X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
מבקש להפיק לקחים בנוגע לגיבוי לשוטרים נחקרים ולמנוע לחצים כבדים עליהם "שוברים שתיקה עושים מעשה נבלה" טוען שבג"ץ לא תמיד מספיק זהיר ומרוסן בהתערבותו בעבודת הממשלה
▪  ▪  ▪
"גיבוי בעת חקירות מח"ש". ברכה ז"ל [צילום: משטרת ישראל]
ארדן. לבדוק ענישה [צילום: הדס פרוש, פלאש 90]

בשבועות הקרובים ייצא לדרכו צוות הבדיקה לנסיבות התאבדותו של תת-ניצב אפרים ברכה - אומר השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, בראיון ל"עורך הדין", בטאון לשכת עורכי הדין.
לדברי ארדן, הלקחים שהוא מבקש להפיק מההתאבדות קשורים למתן גיבוי בזמן חקירות מח"ש, מהירות ההחלטות והתגובות וליווי פסיכולוגי למי שנתונים תחת מתקפה כמו ברכה. ארדן מגדיר את ברכה כ"אדם בעל עשייה מפוארת", ואומר שיש למנוע תופעה "שבה אנשים במערכת נתונים ללחצים שאין כדוגמתם".
בפיו של ארדן ביקורת חריפה ביותר על ארגון "שוברים שתיקה", ולדעתו אין לארגון זה זכות קיום. הארגון מציג את צה"ל כולו ואת חייליו כפושעי מלחמה, מנמק ארדן, "וזה מעשה נבלה". לדבריו, את אנשי הארגון לא מעניין לתקן את הטעון תיקון, אלא "לעזור לאלו ששונאים את ישראל" ולכן הם פועלים בחו"ל במקום לפנות לגורמים המוסמכים בישראל.
ארדן עומד מאחורי עמדתו לפיה יש לבחון את הענישה שפסקו שופטים למיידי אבנים כאחד מקני המידה לקידומם. הוא מסביר, כי איכות פסקי הדין היא המודד החשוב ביותר לקידום שופט - ואיכות זו נמדדת על-פי המידה בה השופט מביא בחשבון את הנחיות המחוקק לגבי חומרת העונש. ארדן מעיר, כי אין ספק שהייתה מתעוררת סערה מוצדקת אם שופט היה מקל מאוד עם עברייני מין - ובאותה מידה אין לקבל מצב בו נפסקים רק כמה חודשי מאסר למיידי אבנים, לעומת שנות מאסר על עבירות כלכליות.
לדעת ארדן, בג"ץ צריך להיות "מאוד מאוד זהיר ומרוסן" בביקורתו על החלטות הדרג המדיני, אך לא תמיד זה המצב. הוא טוען, כי בג"ץ התערב יתר על המידה בסוגיית המסתננים ובענייני ביטחון וטרור, ועליו להימנע מהתערבות "בדברים שרק הממשלה צריכה לעסוק בהם". ארדן סבור שיש צורך בתמהיל חברתי מגוון בבית המשפט העליון, ותומך בהפסקת המונופול של הרשות השופטת על הקורס להכשרת מועמדים לשפיטה.
ארדן אומר, כי בכוונתו לשים דגש על ערכיה של המשטרה ועל המוסר והנורמות של המשרתים בה, לצידו של המפכ"ל רוני אלשיך. הוא מזכיר שהגיע לסיכום עם האוצר על העלאה של עשרות אחוזים בשכר שוטרי השטח, וסבור שיש להגביר את נוכחות המשטרה ואת התמקדותה בעבירות הפוגעות באיכות חייו של האזרח (כגון פריצות, אלימות בכבישים ומטרדי רעש). חיסול ארגון פשיעה "זה נחמד וזה נחשב להישג משמעותי, אבל זה לא מספיק עבור האזרח הפשוט".
עוד אומר ארדן, כי בכוונתו להקים השנה יחידת משטרה ייעודית, בעלת מספר טלפון משלה, בה יוכלו ילדים והוריהם להתלונן על פגיעות ברשתות החברתיות. היחידה תפעיל מתנדבים ותקדם חקיקה בתחום, מבטיח ארדן. הוא שב ואומר, כי "כל מי שתהיה מעליו עננה, לא יהיה במשטרה עד שיתברר מה קורה איתו. זה ייכנס לתוכניות ההדרכה". לצד זאת מבקש ארדן לקדם קצינות לתפקידים בכירים, "כדי שההסתכלות על נשים לא תהיה חפצית".
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  11/01/2016   |   עודכן:  12/01/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בקרוב - צוות בדיקה להתאבדותו של ברכה
תגובות  [ 5 ] מוצגות  [ 5 ]  כתוב תגובה 
1
למה לא גיבו צדיק
חרד  |  11/01/16 08:08
2
{{{פינטו עבריין וגם מלשין.
יואב יצחק יודע .  |  11/01/16 08:37
3
הרב פינטו צדיק
Tamara  |  11/01/16 11:17
4
נשמע ממש טוב, מהפכה
אהרון שחר  |  11/01/16 15:00
5
איפוא הפלאפון והראיות המפלילות ל"ת
ברכה ברח ממעצר  |  11/01/16 16:15
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משטרה במוקד
איציק וולף
המפכ"ל קבע כי ראש אגף התנועה, שנחשד במעורבות בפרשת רונאל פישר, ישוב לשירות מלא    על בארי הוטל קנס בשל התנהגות לא הולמת
איתמר לוין
תראו מה שאלו את שרה נתניהו בחקירתה, ואיך קצין משטרה אנונימי ניסה לנצל את הפיגוע ברחוב דיזנגוף כדי לתקוף את המפכ"ל שהגיע מחוץ לשורות הארגון
איתמר לוין
המדינה: אביחי תשבי וחן מזרחי ממשטרת בית שמש היכו נער בן 17 וגרמו לו חבלות, לאחר שברח מהם בדרכו לניידת
איתמר לוין
בעל הרכב טען שלא נהג בו - אך החוקרים לא טרחו לאסוף ראיות שתמכו בגרסתו    כתב האישום הוגש לאחר שלוש שנים בנימוק מופרך ש"העניין סבוך"
פנחס (פיני) פישלר
מדוע לא העמדת לדין את ירון בארי? האם צ'יקו אדרי ראוי למחוז תל אביב? למה לא קידמת את אבי נוימן וג'מאל כחרוש, וכן קידמת את אלון אסור שניסה למנוע ביקורת על המשטרה?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il