X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
תוקפים למטרות רווח עושים שימוש בשילוב כלים עתירי עוצמה הזמינים על בסיס מסחרי במרחבי הרשת האפלה
▪  ▪  ▪
מתקפות בהיקף רחב [צילום: עבד רחים כתיב/פלאש 90]

יבמ מפרסמת את המגמות באיומי הסייבר לשנת 2015 בדוח רבעוני של מומחי צוות X-Force ביבמ ומצביעה על שורת אתגרים הניצבים בפני ארגונים - הן כאלה המגיעים מבפנים, בשוגג או במזיד, והן כאלה הנשענים על קוד זדוני. הדוח החוקר ומנתח איומי אבטחה, מיועד להדריך ארגונים בכל הנוגע לנקודות התורפה הקיימות במערכות טכנולוגיות המידע שלהם ומצביע על שורת סמנים המתריעים על פעילות זדונית.
למרות שכ-80% ממתקפות הסייבר מבוצעות על-ידי רשתות פושעים מאורגנות, במקרים רבים, הפורצים הבלתי מנוסים הם אלה שמובילים להתראה הראשונית על מתקפות בהיקף רחב יותר המסתתרות מתחת לפני השטח. פורצים "חובבנים" אלה מותירים רמזים דוגמת תיקיות או קבצים בתיקיות זמניות - ובמהלך התחקיר שלהם מתגלה חדירה חמורה ומורכבת הרבה יותר.
מומחי יבמ מצביעים על ארבעה מגמות עיקריות באיומי סייבר בפניהן ניצבים ארגונים:
אירועי אבטחה בשכבות - Onion Layered - הם מקרים בהם מגיעה התקפה שניה, הנושאת עימה לעתים קרובות סיכונים גדולים משמעותית, במהלך החקירה וההתמודדות עם אירוע קודם. במתקפות כאלו, מחפשים פושעי הסייבר אחר שרתים שאליהם קל לחדור ומשתמשים בהם לפעילות היוצרת מהומה בארגון, דוגמת מתקפות דואר זבל מאסיביות. מתחת לפני השטח, מנצלים הפורצים את העיסוק במתקפה הראשונה על-מנת להסוות את הפעילות היותר מסוכנת.
פריצות לצורך דרישת כופר (Ransomware), עליהן התריעו מומחי האבטחה של יבמ כבר בדוחות קודמים, נשענות על היעדר גיבוי הולם לנתונים אותם מצליחים הפורצים להצפין ולנעול, כמו גם היעדר הקפדה על תהליכי הטלאה ועידכון מערכות, ובעיקר על היעדר מודעות מצד המשתמשים. תוקפים למטרות רווח עושים שימוש בשילוב כלים עתירי עוצמה הזמינים על בסיס מסחרי במרחבי הרשת האפלה. הם מנצלים נקודות תורפה, משתילים קוד זדוני המשדרג את הרשאות הגישה שלהם למערכות הארגוניות באופן החושף בפניהם משאבים ומערכות נוספות. במהלך 2015 הייתה התקיפה לצורך דרישת כופר לאיום הסייבר השכיח ביותר. ה-FBI מדווח כי מתקפות Cryptowall, בהן מוצפנים קבצים מרחוק וננעלים עד לתשלום כופר, הניבו לפושעים הכנסות של 18 מיליון דולר בשנים 2014-2015. חוקרי האבטחה של יבמ מאמינים כי איום זה ימשיך ויתרחב גם אל תוך 2016, וצופים כי הוא יגיע גם לעולם מכשירי המובייל.
מומחי יבמ חוזים המשך העלייה בשכיחות ובסיכונים של איומים המגיעים מתוך הארגון. כבר ב-2014 מצא דוח האבטחה של יבמ כי 55% מניסיונות הפריצה מבוצעים על-ידי גורמים "פנימיים", או כאלה שהייתה להם גישה מבפנים אל מערכות הארגון, אליה הגיעו במכוון או במקרה. מתקפות מבפנים ניתנות גם הן לבלימה, באמצעות שיפור רמות עידכון המערכות, והעלאת המודעות בקרב ההנהלה לסיכונים. כאן, ממליצים מומחי יבמ לקיים מסגרות קבועות של תרגילי התגוננות, לגבש תוכניות תגובה לאירועי אבטחה, ולבצע תהליך כולל של הערכת סיכונים ומזעורם.
