X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
סגנית שר החוץ: כרגע אין צד פלשתיני שניתן לקיים איתו שיח - האיום הדמוגרפי האמיתי מגיע דווקא מהחזון הזה
▪  ▪  ▪
[צילום: ארז חרודי/עושים צילום]

סגנית שר החוץ, ציפי חוטובלי נאמה בכנס הרצליה (יום ב') בבינתחומי והתייחסה לדברי ראש האופוזיציה יצחק הרצוג בכנס ואמרה, כי "בן גוריון ראה בחזונו את יהדות העולם כפתרון לבעיה הדמוגרפית - בדמוגרפיה נמדדים בעלייה לא בויתורים. מדינת ישראל עברה את נקודת האל חזור הדמוגרפית. כרגע אין צד פלשתיני שניתן לקיים איתו שיח - האיום הדמוגרפי האמיתי מגיע דווקא מהחזון הזה.. מה שמאיים עלינו יותר מכל זה לא הפתרון המדיני אלא הקיבעון החשבתי".
"חשוב להקשיב לעומר ברגותי, ממובילי קמפיין ה-BDS נגד ישראל. כששואלים אותו אם המאבק יסתיים כשיסתיים הכיבוש, הוא עונה: המאבק הוא לא על התנחלויות אלא על זכות השיבה. במשפט הפשוט הזה מסכם ברגותי את שורש הסכסוך. מנקודת מבט פלשתינית הכיבוש של 48 הוא מוקד הבעיה. הנכונות לקבל את קיומה של ישראל בכל גבולות שהם. שאלת 1967 התנהלה רק בינינו לבין עצמנו ובינינו לבין העולם".
"הפלשתינים צריכים לעשות שינוי עמוק. דן מרידור, לפי מה שאני הבנתי, מקדם את מהלך ההינתקות והיציאה מעזה באזור יהודה ושומרון. מבחינתי היום אין אופציה בדור הנוכחי להגיע להסדר והפתרון לא נראה באופק. " יש מפח הנפש בקרב האירופים ששופכים שם כסף במטרה לשפר את הכלכה הפלשתינית רואים שכל הכסף זורם למטרות טרור ושלטון חמאס".
חוטובלי הציגה תפישתה המדינית: "הגדרת התפישה הישראלית במונחים של צדק ומוסר לפני שמניחים על השולחן את שיקולי הביטחון. ישראל אינה כובשת בארצה. ויתור ונסיגה יקדמו כוחות איסלאם קיצוני ולא את השלום. תביעה מהקהילה הבינלאומית ליצור שינוי פלשתיני עמוק. מחברה עם אתוס שלילי שמאדירה מחבלים מתאבדים ומחנכת לשנאה וטרור לחברה שמוכנה לחיות בשכנות עם ישראל מתוך הכרה בה כמדינה יהודית. פירוק מחנות הפליטים הפלשתינים כתנאי יסוד לעקרון השיבה. שיתוף ירדן, מצרים וסעודיה בפתרון אזורי באיחוד אינטרסים במאבק מול האיסלאם הקיצוני".
דן מרידור אמר בכנס כי חשובה דווקא השאלה - "מדינה דו לאומית או שתי מדינות? אין אופציה שלישית. אי-אפשר להחזיק בשני הקצוות באותו מקל - העולם מבין את השקר שבכך. לכן ראש הממשלה אמר דבר והיפוכו תוך יומיים. לפני כ-7 שנים אהוד ברק הציע להם הצעה שאין טובה ממנה ע"פ ספרה של קונדוליזה רייס, אבל הם לא רצו. השאלה היא מה הפלשתינים רוצים. על 2 מדינות אני יכול להתחייב, סיום סכסוך אני לא יכול להבטיח. אנחנו צריכים לשאול את עצמנו איך זה קרה שהערבים בעולם עשו כל דבר אפשרי להראות את הפרצוף המכוער ביותר - והערבים שנואים היום בכל העולם, אבל דווקא עלינו מתקוממים. זה לא עולם אנטישמי, זה עולם שמעריץ את הייטק הישראלי, שנלחם לצידנו. רק לא מסכים איתנו בדבר אחד קטן".
"אסור להפוך את הציונות לתנועה שהצדק לא חשוב לה. אנחנו לא רוצים לנרמל את האנומליה. נוצרת כאן מציאות שסותרת את מערכת הערכים שלנו. כשיש דיסונס בין הערכים למציאות - משנים את הערכים. אני קורא לראש הממשלה, אם אכן מתכוון להצהרתו- אל תחכה לווטו באו"ם, תציע."בין שתי האלטרנטיבות האלה, לבין האלטרנטיבה השלישית, היא דרך הפעולה הנפרדת - לשמור למעשה את כל הארץ בידינו, אבל לא תהיינה זכויות שוות. זה לא שנה או שניים, זה 48 שנים. גם באין הסכם צריך להציב יעד ולנהוג בהתאם לו".
"אני לא בטוח שאבו מאזן מסוגל או רוצה להגיע להסכם אבל אפשר להגיד מה אנחנו רוצים. אפילו אובמה אמר שהנסיגה תהיה לגבולות 67 עם שינוים. אם היינו מכריזים מחר בבוקר שאנחנו מפסיקים לבנות מחוץ לגבולות הקו הירוק כמובן בצמוד להסכם, אובמה היה מתייצב כאן ותומך בישראל, המצב שלנו בעולם היה יותר טוב והייתה גם אחדות לאומית. בליכוד לא תהיה אחדות אבל זה מה שצריך לעשות והזמן לעשות את זה זה עכשיו".
בהקשר לזגזוג של נתניהו על נאום בר-אילן ושתי מדינות לשני עמים אמר מרידור: אני לא רוצה להתווכח עם בנימין נתניהו כי אני לא יודע עם איזה נתניהו אני מתווכח.
