X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
הפרס - בתחום חקר מדעי המזרח הרחוק נמנה על ההיסטוריונים המובילים בעולם של ההיסטוריה הסינית המודרנית וכתב מחקרים פורצי דרך על המהפכה הרפובליקנית בסין ועל ראשיה
▪  ▪  ▪
תחום חשוב

משרד החינוך, הודיע (יום ד', 25.2.15) על זכייתו של חתן פרס ישראל בתחום חקר מדעי המזרח הרחוק, פרופ' צבי שיפרין. ראש הממשלה אישר את המלצת ועדת הפרס בראשותה של פרופ' מיכל בירן.
בנימוקי הוועדה, ציינו חבריו, כי שיפרין נמנה על ההיסטוריונים המובילים בעולם של ההיסטוריה הסינית המודרנית וכתב מחקרים פורצי דרך על המהפכה הרפובליקנית בסין ועל ראשיה. מעבר לכך, שיפרין הוא אבי לימודי מזרח אסיה במדינת ישראל.
כבר בשנת 1968 הכיר בחשיבות התחום; ייסד את החוג הראשון ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית ועמד בראשו. הפריחה של התחום בארץ כיום היא במידה רבה מאוד בזכות חזונו מרחיק הראות ופועלו.
פרופ' מיכל בירן שימשה כיו"ר ועדת הפרס ולצדה חברי הוועדה - פרופ' רותם קובנר ופרופ' מאיר שחר.

פרופ' צבי שיפרין - קורות חיים

צבי (הרולד) שיפרין, אבי לימודי מזרח אסיה בישראל, נולד בשנת 1922 בעיר רוצ'סטר שבמדינת ניו-יורק בארה"ב. בשנת 1943 בעודו סטודנט בקולג', התגייס לצבא האמריקני ונשלח לחזית האוקינוס השקט. בעקבות צרכי המלחמה, נשלח ללמוד סינית ותרבות סין באוניברסיטת ברקלי בקליפורניה (1944-1943) ועם סיום לימודיו (1945) הוצב במנילה, בה הייתה אז קהילת מהגרים סינית גדולה, ואף השתתף בפעילות מבצעית בפיליפינים בשלהי המלחמה.
בשנת 1948 עלה ארצה במסגרת מח"ל (מתנדבי חו"ל). לאחר שקיבל מלגה להמשך לימודיו, חזר שיפרין לאוניברסיטת קליפורניה (ברקלי) בשנים 1957-1955, שם עבד עם פרופ' רוברט סקאלאפינו, מגדולי חוקרי אסיה וסין. לאחר שהשלים תואר שני בחר לשוב לארץ כדי לסיים בה את לימודי הדוקטורט (בהנחייתו של ש.נ.אייזנשטדט). כבר משנת 1958, עם שובו לארץ, החל שיפרין להציע באוניברסיטה העברית קורסים בהיסטוריה של סין, וכך - לראשונה בתולדות האוניברסיטאות בארץ החלו ללמוד על סין ועל אסיה, וכך החל לצמוח בישראל חקר המזרח הרחוק. בכוחותיו הוא הצליח שיפרין לעורר סקרנות ועניין בקרב תלמידי האוניברסיטה העברית שעד אז לא נחשפו לכל ידע מחקרי על סין ועל ארצות מזרח אסיה האחרות. לאחר שקיבל תואר דוקטור מהמחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית בשנת 1961, נסע למחקר פוסט דוקטורט באוניברסיטת הארווארד, ולאחריו השתלב בסגל ההוראה שלהאוניברסיטה העברית.
בשנת 1968 הקים שיפרין את החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית (שנקרא אז החוג ללימודי סין ויפן; את יפן ייצג אז פרופ' אברהם אלטמן). היה זה החוג הראשון מסוגו בארץ. צבי שיפרין, שקודם לדרגת פרופסור חבר בשנת 1972 ולדרגת פרופסור מן המניין ב-1980, לימד בחוג שאותו הקים עד לפרישתו לגמלאות בשנת 1990.
שיפרין עסק לא רק בנושאי הוראה ומחקר, אלא היה פעיל מאוד גם בנושאים חברתיים ומדיניים, בפרט בכל מה שקשור לעליית יהודי ברית המועצות. בראשית שנות השבעים של המאה העשרים הוא פתח בפעילות חובקת יבשות למען שחרור אסירי ציון מברית המועצות. מאבקו חסר הפשרות במישור הלאומי והבינלאומי נשא פרי, ופעילותו נחלה הישג מרשים כאשר הצליח להביא לשחרורו ולעלייתו לארץ של אסיר ציון הסינולוג ויטלי רובין, שהשתלב זמן קצר לאחר עלייתו בסגל האוניברסיטה העברית.
במהלך השנים מילא פרופ' שיפרין שורה של תפקידים ציבוריים באוניברסיטה ומחוצה לה. בין היתר עמד בראש בית הספר לתלמידי חו"ל באוניברסיטה העברית (1970-1968), כיהן כראש המכון למחקר ע"ש הרי ס. טרומן למען קידום השלום (1987-1979); והיה ראש קרן החינוך ארה"ב-ישראל (קרן פולברייט, 1987-1980). לאורך כל שנות פעילותו באוניברסיטה העברית כיהן כחבר בוועדות אוניברסיטאיות רבות.
שיפרין היה עמית מחקר באוניברסיטת הרווארד (1963-1962) ובאוניברסיטת ברקלי (1989-1988), והשתתף בכנסים בינלאומיים רבים. הוא הוזמן להיות פרופ' אורח של האקדמיה הסינית למדעי החברה בביג'ינג עוד בשנת 1982, עשור לפני כינונם של יחסים דפלומטיים בין סין לישראל.
פרופ' שיפרין נשוי לרות ולזוג שתי בנות, נכדים ונינה.

