשל זמינותו הבלתי מוגבלת), ו'תורם' לשם כך עשרות מיליוני דולרים היא "סכנה מהותית מוחשית ומיידית לקיומה של דמוקרטיה המבוססת על עקרון השוויון".
לשיטתו, השיטה בה נוקט העיתון, "הופכת את 'חופש העיתונות' שהוא בלב נשמת אפה של הדמוקרטיה ללעג לרש, והיא בעצם יוצרת משטר אחר, שונה, משטר של בעל המאה".
מנגד, נציגי העורך עמוס רגב ובעלי העיתון ישראל היום טענו בתגובה כי אומנם מדובר בעיתון שהשקפתו דומה להשקפתו של ראש הממשלה, אולם בכך אין פסול, ואין בכך די כדי להקים זיקה בינו לבין ראש הממשלה. "לא רק שבכך אין כל פגם... אלא זו מהותו של חופש הביטוי. יש להוכיח כי המועמד שולט באופן ארגוני על העיתון".
השופט ג'ובראן דחה את העתירה בטענה כי כאשר עותר מבקש סעד כללי בנוגע לעיתון כולו, כשלטענתו לא מדובר בעיתון אלא בעלון תעמולה למען מועמד או מפלגה, עליו להוכיח זיקה חזקה במיוחד, ולבססה על ראיות "ברורות, חד-משמעיות, ומשכנעות".
יו"ר ועדת הבחירות אמר כי אינו "צנזור-על" המופקד על סיקור הוגן ושוויוני בעיתונים בתקופת הבחירות. "אכן, צודק היועמ"ש. אין לאפשר 'בדלת האחורית' וללא הסמכה לכך רגולציה על תוכנם של עיתונים", כתב בהחלטתו. בנוסף, טען, להתערבות בשיקולים אלה הפוטנציאל לעורר "אפקט מצנן" על העיתונות, ממנו יש להימנע ככל האפשר.
בשאלת הזיקה בין ראש הממשלה לישראל היום, כתב ג'ובראן, כי לשיטתו, כאמור, לא קיימת הזיקה הנדרשת לטובת מתן הסעד המוכיח קשר – ממוני או ארגוני – בין מועמד או מפלגה לעיתון. "העותר, עם זאת, לא הרים נטל זה. ברי, כי מרבית האינדיקציות לזיקה מכוח אותו קשר ביסס העותר על תחקיר דרוקר (של העיתונאי רביב דרוקר, על הראיות העקיפות לכאורה לקשר בין העיתון לרה"מ - ע.ו)", נכתב.
עתירה אפשרית לבג"ץ
עו"ד שחר בן-מאיר מסר בתגובה להחלטת השופט ג'ובראן: "אני מכבד את ההחלטה אך לא מסכים איתה, וככל הנראה אגיש עתירה לבג"ץ כנגד ההחלטה. עורך הדין של 'ישראל היום' טען כי מדובר בעתירה 'שערורייתית, חסרת סיכוי ואף הזויה'. לעומתו קבע השופט ג'ובראן, הגם שדחה אותה, כי 'עתירה זו הציפה סוגיות חשובות לדיון: היחס בין דיני התעמולה לעיתונות והמחלוקת הציבורית סביב עיתונים (לא רק 'ישראל היום') בעלי השקפת עולם פוליטית'. לדברי השופט, 'סבורני כי שאלות אלה – ראוי שיידונו, אולם נראה כי זירת ועדת הבחירות – הדנה בעתירות מעין אלה מבעד למשקפי דיני התעמולה – אינה הזירה המתאימה'.
"עוד קבע השופט כי 'מרבית האינדיקציות שהציג העותר (תוך עבודת מחקר מרשימה וראויה לציון – שלו ושל המומחית מטעמו) נוגעות לתוכן ידיעות חדשותיות מסוימות בעיתון'. השופט קיבל את הטענה העקרונית שלנו לפיה אם מועמד מקים לעצמו עיתון אשר משמש לו כבמת תעמולה במסווה של עיתון, אזי יש בהחלט סמכות ליו"ר ועדת הבחירות לקבוע שמדובר בתעמולת בחירות.
