X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הסקר השנתי של מולד בחן את עמדות הציבור בתחום המדיני-ביטחוני ואת האפקטיביות של מסרים פוליטיים מימין ומשמאל למרות קונצנזוס רחב בקרב בכירי מערכת הביטחון בעד הסכם ואף שרוב הציבור תומך בפשרה טריטוריאלית, תוצאות הסקר מעלות כי מחנה המרכז-שמאל נכשל בהטמעת מסריו מנגד, מסרי הימין נקלטו היטב, והם נתפסים אמינים אפילו בין מתנגדי נתניהו התמיכה בהסכם עולה ככל שהנשאלים נחשפים לתמריצים כלכליים ומדיניים שעשויים להתלוות להסדר
▪  ▪  ▪
לא משכנעים את הציבור [צילום: פלאש 90]

קיים רוב בקרב הציבור התומך בהסכם מדיני על בסיס קווי 67' עם חילופי שטחים, כולל חלוקת ירושלים. בקרב האוכלוסייה היהודית אין העדפה להסכם דו-צדדי (בילטרלי) או רב-צדדי (אזורי), ואילו בקרב ערבים ישראלים ניכרת העדפה להסכם רב-צדדי. כך עולה (יום ג', 18.8.15) מפרסום תוצאות סקר מוכןן מולד, שבוצע במאי 2015 על-ידי חברת הסקרים האמריקנית GBA Strategies, ואשר נועד לבדוק את עמדות העומק של הציבור בשאלות אלו. הסקר כלל 1,011 נשאלים ונערך בשלוש שפות: עברית, ערבית ורוסית.
אז מדוע זה לא קורה?
אסטרטגים ויועצי תקשורת שנחשפו לסקרי עומק שבוצעו זמן קצר אחרי בחירות 2015 מצאו לפניהם תמונת מצב חריגה: בנימין נתניהו - שזה עתה נבחר לראשות הממשלה זו הפעם הרביעית - נכשל באופן מובהק לעומת יריבו, יצחק הרצוג, ברוב המדדים שנבחנו. קמפיינרים עתירי-ניסיון מחו"ל פסקו חד-משמעית: נתונים עגומים כאלה אופייניים לפוליטיקאים לפני התרסקות. נתניהו, סיכמו כמה מהם בפליאה, לא היה אמור לנצח בבחירות.
איך בכל זאת ניתן להסביר את ניצחונו? הפתרון, לפי מכון מולד, נעוץ בקריטריון היחיד שבו הביס ראש הממשלה את יו"ר המחנה הציוני באופן מוחץ: שאלת השמירה על ביטחון המדינה. למרות שנתניהו נתפס כמי שמנותק מחיי היומיום של האזרחים, עושה בעיקר לביתו ולא נוקף אצבע לטובת מעמד הביניים - נראה כי תדמיתו כביטחוניסט מנוסה הייתה זו שהכריעה את הכף.
ואכן, התחום המדיני-ביטחוני הופקר והוזנח באופן מוחלט על-ידי המרכז-שמאל ב-15 השנים האחרונות, לפי ממצאי הסקר. בשתי מערכות הבחירות האחרונות הצליחו מפלגות מחנה זה להציג סדר יום חברתי-כלכלי נבדל מזה של הימין; לעומת זאת, בשאלות הרות-גורל של ביטחון לאומי, הסדר מדיני והמעמד הבינלאומי של ישראל, מפלגות אלה לא מתרוממות.
הסקר מצביע כי הטיעונים האפקטיביים ביותר בעד הסכם מדיני הם טיעונים כלכליים בעוד שהטיעונים הכי פחות משכנעים נוגעים לזכויות האדם של הפלשתינים. טיעונים מתחום הכלכלה - למשל: "הסדר מדיני יביא לשיפור במצב הכלכלי" או "הסדר מדיני יפחית הוצאות ביטחוניות ויפנה תקציב להשקעות חברתיות" - אפקטיביים במיוחד בשכנוע מצביעי מרכז ושמאל. לעומת זאת, כל סוגי הטיעונים נגד הסכם עם הפלשתינים התגלו כבעלי רמת אפקטיביות גבוהה.
הסקר מלמד כי יש בכוחם של תמריצים - הטבות שונות שעשויות להתלוות להסכם - כדי לגייס תמיכה גדולה יותר בהסדר מדיני. התמריצים שהתבררו כאטרקטיביים ביותר הם הכרה פלשתינית בישראל כמדינה יהודית (בעיקר אצל מצביעי ימין) וצירוף של ישראל לאיחוד האירופי (בעיקר אצל מצביעי מרכז).
עוד עולה מהסקר כי רוב הציבור סבור כי ההתנחלויות מופלות לטובה מבחינה תקציבית לעומת שאר חלקי הארץ. בנוסף, רוב הציבור מאמין כי ההתנחלויות תורמות לביטחון. שיעור גבוה מאוד של מצביעי מרכז סבור כי ההשקעה העודפת בהתנחלויות פוגעת במעמד הביניים.
מבחינה עדתית, ברוב הנושאים המדיניים-ביטחוניים שנבדקו לא התגלו פערים משמעותיים בין מזרחים לאשכנזים. באופן כללי, ניכרת נטייה קלה ימינה בקרב ישראלים ממוצא מזרחי. בשאלה על תמיכה בהסכם מדיני דו-צדדי הפער עומד על אחוזים בודדים. הפער גדל משמעותית בשאלה על הסכם רב-צדדי אזורי.
ומה חושבים על המנהיג הפלשתיני? הסקר מעלה כי רק מחנה השמאל רואה באבו-מאזן פרטנר אמין להסדר מדיני. שלושת הצעדים שיסייעו באופן המשמעותי ביותר לאבו-מאזן לבסס את אמינותו בקרב הציבור הישראלי הם מאבק בטרור, הכרה בישראל כמדינה יהודית וויתור פומבי על זכות השיבה.
באשר למבצע צוק איתן ברצועת עזה, שהתרחש לפני כשנה, חושב רוב הציבור כי היה כדאי לצאת אליו, אך בו-בזמן, רוב הציבור סבור כי "צוק איתן" לא הביא לשום שיפור במצב הביטחוני.

תאריך:  18/08/2015   |   עודכן:  18/08/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סקר: השמאל נכשל בהצגת תפיסה מדינית-ביטחונית
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
הלבנבנים שולטים בכוח הזרוע
אנחנו נכשלנו   |  18/08/15 15:12
2
עוד "סקר" מטופש
ארי כספי  |  18/08/15 15:22
3
סקר בהזמנה.... שמתעלם מהמציאות
קלאודיה רמות  |  18/08/15 15:36
 
- סיבות כישלון השמאל:בתשובה 4
לקלאודיה רמות  |  18/08/15 16:47
4
לחזור לאסון אוסלו אסוני לישראל
רוב הבוחרים פחד  |  18/08/15 15:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il