תאריך:  25/02/2015   |   עודכן:  25/02/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חתן פרס ישראל – פרופ' צבי שיפרין
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כמה עצוב חשוב
יוסף אורג  |  27/02/15 23:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרס ישראל
איתמר לוין
יוצרים בתחומי הקולנוע והספרות מבקשים להורות שהשנה לא יחולקו הפרסים בתחומים אלו ופרס מפעל החיים, בשל חשיפת שמותיהם של חלק מן השופטים והמועמדים
אפרים הלפרין
כל עובד מנהל, פקיד, שוטר, שופט, שר חינוך, נדרש לפעול על-פי חוק ועל החלטותיו לא להיות נגועות בחוסר סבירות קיצונית, ודאי שהפסילה על-ידי שר החינוך הייתה מכוח סמכותו המפורשת בסעיף י"ח לעיל, והנושא שעמד בפני היועמ"ש היה סוגיית סבירות ההחלטה או יותר נכון היעדר אי-סבירות קיצונית בהחלטה
דורון בקל-איילון
כיום כבר ידוע וברור שבתולדות פרס-ישראל נגרמו עוולות וחשבון הנפש בהחלט מתבקש. תחושת העלבון וחוסר הצדק שבשמה טוענים כעת לחורבן פרס-ישראל טומנת בחובה גם הזדמנות לתיקון רטרואקטיבי
אורנה רב-הון
אין שופטים אובייקטיביים    מעולם לא היו, מעולם לא יהיו ולא יכולים להיות
רפי לאופרט
זהו המסר התרבותי של סופרי ישראל הטוענים לפרס ולוועדת הפרס. אני מבין שרה"מ נענה להוראת היועץ המשפטי, וכי אלמלא נקט היועץ בעמדה זו, לא היה רה"מ משנה את עמדתו. הגיע הזמן שהסופרים, שרוצים לקבל פרסים ממדינת ישראל, יתחילו לכבד את המדינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il