"השופט גם דוחה את עמדת היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי מדובר בסעד כוללני, וקבע כי זהו סעד מתבקש במקרה דנן, נוכח שמדובר בבקשה לסעד נרחב.
"יותר מכך: השופט מבקר את 'ישראל היום', שבחר שלא לענות לגופא לטענה בדבר המודל הכלכלי שלו, והסתפק בהכחשה גורפת וסתמית מבלי להביא ראיות מטעמו (הגם שהנטל הוא על העותר). השופט כותב בהקשר זה כי 'דעתי אינה נוחה מעמדה זו. היה ראוי, לדעתי, אם המשיבים לא היו נתלים באי-הוכחת הטענה, אלא מפריכים אותה באופן יזוּם'.
"בסופו השופט דחה את העתירה בגלל שלדעתו לא הוכחנו במידת הוודאות הדרושה את הזיקה של המועמד לעיתון. אני מודה שהדבר קשה להוכחה, ומירב המידע הרי נמצא בידי 'ישראל היום', אבל לדעתי בכך שגה השופט, שכן היה עליו ללכת לפי האמירה שלו עצמו ופשוט לדרוש מ'ישראל היום' לתת מענה מפורט ולא כללי וסתמי לכל הטענות שנטענו נגדו. מענה כזה היה יוצר את המשקל המספיק לגישת השופט עצמו לקבוע כי מדובר בתעמולת בחירות ולא בעיתון".

תאריך:  24/02/2015   |   עודכן:  24/02/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ועדת הבחירות דחתה העתירה נגד ישראל היום
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
אין חופש עיתונות בישראל
מסעודה משדרות  |  24/02/15 19:11
2
וזה ששני עיתונים ו3 ערוצי TV
חברו להפיל שלטון?  |  24/02/15 19:11
 
- נכון לגמרי. ל"ת
טליטלי  |  24/02/15 21:57
3
ישראל היום
אורי ד  |  24/02/15 21:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2015
עופר וולפסון
סקר חדש, המתפרסם יום לפני דוח המבקר בנושא הדיור, מעלה כי רק 22% מאשימים את יאיר לפיד במשבר    שוויון בין המחנה הציוני לליכוד - 24 מנדטים לכל אחד מהם
ד"ר רון בריימן
מה שהמבקר לא יכתוב: שיווק קרקעות מדינה במערב השומרון ובשטח החולש על נמל התעופה בן-גוריון הוא ככל הנראה הפתרון היחיד האפשרי למצוקת הדיור וליוקר הדירות בשטח שממערב לו, בואכה קו החוף. מי שמתנגד לפתרון זה אינו מתכוון באמת להוזיל את הדירות, אלא להשאירן יקרות, ובלבד שלא תהיה בנייה יהודית במרחק כחצי שעה נסיעה מת"א
אליקים העצני
התקשורת טוענת, שלנתניהו "כדאי" להסיט את הדיון הציבורי משערוריות המטבח אל התחום המדיני, ולא היא. איפכא מסתברא: לו סילק מטאטא גדול את כל השטויות ממלחמת הדברים של הבחירות, נתניהו היה מתקשה מאוד להתמודד עם כמה קושיות אמיתיות, קשות וחמורות הנוגעות לשיטת שלטונו
מרדכי ליפמן
לנאמנות הפוליטית, ההולכת היום ומתפוגגת, נוספו עתה בעיתונות ממדים של נאמנות ברמה האישית בלבד. סוג של שמור לי ואשמור לך. ירדה האידיאולוגיה מגדולתה ותהליך זה גרר אחריו מטה ורידד את רמת הניתוח הפובליציסטי
דרור אידר
ארגון השמאל "מולד" - הנתמך בידי הקרן החדשה לישראל - פירסם "מחקר" נגד אוהבי ישראל מקרב הנוצרים האוונגליסטים, בו העלה האשמה שקרית, לפיה ג'ון הייגי תמך לכאורה בהיטלר    כמה איוולת דרושה כדי להדביק האשמה נוראה כזאת כלפי אחד מגדולי האוהבים של ישראל והעם היהודי?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il