ח"כ הכנסת ציפי לבני אמרה בכנס כי "נשיא המדינה דיבר על החלוקה של ישראל לשבטים והצורך לאחד אותם אבל השאיר שאלה פתוחה באוויר וזה- איזה חזון ומדינה אנחנו רוצים להשאיר לילדים שלנו ומה האופי של מדינת ישראל?. מבחינתי התשובה ברורה וצריכה לצאת מהכנס הזה: החזון למדינת ישראל נכתב במגילת העצמאות אבל צריך לשמור עליו. אפשר לומר אותו במשפט אחד "מדינה יהודית ודמוקרטית". החזון הזה צריך להיות שכבת הבסיס שנלמדת בכל בתי הספר במדינת ישראל ועליהם כל שבט יוכל להשלים את התרבות, השקפת העולם והמנגינה המיוחדת לו שעושה את המדינה כה יפה. צריך לגזור ממנו מסקנה גם אם היא כואבת. הדרך היחידה לשמור על ישראל יהודית ודמוקרטית, היא אימוץ העיקרון של שתי מדינות לאום ואם מדברים על יושר אינטלקטואלי, אין שום פתרון אחר שמאפשר לשמור גם על מדינה יהודית וגם על מדינה דמוקרטית.
"החלוקה בציבור הישראלי היא בין אלה שמאמינים שהזכות על הארץ כולה ולא משנה מה יהיה בצד השני, אלא בגלל שמדובר באותה זכות שאסור לנו לוותר עליה, וישראל צריכה לשלם מחירים. בעיניי המחיר של החזון הזה יוביל לזה שתהיה מדינה אחת בין הים לירדן - והיא תהיה מדינה עם רוב ערבי, מדינה ערבית.
הקבוצה השנייה, כמוני, מאמינים בזכות על ארץ ישראל כולה. שתהיה מוסרית תנכית היסטורית אבל הוויכוח הוא לא למי יש יותר זכויות. החזון שלי ושלנו עוסק במדינה, לא בארץ ישראל אלא במדינה בארץ ישראל. היא לא תהיה על כולה אבל זו הדרך היחידה לשמור על ישראל היהודית, דרך עקרון החלוקה. זו הכתובת והחזון. מי שאין לו חזון אומר שבוע לפני הבחירות ושבוע אחרי 2 דברים שונים לגמרי. מזגזג בין שתי דרכים שונות לגמרי.
שאיש לא ינכס לעצמו את הביטחון. זה לא ערך של הימין. זו חובה של כל מנהיגות לספק לבני עמו. התנחלויות הן לא חלק מהביטחון. הן שייכות לחזון של ארץ ישראל השלמה שנשלח עוד ועוד אזרחים עד שנגיע לנקודה שבה אי-אפשר לחלק אותה יותר.
בכל הסדר יהיה צריך להפריד בין ההתנחלויות לבין הביטחון, ואותו יש לספק. גם במחיר שבו צהל יישאר לפרק זמן ארוך יותר עד שנדע שאנחנו לא זורקים את המפתח לצד השני ומקווים לטוב.
מול האיומים הגוברים של האיסלאם הקיצוני, אנחנו חייבים לראות האם יש הזדמנות וליצור מחנה חדש באזור שקיין אפילו רק ע"י הגדרת האויבים שלנו ושל מדינות אחרות באזור.
"לצערי, הרחוב הערבי, לעומת חלק מהמנהיגות שלו, רואה בישראל עדיין אויב. יש גורמים כמו אירן שמשתמשים בזה כדי להלהיט. הסכסוך עם הפלשתינים זו לא הסיבה לקיצוניות באזור. זו מלחמה דתית".

תאריך:  09/06/2015   |   עודכן:  09/06/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוטובלי: ישראל אינה כובשת בארצה
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
נשות הליכוד אפילו יותר ירודות  ל"ת
מגברי הליכוד  |  9/06/15 03:30
2
שטח כבוש ישוחרר גם אני היתפקח
נאוהקורן טבריה  |  9/06/15 09:10
3
למי לתת את משרד החוץ?
רבקה שפק ליסק  |  9/06/15 09:50
4
יישר כוח !!!
אדיר 1  |  9/06/15 23:36
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנס הרצליה
עמי דור-און
הרעיון הנשיאותי שלו מעניין אך ראובן ריבלין טועה טעות יסודית; במדינת ישראל קיימים כיום לפחות עשרה מיעוטים - ולא ארבעה - שאין להם כמעט מכנה משותף אחד
אהוד פרלסמן
הנשיא ריבלין סיפר לנו שעוד מעט יהוו הערבים 25% מהחברה הישראלית, וכך גם החרדים. אלא שעל-פי הנתונים האחרונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ניתן לחשב ולמצוא שרק בעוד 142 שנה יגיעו הערבים לשיעור של 25% באוכלוסייה
יהודה וינשטיין
נאומו של היועץ המשפטי לממשלה בכינוס במרכז הבינתחומי בהרצליה [כ' בסיוון תשע"ה, 07.06.2015]
איתמר לוין
העימות הפומבי המחוצף והגס עם שרת המשפטים אינו החטא היחיד של יהודה וינשטיין בנאומו היום. הנאום הזה כולל אמירות שחצניות, חסרות יסוד ואפילו כאלו שנועדו להסית נגד איילת שקד
איתמר לוין
היועץ המשפטי לממשלה תוקף חזיתית את שרת המשפטים, בעקבות דבריה על כך שהמשילות עברה מידי נציגי העם למערכת המשפט    רומז: מי שמנסה לפגוע במערכת המשפט - פוגע בדמוקרטיה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il