X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
"החמאס מורתע מצוק איתן, אני לא רואה אותו נוקט יוזמה" הדברים נאמרו במסגרת ערב עיון של המכון למדיניות נגד טרור (ICT) בבינתחומי הרצליה וקרן קונרד אדנאוור בנושא "אתגר ההתמודדות עם גל המפגעים הבודדים"
▪  ▪  ▪
תורג'מן. ערעור המשילות באיו"ש - יעד של החמאס [צילום: תומר נויברג]

המכון למדיניות נגד טרור (ICT) במרכז הבינתחומי הרצליה וקרן קונרד אדנאוור ערכו (יום ה', 4.2.16) ערב עיון בהשתתפות בכירים מהמערכת הפוליטית ומערכת הביטחון.
אלוף במיל' סמי תורג'מן, מפקד פיקוד דרום היוצא ועמית בכיר במכון למדיניות נגד טרור (ICT) בבינתחומי הרצליה, אמר: "אנחנו רואים כבר תקופה שהזיקה בין שתי הגזרות בעזה ובאיו"ש התהדקה. החמאס רואה בגל הטרור הנוכחי הזדמנות אסטרטגית. אומנם המצב בעזה קשה מאוד, אולי הקשה אי-פעם, ללא גב בינלאומי במצב כלכלי קשה, אך ערעור המשילות ביהודה ושומרון הוא יעד אסטרטגי של החמאס. הוא מפנה מאמצים בשביל ללבות יצרים ביהודה ושומרון מתוך הזדהות עם האוכלוסייה והוא מצפה לקצור את אותה הזדמנות כשתהיה לחימה משמעותית בעזה".
על איום מנהרות החמאס אמר תורג'מן: "אין מצב של 100 או אפס. לכל תרחיש צריך לעשות הערכת מצב. ברור שצוק איתן קירב אותנו באופן משמעותי להבין את הנושא. סל הכלים מגוון יותר היום ממה שהיה וזה יתרון משמעותי למדינת ישראל. היה ברור שחמאס יעשה הכל כדי להחזיר לעצמו את היכולת הזו של המנהרות, לא צריך להיכנס לפאניקה מהעסק הזה. החמאס מורתע ועדיין מלקק את הפצעים של צוק איתן. אני לא רואה אותו נוקט יוזמה. אנחנו צריכים לעשות הכל כדי לקחת לחמאס את היכולת הזו ובהשקעת משאבים דחופה נטפל גם באיום הזה".
למונח Intifada_started היו מעל 110 מיליון חשיפות
ד"ר מיכאל בורכרד, מנהל קרן קונרד אדנאוור בישראל אמר בפתח האירוע: "כשמדברים על מאפייני המפגעים בגל הטרור הנוכחי משתמשים לא אחת במונח 'זאב בודד'. אך חשוב לדון בשאלה - האם הטרוריסט הבודד הוא אכן 'זאב בודד', זה רק נראה כך? אותם מפגעים הם אולי לא חלק אינטגראלי מארגון טרור או שרשרת פיקודית ברורה, אולי אין להם קשר פנים אל פנים עם טרוריסטים אחרים, אבל הם לא יוצאים משום מקום, הם חלק מאווירה, אידיאולוגיה, אג'נדה ואווירה ציבורית מסוימת. אולי אין להם בסיס ארגוני אבל הם בהחלט נהנים מתמיכה של אותם ארגוני טרור אידיאולוגיים. הם אולי מתחילים כבודדים אבל הופכים למודל לחיקוי והשראה לבאים אחריהם. אין ספק שבמדובר בתופעה מתמשכת שאסור להפחית בחשיבותה, ונשאלת השאלה האם השימוש בביטוי 'זאב בודד' הוא אינו הטעיה שמפחיתה את האחריות הקולקטיבית של הקבוצות הקיצוניות הללו?
"אבל בסופו של דבר כשמדובר ברצח של אנשים תמימים לא רלוונטי אם הזאב הבודד הוא מיתוס או לא, המתקפות כאן והן דפוס שיגיע ללא ספק גם לאירופה. כבר היום יש עלייה במודעות לאיום הטרור בגרמניה ורק עכשיו שמענו שמזל גדול מנע מאתנו מתקפת טרור חמורה בלב ברלין. לכן, יש להמשיך ולפעול להעלות המודעות כי בנוגע לאיום הטרור הבא, השאלה היא לא האם הוא יקרה אלא מתי".
פרופ' בועז גנור, מנכ"ל המכון למדיניות נגד טרור ודיקן בית ספר לאודר לממשל, דיפלומטיה ואסטרטגיה בבינתחומי הרצליה סקר את ההתרחשויות האחרונות בגל הטרור ואמר: "כיום, הרשתות החברתיות נותנות לנו התראה מוקדמת בחלק גדול מהמקרים. הרבה מהמחבלים כתבו לאחרונה פוסטים שרמזו או אפילו דיווחו באופן ישיר על כוונותיהם. קשה מאוד לבודד את אותן התבטאויות אבל מבחינה טכנולוגית היום זה ניתן. כשבחנו חשיפה ל'האשטגים' בטוויטר למשל, מצאנו שלמונח Intifada_started היו מעל 110 מיליון חשיפות. קיימים ברשת סרטי הדרכה שמסבירים לא רק איך לדקור, אלא גם איך להכין סכין משוננת שתעשה נזק שלא ישאיר לנדקר סיכוי.
