X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
משרד המשפטים מציע גם להקים "ועדה מייעצת לענייני ענישה", אשר תקבע מתחמי מוצא שיסייעו לבתי המשפט בקביעת העונש - אך לא יהוו עונשי מינימום מחייבים
▪  ▪  ▪
לופוליאנסקי. למרות המחלה [צילום: פלאש 90]

בית המשפט יוכל לחרוג לקולא ממתחם הענישה שקבע, גם בשל נסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה - כגון מצב בריאותו של הנאשם. כך קובע (יום א', 1.11.15) תזכיר חוק לתיקונים בכללים להבניית שיקול הדעת בענישה (תיקון 113), אשר הפיץ משרד המשפטים. הצעה מרכזית נוספת היא הקמת ועדה שתקבע מתחמי מוצא לענישה.
שאלת ההשפעה של מצב הבריאות על העונש עלתה בעניינו של אורי לופוליאנסקי במשפט הולילנד, כאשר למרות העובדה שהוא סובל מסרטן - גזר עליו השופט דוד רוזן שש שנות מאסר. המדינה כבר הודיעה בבית המשפט העליון, כי היא מוכנה להפחתת העונש לארבע שנות מאסר. אולם החוק הקיים אינו מאפשר להימנע ממאסר בפועל, שכן מתחם הענישה הברור בעבירות שוחד כולל עונש שכזה. התיקון נועד לענות בין היתר על מצבים כאלו.
כיום ניתן לחרוג לקולא ממתחם הענישה רק משיקולי שיקןם, אך כאמור התזכיר קובע שורה נוספת של מקרים בהם תינתן חריגה כזו. בין היתר מדובר על מקרים בהם הנאשם עצמו או בני משפחתו נפגעו מביצוע העבירה (למשל: כאשר אדם דרס את ילדו), כאשר מתקיימת הגנה מן הצדק אך לא כזו המצדיקה את ביטול כתב האישום, או כאשר חלף זמן רב מאז ביצוע העבירות.
לדברי משרד המשפטים, "נוסחת איזון זאת מאפשרת לבית המשפט לחרוג מהמתחם רק כדי למנוע עיוות דין, ורק מקום בו הפגיעה בנאשם כתוצאה מגזירת עונש בתוך המתחם תהיה חמורה מהראוי ולא מידתית ולפיכך שלא בקנה אחד עם עקרון ההלימה. יודגש, כי השימוש בחריג נועד למקרים מיוחדים ונדירים בלבד". בית המשפט יחויב לנמק את השימוש בחריג זה.
עוד מוצע להקים "ועדה מייעצת לענייני ענישה". הוועדה תקבע מתחמי ענישה שיהיו מוצא לגזירת הדין במקרים הספציפיים, אשר ייקבעו על בסיס בדיקה אמפירית של הענישה הנוהגת. המתחמים יהוו כלי עזר, אך בתי המשפט לא יחויבו להתחשב בהם ולכן אין המדובר בקביעת עונשי מינימום. תפקיד נוסף שלה יהיה לערוך ולפרסם מחקרים והמלצות בתחום הענישה.
על-פי ההצעה, בראש הוועדה יעמוד שופט בית המשפט העליון ויהיו חברים בה שופט בית משפט מחוזי ושופט בית משפט השלום, מכהנים או בדימוס. בנוסף יהיו חברים בוועדה נציגים ממשרד המשפטים, הפרקליטות, הסנגוריה הציבורית, שירות המבחן, משטרת ישראל ושירות בתי הסוהר. כן יהיו בוועדה שלושה חברים שאינם עובדי המדינה - אדם בעל ניסיון בתחום הסיוע לנפגעי עבירה ושני אנשי סגל אקדמי בעלי מומחיות בתחום הענישה או המשפט הפלילי. את חברי הוועדה ימנה שר המשפטים לתקופה של חמש שנים וניתן יהיה לשוב ולמנותם.
התזכיר נותן מענה גם לסוגיית ריבוי העבירות, שהעסיקה רבות את בתי המשפט ובראשם בית המשפט העליון. במקום "ריבוי עבירות" ישתמש החוק במונח "ריבוי מעשים", כדי להבהיר, כי "רק כאשר בית משפט מוצא שהנאשם ביצע מספר מעשים נפרדים, שבגין כל אחד מהם צריך בית המשפט לגזור עונש נפרד, מתעוררת שאלת היחס בין העונשים".
משרד המשפטים גם מבקש לשנות את הגדרת המונח "אירוע" ולסטות מזו שקבע בית המשפט העליון. הפסיקה אומרת, כי מדובר ברצף של עבירות שבוצעו בסמיכות זמן או כחלק מתוכנית עבריינית אחת, אך לטענת המשרד - מדובר במבחנים רחבים מדי, החותרים תחת מטרת סעיף ריבוי העבירות. המשרד מציע הגדרה מצומצמת יותר, הנשענת על שני מבחנים:
"המבחן הראשון והמרכזי הוא מבחן טכני באופיו, אשר בוחן האם המעשים בוצעו בקרבת זמן ומקום. כאשר אדם מבצע מעשה במקום ובזמן מסוימים ואז מבצע מעשה במקום או בזמן אחר, זהו ביטוי למידת אשם מוגברת, אשר צריכה להתבטא בחלוקה לאירועים נפרדים.
"המבחן האחר הוא מבחן מהותי, הבא לסייג את המבחן הטכני ולאפשר חלוקה לאירועים למרות קרבה בזמן ובמקום. למבחן זה שני פרמטרים - זהות האינטרסים המוגנים ומספר הקורבנות. כך, גם אם המעשים בוצעו בקרבת זמן מקום, ככל שהמעשים פוגעים באינטרסים מוגנים שונים יותר וככל שמדובר בפגיעות בקרבנות שונים, תגבר ההצדקה לקבוע שמדובר בשני אירועים שונים".

תאריך:  01/11/2015   |   עודכן:  01/11/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מצב בריאותי קשה יצדיק הקלה בעונש
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
טוב שפוליטיקאים מורשעים
יש רפורמות.....  |  1/11/15 12:19
2
במקרה זה חשוב שילך לכלא
אבי1  |  1/11/15 15:25
3
בריאות קודמת לכניסה לכלא...
רועי....  |  2/11/15 09:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
בשל הביקושים הגדולים, החליטה הנהלת דור אלון להרחיב את היקף ההנפקה מ-150 מיליון שקל כמתוכנן מראש ולהעמידו על סכום של עד 250 מיליון שקל
אביתר בן-צדף
ההדחה הייתה באמצע ספטמבר, אך פורסמה רק עתה    טרם מונה לו מחליף בפיקוד אירופה
איתמר לוין
משרד המשפטים יפיץ תזכיר חוק שיחייב עמותות בגילוי מקורות מימון מישויות מדיניות זרות, אם הללו מהווים למעלה מ-50% מתקציביהן    ההצעה מכוונת בעיקר כלפי ארגון שמאל
איתמר לוין
יעקב דיין העלים 117 מיליון שקל מפעילותו בהשתלת כליות בחו"ל בשנים 2007-1999    ביהמ"ש קובע: החברות הזרות שכביכול ביצעו את ההשתלות היו מסווה בלבד ונשלטו בידי דיין
יצחק דנון
החברה שבבעלות איילון ביטוח תובעת 5.6 מיליון שקל מפקידה לשעבר ומשני סוחרי רכב, בטענה שגרמו לכך שלא תקבל תמורה על מכוניות שמכרה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il