X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הייצוא הישראלי ליפן, הכלכלה השלישית בגודלה בעולם, שעמד על כ-740 מיליון דולר אשתקד, צנח בכ-5% מתחילת השנה תוכניות ההתאוששות של ראש הממשלה היפני נראות בלתי ריאליות בשלב זה
▪  ▪  ▪
כרמינה מנדולה, מנכ"ל coface ישראל [צילום: גיא אסאייג]

ענקית האשראי הבינלאומית, coface, שהחלה לפעול לאחרונה ישירות בישראל, מתריעה (יום ב', 19.10.15) מפני המצב הכלכלי ביפן, הנחשבת לכלכלה השלישית בגודלה בעולם. בחברה אומרים כי המצב הכלכלי במדינה ממשיך להחמיר והסיכון ליצואנים הישראלים למדינה גדל. ב-coface אומרים שההתאוששות במצב הכלכלי ביפן צפויה להיות איטית ועל היצואנים הישראלים, המחפשים שווקים חדשים ולהרחיב את הפעילות בשווקים קיימים, לקחת זאת בחשבון.
כ-750 מיליון דולר ייצוא ישראלי ליפן
על-פי נתוני הלמ"ס, היקף הייצוא הישראלי ליפן עמד בשנת 2014 על למעלה מ-740 מיליון דולר. עיקר הייצוא הינו בתחום התעשיות הכימיות (כ-140 מיליון דולר) ותחום המכשור האופטי והרפואי (כ-225 מיליון דולר). מהנתונים עולה כי בחודשים ינואר-אוגוסט 2015 נרשמה ירידה של למעלה מ-5% בייצוא הישראלי למדינה והוא הסתכם בכ-460 מיליון דולר, לעומת כ-486 מיליון בתקופה המקבילה אשתקד.
על-פי coface, ההידרדרות במצב הכלכלי היפני ממשיכה, והמכירות הקמעונאיות עדיין תנודתיות וחלשות כשהמכירות גדלו לעומת שנה קודמת ב-0.8% בלבד בהשוואה מאוגוסט לאוגוסט, לאחר עלייה של 1.8% ביולי. הייצור התעשייתי במשק היפני נותר ללא שינוי גם באוגוסט (עלייה של 0.2% לאחר 0,0% ביולי), ומשתפר בקצב איטי למדי. תוצאות אלו של המשק עולות בקנה אחד עם התוצאות הכלכליות הירודות האחרונות וירידה של התמ"ג ב -0.3% ברבעון השני 2015 בהשוואה לתקופה המקבילה לו אשתקד.
על-רקע מצב כלכלי קשה זה וההידרדרות באיכות האשראי, חברת S&P אף הורידה לאחרונה את הדירוג לחוב היפני מ-"AA מינוס") ל-"A פלוס".
הסיבה העיקרית לכך שפעילות המשק היפני עדיין מתונה נעוצה בצריכה הביתית החלשה והפגיעה בכח הקניה של הצרכנים. פגיעה הנעוצה במטבע החלש, העלאה של המע"מ בחודש אפריל 2014 וגידול זוחל בשכר. בנוסף, גם להאטה בסין יש השפעה שלילית על עסקים יפניים, במיוחד ביצוא.
לפי coface, מתברר שהמדיניות של אייב, ראש ממשלת יפן, עדיין לא עזרה להחיות את הכלכלה היפנית ובינתיים המדיניות מתבססת על שלושה ראשי חץ שלא צלחו. לאור כל זאת הסיכונים הינם המשך שקיעת המשק היפני בדפלציה - בעיה מתמשכת למדינה כבר כשני עשורים. יעד האינפלציה של הבנק המרכזי היה 2%, אולם הוא לא הושג בשל הוצאות חלשות וירידה במחירי הנפט.
בנוסף, ב-coface מעריכים כי ההאטה הכלכלית בסין עלולה להשפיע לרעה על הכלכלה של יפן. סין היא שותפת הסחר השנייה בגודלה של יפן אחרי ארצות הברית. היצוא של יפן לסין היווה 18.3% מכלל היצוא שלה בשנת 2014. חלק מהתפוקה התעשייתית היפנית האיטית מיוחס לירידה בייצור של מוצרי אלקטרוניקה ורכיבים אוטומטי וזאת בתגובה לירידה בביקוש למוצרים כאלה בסין. לפי ה-OECD, ירידה של 2% בצמיחת ביקושים מקומיים סיניים במשך שנתיים, תפחית את התמ"ג היפני ב-0.6% לשנה בשנת 2015 וב-0.65% בשנת 2016.
לפי coface, התאוששות חזקה נראית קשה להשגה. ראש הממשלה והקבינט שלו הבטיחו לשקול חבילת תמריצים פיסקלית כדי לשפר את הצמיחה השבירה ברבעון האחרון של השנה. ראש ממשלת יפן הצהיר כי הוא יעבור לטפל בבעיות הכלכליות על-ידי שיפור שירותי החינוך, עידוד שיעור הילודה, תיקון מערכת הביטחון הסוציאלית מתוך מטרה להתאימו לאוכלוסייה מזדקנת והגדלת התוצר בכמעט 20% ל-600,000 מיליארד ין. עם זאת, ראש הממשלה לא נתן שום לוח זמנים ברור להשגת מטרותיו - דבר שמעורר מעט ספקנות לגבי ההצלחה של הפרויקט.

תאריך:  19/10/2015   |   עודכן:  19/10/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 OECD
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
coface ישראל: רמת הסיכון ליצואנים ליפן עלתה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
שמו של ראש ממשלת יפן אינו אייב
מרימה גבה  |  20/10/15 13:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
בית הדין הארצי לעבודה: נציג ועד קציני הים בוועדת מכרזים, אמנון מרקוביץ, פעל משיקולים זרים ותוך ניגוד עניינים כאשר חיווה את דעתו נגד עובד המצוי בסכסוך עם הוועד
עופר וולפסון
כמעט חצי מהסטודנטים (48%) בישראל נתמכים על-ידי הוריהם במידה זו או אחרת (ממוצע תמיכה של 14,309 שקל בשנה), אך בשנה החולפת חלה עלייה של 10% במספר הסטודנטים שלא מצליחים להתקיים מבלי לעבוד במשרה מלאה
אלעזר לוין
בין הסיבות: ביטול התוכנית למע"מ 0% והעלאת מס רכישה    התחלות הבנייה עלו ב-63%, אך המחירים ממשיכים לעלות    רווחי והכנסות הקבלנים הגדולים בעליה - הקטנים בירידה   11% מקבלני הביצוע נמצאים בסיכון עסקי גבוה
יצחק דנון
פיקסל סחר טוענת שהמכס דרש ממנה שלא כדין 10 מיליון שקל בקשר לשיווק הוודקה ומוצרי האנרגיה במותג השייך לדונאל טראמפ
איתמר לוין
בני הזוג יעקב ולירז אברג'ל מואשמים שהפיצו מאות חשבוניות פיקטיביות בשנים 2013-2010 ובכך סייעו לרוכשיהן להתחמק מתשלום מע"מ בסך 91.5 מיליון שקל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il