ארגוני טרור הם שחקנים רציונליים, דהיינו הם מבצעים שיקולים של עלות ותועלת ובוחרים את האלטרנטיבה שבעיניהם יותר מועילה ממזיקה. לכן האתגר שלנו הוא קודם כל להבין את סולם העלויות והתועלות שלהם ואז יהיה אפשר ליצור מנופי השפעה. לדעת הקהל הבינלאומית קשה להבחין בזה כי היא מתייחסת לארגוני הטרור כאנשים עם הפרעה נפשית ולא רציונליים".
טרור מדיני נגד מדינת ישראל
בחבר-דיון שנערך בהנחיית עיתונאית חדשות 2, דנה וייס, השתתפו בכירים מתחום הביטחון והדיפלומטיה. רון פרושאור, ראש קתדרת אבא אבן לדיפלומטיה בינלאומית בבינתחומי הרצליה ושגריר ישראל באו"ם היוצא, התייחס להתמודדות האיחוד האירופי עם איום הטרור ולמעמדה הנוכחי של ישראל בזירה הבינלאומית:
"באירופה מורגלים לחשיבה של חברה רב תרבותית, זה שנים של חינוך עם דוקטורינציה שייקח לאירופים הרבה מאוד זמן לצאת ממנה. אנחנו התחלנו לבדוק אנשים בשדות התעופה לפני 30 שנה וכולם אמרו שאנחנו לא בסדר, אבל כולנו רואים מה קורה היום בשדות תעופה בכל העולם. אירופה מתמודדת עם תופעות שאנחנו מתמודדים איתן בקו החזית ובכל זאת, גם היום מתנהל בזירה הבינלאומית לא פחות מטרור מדיני נגד מדינת ישראל, המתמקד בנושא הפלשתיני וכולל תהליך דה-לגיטימציה יום יומי, שמטרתו לגרום לכך שמדינת ישראל לא תהיה חלק ממשפחת העמים. אנשים שומעים יום יום מערך של שקרים, חצאי אמיתות שבינם לבין המציאות אין שום קשר, והם גורמים למצב שבו מדינת ישראל עומדת כמדינה מצורעת בין יתר האומות".
סימון המוצרים אינו אנטישמיות
סימה שיין, לשעבר משנה למנכ"ל המשרד לנושאים אסטרטגיים וראש חטיבת המחקר במוסד אמרה: "אלה אומנם קולות בודדים, אבל אנחנו רואים בתקשורת הפלשתינית גורמים שאומרים שצריך להפסיק את מותם של הילדים (המפגעים) וזהו כלי שישראל צריכה להשתמש בו. מדובר בסוגיה מאוד חשובה שיש להעלות בסדר היום הפלשתיני. כפי שנכתב באחד המאמרים "אנחנו צריכים אתכם חיים ולא מתים". חמאס היה רוצה לראות את האינתיפאדה הזו חזקה יותר אבל העובדה שהגבול ברצועה שקט משקפת את הדילמה שלו, החמאס לא רוצה לחזור לקיץ 2014 בזמן הקרוב וזה איזון שעלינו לדעת לעשות בו את השימוש הנכון. נראה שהציבור הפלשתיני עייף גם מהחמאס וגם מהפתח.
"מה שהאירופים עשו לאחרונה עם סימון המוצרים אינו אנטישמיות ואינו דה-לגימטימציה, אלא הרתעה למדיניות של ישראל. גם ארה"ב נזכרו לאחרונה שיש להם חוק שמסמן מוצרים מסוימים לטובת מכס. אני מציעה לא לערבב בין המושגים. אכן יש גורמים שחושבים שאין לגיטימציה לקיומה של מדינת ישראל. השאלה, האם באיזו אסטרטגיה נוקטת מדינת ישראל ועלינו לדעת להפריד בין המעגלים הללו".
תא"ל (מיל') ניצן נוריאל, עמית בכיר במכון למדיניות נגד טרור (ICT) בבינתחומי הרצליה ולשעבר ראש המטה ללוחמה בטרור במשרד ראש הממשלה אמר: "לא צריך להיכנס לפאניקה מטרור בודדים - הכלים שעומדים בפני טרור המפגעים הבודדים הם אינסופיים. הרע עוד לפנינו לכן צריך להיות חזקים, לדבר על אופק ולהגיע לסוג של פתרון.
"כפי שאני רואה זאת, המצב משול לרץ מרתון שאינו יודע היכן האצטדיון, אינו יודע לאן להגיע. אנחנו צריכים להחליט היכן אנחנו רוצים להיות. בסוף זו שאלה מדינית פוליטית ועל הדרג המדיני לתת את התשובה, ממנה ייגזרו הפעולות. בפועל, המצב הפוך, רץ המרתון יוצא לריצה, לא יודע היכן האצטדיון, ובסופו של דבר, הוא ישבר".