ביבמ טוענים גם כי בשנת 2015 גברה תשומת הלב של הנהלות הארגונים לאופן הטיפול באיומי סייבר. סקר שנערך בקרב מנהלי אבטחה בארגונים גילה כי 85% ממנהלי האבטחה בארגונים מקבלים תמיכה גוברת מההנהלה הבכירה לטיפול באיומי האבטחה ואצל 88% גדלו התקציבים לטיפול בנושא.
סמני סיכון וצעדי מגננה
מומחי האבטחה של יבמ ממליצים להתייחס בכובד ראש ל"סמני סיכון", הוכחות דיגיטליות אותן מותירים מאחוריהם פורצי מערכות, במהלך המתקפות. כאן, נדרשת תשומת לב מיוחדת לדפוסי תעבורה חריגה הזורמת ברשת, להתנהלות בלתי רגילה בכל הנוגע להרשאות שימוש בחשבונות שונים, לשינויים בפיזור הגאוגרפי של הפעילויות השונות, לסימנים מחשידים במערכות ההתקשרות ליישומים שונים (login), כמו גם לעליה בלתי מוסברת בנפח הקריאה של בסיסי נתונים, לשינויים באופי התגובה לקריאות HTML, למספר גדול של קריאות לאותו קובץ, שינויים חשודים בקבצי הרישום של המערכת (registry), קריאות DNS חריגות, דיווחים בלתי צפויים על-אודות עידכונים והתקנת טלאים במערכות, והתנהלות חשודה של תעבודת Web.
ביבמ ממליצים על חמישה צעדים במלחמה נגד פורצי מערכות, תוך מינוף "סמני הסיכון". ראשית - יש לבנות פרופיל של שימוש "נורמאלי" ברשת, לאסוף ולבחון לוגים ולתעד את כלי המתקפה המוכרים העלולים לפגוע בהם. בהמשך, יש להשתמש במודיעין האבטחה הזמין על-מנת לחפש ולזהות פעילות המגיעה מכיוונם של תוקפי המערכות, באמצעות חסימה או התרעה על פעילות זדונית. יש לחקור לעומק את אירועי האבטחה, ולהעריך את רמת הסיכון אותה הם מציבים, באמצעות חיפוש עדויות ברחבי הרשת הארגונית, ועמידה על לוח הזמנים של האירועים השונים. נקודות תורפה דורשות טיפול בדמות התקנת טלאי אבטחה ואיפוס ססמאות, יחד עם הגדרת סימנים ברורים שזיהויים מעיד על מתקפה נוספת. התוכנית הרב-שלבית הזאת צריכה להתבצע שוב ושוב, על-מנת להתאים את מערכות הארגון לשינויים בסביבה ובאיומים.

תאריך:  25/11/2015   |   עודכן:  25/11/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איומי סייבר 2015: דרישות כופר ואיומים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
שותפות לוויתן חתמה על מזכר הבנות עם חברת דולפינוס המצרית לאספקת עד 4 BCM בשנה לשוק המצרי המקומי    יו"ר דלק קידוחים: ממשיכים להיות מחויבים לפיתוח לוויתן ולהרחבת תמר
איציק וולף
רשות האוכלוסין שלחה למשטרת ישראל בשנת 2014 416 תלונות על מקרי נישואי קטינים שנעשו ללא אישור    במשטרה נפתחו רק 38 תיקי חקירה    עלייה של 100% במספר תיקי החקירה בשנת 2015
יואב יצחק
על-פי החשד, כספים הוצאו במרמה מחברת דן, כולל מחברת-הבת - יונייטד (חברת התיירות של הקבוצה)    המשטרה מנהלת במקביל חקירה נגד מאיר ברכה
יפעת גדות
200 נשים השתתפו בכנס תעסוקה מקצועי לנשות המגזר החרדי בחיפה    בקרוב יוקם מרכז תעסוקתי מיוחד
איתמר לוין
מזוז: הן ההיסטוריה של חוק העונשין והן תכליתו של החוק מובילים למסקנה, כי כאשר העבירה התיישנה לפי חוקי המדינה מבקשת ההסגרה - לא ניתן להסגיר אליה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il