יו"ר מפלגת
הבית היהודי, שר החינוך
נפתלי בנט, הצהיר כי ראש הרשות הפלשתינית, מחמוד עבאס (אבו מאזן) יכול לשכוח משחרור מחבלים. "אני אומר לו באופן ברור - שכח מזה. זה לא יקרה. יותר לא משחררים מחבלים מהכלא הישראלי. אנחנו בתחילת שינוי כיוון", אמר בנט (יום ג', 6.10.15) בישיבת סיעת הבית היהודי שהתקיימה בעיר העתיקה בירושלים.
הדברים נאמרו בעקבות דרישת אבו מאזן לשחרר מחבלים פלשתינים הכלואים בישראל ולהקפיא את הבנייה בהתנחלויות כתנאי לחזרת הפלשתינים לשולחן המשא-ומתן.
בנט, שכאמור היה עם חברי סיעתו ברחוב הגיא שהפך במוצאי השבת לזירת רצח כפול של אהרן בניטה ושל נחמיה לביא ז"ל בידי מחבל פלשתיני, הוסיף כי הביטחון יוחזר לתושבי העיר העתיקה בירושלים.
"העיקרון שמנחה אותנו הוא שדין רחוב הגיא כדין אבן גבירול, החלת החוק צריכה להיות זהה. מדיניות של אפס סובלנות ליריקות, קללות, זריקות אבנים, בקבוקי תבערה ופיגועים. אנחנו פה כדי לוודא וללחוץ שזה יקרה בחודשים הקרובים", אמר.