ראש המוסד לשעבר,
מאיר דגן, סבור, כי הקואליציה בראשות ארה"ב שפועלת אווירית נגד דאעש, לא תוכל להביס את הארגון, שכן לשם השגת מטרה זו יש צורך בכוחות קרקעיים. דגן הגדיר את האסטרטגיה המתאימה למלחמה בטרור, כולל דאעש, כ"אסטרטגיה סיכולית עם שילוב של טקטיקה אגרסיבית".
דגן ציין שאין מדובר רק במאבק צבאי, אלא יש צורך במאבק בעל מספר ממדים, שהראשון שבהם הוא הממד האידיאולוגי - אך אין פעילות מערבית נגד האידיאולוגיה של דאעש. ממד נוסף הוא ממד הגיוס, תוך שימת לב לעובדה שהכוח הצבאי של דאעש בנוי בחלקו על לוחמים זרים. אולם, לא ידוע מהם הסיכויים שהלוחמים הזרים ישתלטו על סוריה ויהפכו אותה לישות מדינתית.
ממד שלישי, המשיך דגן, הוא הממד הכספי. היכולת הכספית של דאעש למעשה בלתי מוגבלת, כאשר הארגון משתמש בבארות הנפט שכבש כדי לממן את מלחמתו. למרבה האירוניה, מציין דגן, את הנפט של דאעש רוכשות טורקיה וסוריה.
כדי להתמודד עם ארגונים כדוגמת דאעש, אומר דגן, יש לפגוע בארבעה סוגי מטרות: הנהגה, דרג המפקדים בשטח, אמל"ח והחיילים בשטח. לדבריו, האפקטיבי ביותר היא פגיעה בהנהגה, שמביאה לפגיעה במורל ולחיסול בעלי ניסיון צבאי ופיקודי. בעוד שבמדינות אחרות מעצר וכליאה הם פתרון טוב נגד פעילי טרור, המשיך, בישראל אין הדבר אפקטיבי מאחר שישראל משחררת את אסיריה בעסקות שונות, ולכן הפתרון הוא לחסל את הפעילים כמה שיותר מהר.
עוד אומר דגן כי לישראל יש כעת אינטרס משותף עם המדינות הסוניות המתונות. לכן, ישראל צריכה לשתף איתן פעולה נגד הטרור, ובעתיד הדבר יאפשר להגיע לפתרון הסוגיה הפלשתינית.