תאריך:  04/02/2016   |   עודכן:  04/02/2016
+נתניהו איבד את הביטחון
10:48 05/02/16  |  יוני בן-מנחם   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה מנהל בשלומיאליות את מדיניות הביטחון בעוד הטרור הפלשתיני מתעצם והסכנה גוברת מרצועת עזה. דוח מבקר המדינה בנושא מחדל הטיפול במנהרות ברצועת עזה הוא רק קצה הקרחון של מחדלי נתניהו

[צילום: אמיל סלמן]
+ארדן: כל מחבל יכול להיכנס
21:10 04/02/16  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

קורא להטיל על הרשתות החברתיות אחריות להסתה המתחוללת בהן - אך לא אומר כיצד  ▪  טוען שהעדר משטרה ואכיפה במגזר הערבי הוא המוביל לשיעור הפשיעה הגבוה בה

ארדן. משפחות לא יגורשו [צילום: עידן לנדאו]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סמי תורג'מן: החמאס עדיין מלקק פצעים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
איתמר לוין
קורא להטיל על הרשתות החברתיות אחריות להסתה המתחוללת בהן - אך לא אומר כיצד    טוען שהעדר משטרה ואכיפה במגזר הערבי הוא המוביל לשיעור הפשיעה הגבוה בה
אמיר אוחנה
מה הביא את המחבלים לחסל מטווח קצר 11 יהודים בטבח מעלה עקרבים ב-1954, לרבות חיים בן התשע, שחטאו היה שלאחר שהמחבלים סיימו את מסע ההרג, הרים את ראשו ושאל: האם הם הלכו? אמירה שעלתה לו בחייו בירי בראשו מטווח קצר
צ'לו רוזנברג
אזרחי מדינת ישראל חשופים מזה ארבעה חודשים למסע רצח ולממשלת ישראל אין כל פתרון זולת משחקים מטופשים בסמנטיקה והגדרות כאלה ואחרות
עליס בליטנטל
עד מתי ניתן לערבים לשפוך את דמנו בקלות כה בלתי נסבלת? הרי ניתן לשים לזה קץ באחת. "כי בתחבולות תעשה לך מלחמה". מדוע להחזיר את הגופות שהערבים עושים מהן הילולות וטקסים של שאהידים לאחר כל פיגוע שלהם, למי שמספק להם את הנשק ואת המוטיבציה לרצוח אותנו?
אריאל י. לוין
בעוד חמאס ממשיך לפעול בתחום המנהרות, דאעש עלול להקים שלוחה ימית    ובינתיים חיזבאללה מלבין כספים עבור מבריחי סמים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il